Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

OSVČ Přehled ČSSZ

Od: asdweq odpovědí: 2 změna:

Dobrý večer, potřebuji poradit.

Při vyplňování přehledu OSVČ pro ČSSZ se v boxu E na řádku 25 má vyplnit "Daňový základ", v návodu pro vyplnění přehledu je uvedeno následovné:Daňový základ – uveďte daňový základ nebo dílčí základ daně z příjmů z podnikání a z jiné SVČ stanovený podle § 7 zákona o daních z příjmů, po úpravě podle § 5 a § 23 tohoto zákona. Za daňový základ se u OSVČ, která není povinna podávat daňové přiznání, považuje příjem ze SVČ po odpočtu výdajů vynaložených na jeho dosažení, zajištění a udržení. Za daňový základ OSVČ, která je poplatníkem daně z příjmů stanovené paušální částkou, se považuje, jde-li o příjmy z činností podléhající dani z příjmů stanovené paušální částkou dle § 7a zákona o daních z příjmů, předpokládaný příjem po odpočtu předpokládaných výdajů.

Za rok jsem ale kromě samostatně výdělečné činnosti (vedlejší činnost) měl i smlouvu DPČ a DPP. Jakou částku z daňového přiznání mám tedy do řádku vyplnit? 42 "Základ daně" (což je úhrn všech mých výdělků) nebo jen "Dílčí základ daně ze samostatné činnosti podle § 7 zákona? Účetní mi tvrdí, že první možnost je správně. Ale nějak si nejsem jistý.

Děkuji předem.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

S tímto přehledem má tu zkušenost, že když nevím co tam napsat tak vezmu podklady a zajdu za referentkou na MSSZ a s ní to dáme dohromady.

id
hodnocení

0x

Mělo by tam patřit vše, co není daněno srážkovou daní. Výdělek i daň z této činnosti se nikde neuvádí. Tuto informaci si ověřte na Fin. úřadě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]