Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je potřeba k vyřízení RP?

Od: klarka0 odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
jsem nyní na RD s prvním dítětem, za 2 měsíce se nám narodí druhé dítě.
Co všechno je třeba přinést na ÚP pro vyřízení RP na druhé dítě?
Je potřeba i potvrzení tatínka o výši výdělku za nějakou dobu když je zaměstnanec?
Děkuju

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pet32
hodnocení

2x

Po porodu, rodný list dítěte. Příjmy otce, záleží jestli chcete čerpat max. 10 000/měsícně nebo přes otce vyšší částku. Je potřeba dočerpat příspěvek za první dítě, jinak by propadl.

doplněno 16.09.20 11:11:

Příjmy se berou před porodem, ne co nestihnete vybrat propadne. Měla jste zažádat dřív.

doplněno 17.09.20 09:04:

Na úřad práce, oni vám dají dokumenty, které budete potřebovat. DVZ pro RP.

klarka0
hodnocení

Ten příspěvek za první dítě bohužel vybrat nestihnu úplně celý, ono nějak požádat o to aby mi ho doplatili po porodu už asi nepůjde?
Příjmy otce doložím, jen se chci poradit, za jakou dobu mám donést ty příjmy? Za předchozí rok?
klarka0
hodnocení

Tak to mě mrzí, netušila jsem to, že na ten RP z prvního dítěte pak nebudu mít nárok.
Ty příjmy otce před porodem je třeba doložit za poslední rok? Když budu rodit v listopadu 2020 tak je třeba doložit za 11/2019-10/2020?
klarka0
hodnocení

Nejde ty dokumenty stáhnout a zajít si na ÚP s vyplněnýma? Jen jsem nikde nenašla, které formuláře se mají vyplnit i zaměstnavatel.

klarka0
hodnocení

A ty příjmy si má nechat manžel vystavit za poslední rok nebo jakou dobu před porodem?
pet32

Běžte na ÚP, tam vám dají podklady, které budete potřebovat. Dostane papír, který vyplní zaměstnavatel, že by měl nárok na PPM, pak ještě jeden, který je přímo k RP. Maximální výše RP je výše PPM.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]