Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zubní náhrada

Od: mazanek odpovědí: 2 změna:

Ahoj, vlevo dole mi chybí šestka, osmička. Jak to tak vypadá přijdu i o sedmičku.

Implantát co jsem se informoval, 1 zub 30.000 plus 7000 za umělou kost. Když nebude zbytí tak do toho půjdu.

Ale jen se chci zeptat, jsou ještě jiné možnosti zubní náhrady? Znám jen ty impantáty.

Dík.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zub
hodnocení

3x
Já už jsem několik let bez dolní 6,7,8 a vůbec je nepostrádám, úplně stačí do 5, dáseň po vytržených zubech ztvrdne a slouží normálně. Korunky mám na přední frontě, implantáty jsou někdy riziko.

hodnocení

0x

Zubní můstek, ale nevím, jestli se nedává jen mezi zuby? Jestli lze dát můstek na krajní zub, kolem kterého jsou mezery?

Každopádně implantát je šetrnější vůči ostatním zubům, protože u můstku se musí obrousit vedlejší zuby, na které se můstek nasazuje. Z toho důvodu se od můstku odrazuje.

doplněno 13.09.20 11:28: Náhrada jednoho zubu se může zásadně řešit pomocí 3 přístupů. Náhradu zubu pomocí vyndavacích protéz musíme ve 21. století odmítnout. Obroušení sousedních zubů a nahrazení mezery zubním můstkem se jeví jako rychlá metoda a ze začátku levnější než zubní implantát, který je nejmodernějším přístupem k tomuto problému. Dlouhodobé studie z USA však ukazují, že se můstky musí daleko častěji předělávat. Proto již po sedmi letech jsou náklady na překlenutí mezery můstkem na stejné úrovni jako při ošetření implantátem. Po 15 letech je pak ošetření můstkem dohromady 2x dražší než zavedení implantátu. facevision.cz/...
doplněno 13.09.20 12:28:

Když je v puse méně zubů, více se opotřebovávají. Existuje také riziko, že se zuby začnou rozjíždět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zubní můstek

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]