Nejste přihlášen/a.
S kaligrafií si hraju nějakou dobu, je to dobrý koníček. Pera, to je otázka. Pořád jsou nejlepší násadky a na ně tzv. dámská perka, existují různé varianty, jsou to velmi levné věcičky a s dobrým inkoustem (to je důležité, kupovat kaligrafický nebo dokumentační, na tomhle nešetřete). Plnicí pera jsou i pro kaligrafii, např. sada Manuscript s vyměnitelnými hroty, ale já s nimi moc spokojená nejsem. Pak skleněná pera, to zatím nedoporučuji, jsou dost specifická a myslím, že lepší na náčrty, kreslení. Takže za mne ty násadky. Velmi důležitý, stejně jako inkoust je důležitý papír. Nejde čmárat na jakýkoliv cár. Tedy lze, ale pro učení je lepší speciální papír s linkami.
Také je dobré se učit s linery, kaligrafickými popisovači. Když to budete brát trochu vážně, pokroky budou rychle znát.
Na značce nijak nezáleží, perko stojí cca dvacku a zatím se mi nestalo, že by nějaké psalo špatně. S plnicími pery to tak není, držení je jiné, ruka není tak uvolněná, je to trochu složitější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.