Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontokorent mi nabizí

Od: uzmilionarv19 odpovědí: 3 změna:

Kontokorent funguje tak, ze kdyz jdu do minusu tak platim vysoke uroky ale banka mi na to dá (dle výše)

a pokud to do roka zplatim tak to je ok že? Me nabizi furt banka kontokorent, ale tak kdyz si ho aktivuju a penize mam, tak nebudu platit zadny poplatky ne?*dril*

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

1x
Kontokorent znamená, že máte účet s rezervou pro případné opožděné příjmové platby, abyste mohl dostát svým závazkům včas a bez starostí, jestli je na účtu dostatek hotovosti.
To znamená, že když chodí výplata dvanáctého a inkaso odchází patnáctého, inkaso se zaplatí automaticky, i když se výplata o pár dní opozdí. Tím vám odpadá starost o každodenní dostatek peněz na účtu a nedostáváte upomínky za pozdní platby. Můžete ho využít i pro neočekávané výdaje těsně před výplatou nebo třeba na pravidelný větší týdenní nákup a podobně.
Za tuto opakovanou půjčku platíte pouze za pár dní, kdy jste si peníze půjčil a které jsou splaceny příchozí výplatou, sjednaný roční úrok, obvykle okolo 20 %, což při půjčce 5000 na inkaso na týden při opožděné výplatě vychází asi na 20 korun.
Jiný smysl zakládat kontokorent nemá. Na krátkodobou potřebu peněz se vyplatí sjednat jiný typ půjčky.
Mezi kontokorenty mohou být rozdíly, jak už zde psali ostatní, kdy může být počítán i poplatek za zřízení a vedení kontokorentního účtu, ale samozřejmě ho banky mohou nabízet i bez poplatků.
Pozor si dejte v případě sjednání jiných půjček, i nečerpaný kontokorent ovlivňuje bonitu žadatele o jinou půjčku, protože jde vlastně o předschválený úvěr se sjednanou možnou splátkou ve výši jedné dvanáctiny celé částky, což zároveň znamená, že kontokorentní půjčku musíte do jednoho roku splatit, jinak jste nesplnil závazek vůči bance. Splacením lze potom kontokorentní půjčku opět začít znovu čerpat.

hodnocení

0x
To musíte vědět Vy sám podle Vaší smlouvy s bankou. Každá banka to má trochu jinak. Jednou ročně musí být dluh srovnaný. Pokud nemáte půjčku, tak úrok neplatíte. Ale může být poplatek za vedení ikdyž nemáte půjčeno. Ptejte se ideálně svého bankéře popř alternativnš věštce.

kepler*
hodnocení

0x

Nebudeš platit žádné poplatky, snad jen za vedení kontokorentu, pukud banka nějaký takový nesmyslný poplatek má. Ale budeš platit pěkně mastné úroky, kdykoliv začneš z kontokorentu čerpat. Mnohem výhodnější je vzít si od banky menší půjčku a splácet ji výhodněji. Tak jsem to udělal já u ČS.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]