Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neumim mluvit

Od: kala odpovědí: 9 změna:
Dobry den,
Mam dotaz na problem ktery mam po celi zivot je mi 30 let. Nedokazi vest komunikaci,umim rict jednu vetu nebo otazku ale abych se v praci s nekym bavil nebo o cecem mluvil to neumim . Jen prikyvuji kdyz se s nekym bavim nebo reknu vetu ale neumim vytvaret souveti nebo vykladat o necem. Ma nekdo stejny problem? Dekuji M.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

No jéje, takových lidi je.

tommy*
hodnocení

2x
Bohužel, jsem na tom úplně stejně. Třeba v rodině, to se mi takzvaně huba nezavře, ale jakmile jsem třeba s někým cizím sám, tak je prostě ticho.. Prostě nevím, o čem se začít bavit..

liska5
hodnocení

1x

Podobný problém měl známý, který dlouho žil sám. Až se k němu nastěhovala přítelkyně s dětmi, postupně se rozmluvil.

Pokud Vás to trápí, tak to trénujte. Popisujte pro sebe okolí, situace, čtěte si knížky. Povídejte si s kytkami, se stromy, se zvířaty..Rozvíjejte holé věty, polohlasně sestavujte souvětí. To by byl čert, abyste se něco nenaučil.

A to jste dosud neřešil, třeba s psychologem?

kala
hodnocení

Moc dekuji,zatim ne na to nemam odvahu.
liska5

S psychologem řeší problémy, kdejaký sportovec či manažer...

Vždyť jsou tu pro nás. Od toho to studovali. Zubař je horší :-D

hodnocení

1x

Na druhou stranu, takových lidí si zaměstnavatelé váží. V práci se má pracovat a ne žvanit :) Já když něco dělám, tak se nedokážu bavit ani o počasí a kolegové si tak myslí, že jsem protivnej.

Na druhou stranu nechápu, jak můžou kolegyně mlít pantem nepřetržitě půl hodiny, někdy i více.

hodnocení

1x

Když jsem dlouho sama, pak ano, ten problém mám. Mám problém zvolit správná slova, definovat myšlenku a necítit se u toho jako opravdu hodně, hmhmh, jak to říci, jednoduchá? Tak asi. *hi* Váš problém bude v něčem jiném než mám já. Já si myslím, že byste měl trénovat. Vždycky když jste sám, tak tiše mluvit. Vybrat si téma a definovat ho do slov. Myslíme si totiž, že známe nějakou odpověď, ale je problém, obléci ho do slov. ;) Jsem přesvědčená, že mám pravdu, protože, jsem beznadějně zapomětlivá, který klasik mluvil, řečnil s kamínky v ústech? Který anglický král koktal a cvičením řeč napravil? Takovými cvičeními si napravíte schopnost používat slova a získáte jistotu, že to, co slyšíte, nezní úplně hloupé. Napravte si sebejistotu, sebevědomí-vědomí si své hodnoty.

hodnocení

0x

Táta mi říkal. ,,Kaď písmena.,, Když jsem se nemohl vymáčknout. Zkus to také.

hodnocení

0x

Dobrý den. Nevyhýbejte se komunikaci s lidmi. Jen tak se naučíte komunikovat a reagovat na to o čem je řeč. Neostýchejte se i sám nadhodit nějaké téma o kterém Vy sám hodně víte. Rozpovídáte se, když se nebudete držet zpátky a nebudete se ostýchat mluvit. Zkoušejte to pozvolna a za čas Vám to ani nepřijde.Chce to trénovat všude, kde k tomu máte možnost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]