Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho trvá vyřízení cestovního pasu?

Od: guccij odpovědí: 7 změna:

dobry den...prosila bych o radu jsem zoufala...potrebuji zmenit si prijmeni na cestovnim pasu ponevac jsem se vdala..chtela bych se zeptat jak dlouho budu cekat na zmneu prijmeni v cestovnim pasu a kolik me to bude stat..je mi 18 let..predem dekuji za odpoved.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

tady si prostudujte podmínky mvcr.cz/...

a dotazy na

cyril*
hodnocení

0x

Co Vám brání narychlo odcestovat s původním pasem? Nebo se hodláte při kontrole prokazovat oddacím listem?

ar*
hodnocení

0x

V rámci EU to jde tuším i na občanku.

moxa*

Což je právě ten problém, protože na tu ustřiženou se cestuje blbě :) Proto potřebuje paní pas.

durancea*
hodnocení

0x

Když jsem se vdávala (teda už je to 10 let), občanku mi změnili na počkání (ovšem záleželo na regionu - mně ve vých.Čechách asi 4 doklady na počkání, manžel čekal v Bruntále na občanku měsíc! :)) ) a vím, že tehdy jsem slyšela také, že můžete jet na novou občanku a starý pas (snad jen s nějakým potvrzením).

doplněno 26.04.10 22:55:

Zeptejte se na matrice nebo na o pasovém (nebo jak se to dnes jmenuje), určitě se s tím setkávají často, ale o urychlení vydání pasu nevím nic.

moxa*
hodnocení

0x

Já se vdávala před pěti lety a měla jsem stejný problém. Vydání pasu trvalo asi týden a stálo tuším nějak 600 až 1000. No, levné to nebylo.

ALe jestli máte starý pas, můžete jet s ním. Já ho měla propadlý, takže jsem honem sháněla, abych mohla odjet po svatbě pryč...

lidus*
hodnocení

0x

Nejdřív zápis na matrice kde obdržíte oddací list, pak vyřídit OP a pas-v Brně je to otázka 3týdnů, cena cca 600kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]