Nejste přihlášen/a.
Místo některého spoření bych založil stavebko. Když tam pošlete ročně 20 000 (ca 1700 měsíčně) tak vám stát přidá 2 000 a za 6 tam budete mít 120 000 + 12 000 od státu (tj 132 000). Díky těm penězům od státu to vychází ca jako kdybyste si ukládal peníze na spořící účet kde je 3 - 3,5% úrok.
Nevýhoda je, že stavebko nejde těch 6 let vybrat (resp. jde ale přijdete o veškeré příspěvky státu a platíte ještě nějakou sankci). Ale vzhledem k tomu, že píšete
Dost se dá ušetřit na jídle aniž by klesla kvalita (nekupovat zbytečnosti, polotovary, předražené značky a dívat se po značkách supermarketů - dnes už mají třeba v Lidlu nebo Albertu pod svou značkou totožný výrobek jako "značkový" - stejná kvalita, stejné složení i stejný výrobce - a stojí půlku ceny...)
A hodně se ušetří přípravou obědů doma - já to tak když jsem šetřil na byt dělal. Je potřeba vyhradit si 1x týdně ca 1,5 - 2 hodiny na vaření - a za tu dobu se dá připravit 5 různých porcí jídla na celý týden. Pár týdnů trvalo, než jsem byl schopný si dobře naplánovat recepty a kombinace surovin aby se na jednu stranu ty jídla neopakovaly ale na druhou aby vycházely ze stejných surovin. Ale dá se to .. Například - uvařím špenát, k jednomu jídlu bude dušený, v druhém jídle bude v kuřecí roládě. Nebo uvařím maso a to pak použiju jako základ pro 3 různé servírování...
Uvažoval jste o pojištění příjmu pro případ nemoci? Co byste s partnerkou dělali, kdybyste se třeba naboural nebo měl nějaké kratší zdravotní potíže (=výpadek příjmu)? Máte našetřenou finannční rezervu pro případ nouze? Máte jisté zaměsntnání, nemohou Vás propustit? Děti neplánujete?
absolutně nechápu a nevím jestli někdy pochopím smysl rozdělování peněz na další nesmyslné účty viz. tazatel. Je absolutně jedno jestli mám 50tis na jednom centrálním účtu nebo po 5tis na 10účtech. Částka je furt stejná. A jestli tu někdo chce argumentovat úročením a podobně. Tak to je stejně blbost jak Praha, protože účet nikdy nebude vydělávat. A kdo neumí šetřit, nemá pevnou vůli a nebo se neumí uskromnit aby docílil toho co si chce za uspořené peníze dopřát, tak mu ani 40 spořících účtu na kterým bude mít po 1000 nepomůže.
Krtku, jaký je rozdíl mezi běžným účtem, spořícím účtem s úrokem 0,6% a spořícím účtem s úrokem 3% na půl roku?
nevím a asi to ani nechci vědět...pro mě je to jen "účet"...a nějaké 0,6% mě fakt nevytrhne...jo kdyby mi o 0,6% snížili hypotéku...tak to je jiné...v opačném případě zbytečnost a hrátky s korunama
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.