Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se Vás optat na jednu věc, kterou jsem řešil ale chci ji "vyšperkovat" tak, aby byla skvělá. Jelikož jsem poměrně "zběhlý" v angilckém jazyce za léta, která jsem jej studoval, doučuji již pátým rokem AJ ale teď připravuji ke zkouškám paní, která ji nikdy předtím neměla a umí jen pozdrav a frázi typu "jít rovně", v devadesátých letech, co studovala měla němčinu a v práci nepřišla s aj do kontaktu ale je velmi nadaná a vysokoškolsky vzdělaná. Zítra začínám s doučováním a dostal jsem i materiály ze sociologie na dané téma a témata, která budou u zkoušky. Celý koncept doučování bych chtěl koncipovat tak, že naučím, aby mluvila o sobě anglicky (to ji přeložím já) a až poté začneme s časy a gramatikou. Základem je začít od toho nejjednoduššího. Navíc témata mi jsou hodně blízká a už jsem je měl i na vyšší odborné. Jak byste začli Vy, kdybyste doučovali?
Asi záleží co bude ke zkoušce potřebovat, jestli paní nemá ani pasivní znalost, tak začít od píky. Já jsem se anglicky učila jako samouk, ve škole byla němčina. Pro mě osobně je důležitý poslech, tam pochytím výslovnost, slovíčka, plynulost projevu. Když jsem jela na výlet do Londýna, neměla jsem problém porozumět, a ani se domluvit.
Pak jsem si zaplatila rok v jazykové škole 1x týdně, abych vylepšila gramatiku, musím říct, že mi to celkem šlo. Čerpala jsem z těch hodin poslechů, když jsem měla lekci s američanem, říkal, že hodně rozumím, umím spoustu slovíček, dobra výslovnost, jen je potřeba trénovat.
Ale každý člověk je jiný, někdo jede slovíčka, gramatiku, překlady, ale vlastní porozumění tam není. U mého postupu, je důležité mít hudební sluch. U mě je gramatika nejslabší ve všech jazycích.
Jak často budete mít lekce? Chce se paní skutečně naučit anglicky nebo jen udělat test? Vlastní vůle je taky důležitá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.