Nejste přihlášen/a.
Vždy bych měla u postele nachystené fajnové oblečení. Po telefonátu pro manžela bych byla rychlejší jak on a sdělila mu, že jsem zapomněla na dnešní párty a zabouchla dveře. Kdybych měla přespat na hotelu.
Podle toho jak by druhý den manžel reagoval, tak bych se zachovala i já. Buď se v nočních výletech budeme střídat nebo budeme chodit společně nebo nebudeme chodit bez předešlé dohody nikam. Ať s vybere i ze 3 možností. Nevybere-li si, rozvedu se.
manželovo chování uplně normální není pokud by to byl telefonát o pomoc typu porucha vozu nebo jinej podobnej problém tak by se to dalo pochopit ale odejít z rodiného lože jen tak o půlnoci na diskotéku je zvláštní
zkuste se domluvit s kámoškou či kámošem a udělejte párkrát to samé jak se na to ten váš bude tvářit
Mám pocit, že v partnerství, v manželství a vlastně v jakémkoliv vztahu si já nejvíce vážím spolehlevosti a laskavosti. Já musím vědět, že ten druhý mě nepodrazí,nenechá na holičkách, že jsem v jeho životě já tím pevným bodem, stejně tak, jako on pro mě. Nepřežila bych s celým srdcem, kdyby takhle můj milovaný, v noc vstal a vydal se někam. Lhostejno kam, aniž by mě uklidnil vysvětlením. A pak řeči o tom, že může chodit kam chce. Tak jo. Dala bych mu příležitost. Běž! Rozhodně bych mu nedala příležitost k podobnému jednání, které mě bolí a také uráží.
Máte hodně podivné manželství, manžel se chová nestandartně, ale my nevíme, jaké má manžel k tomuto chování důvody. Zda má doma pohodu a vše, co od manželství očekává. Ale též si mohl najít milenku, ale proč, to těžko my posoudíme. Bud se musí změnit chování jednoho z vás a nebo oba dva, aby k takovým situacím nedocházelo. Pouze vy víte, co ve vašem manželství nefunguje a tam právě zjedneste nápravu.
@ITguru > k čemu by takový zájem asi byl? Nemá-li někdo ohled na svého partnera/partnerku, odešel by přes projevený zájem. (partner ani manžel nemá právo druhému něco zakazovat).
Takové myšlení mají na 99% lidé, kteří žijí sami neboť se s nikým nesnesou a tudíž nemají potřebu někomu něco zakazovat, nemají potřebu se zajímat kam partner odchází.
Vztah = dohoda, pak není třeba zakazovat.
Jestliže jste manželé, tak si už nemůžete chodit kam chcete "jen tak", manžel je odpovědný manželce, manželka je odpovědná manželovi, chce-li jeden nebo druhý něco udělat je jeho povinností to napřed konzultovat s druhou polovičkou a zařídit se s ohledem na oboustrannou spokojenost... Jestliže si chce člověk dělat co chce chodit kam chce podnikat co chce bez ohledu na názor druhého, nechť nevstupuje do vztahu a už vůbec ne do manželství a zůstane svobodný...Dneska lidé zapomínají na jednu zásadní věc, berou se sice na základě svobodného rozhodnutí ale následné manželství není svobodný stav nýbrž závazek povinnost oběť... Lidé dnes nechtějí slyšet tato slova ale tak to prostě je...
S tím musí počítat, proto se brali aby vše konzultovali, jestliže nechci s nikým nic probírat pak zůstávám sám a mohu si dělat co chci kdykoli kdekoli s kýmkoli jsem totiž "svobodný", jsem-li ženatý pak mám podobné povinnosti jako má mnich nebo jeptiška vůči svému řádu řeholi kongregaci (jak chcete) a "musím plnit", jestliže někdo v dané situaci "neplní" pak je manželství "nenaplněné" dále se stane zcela "nefunkčním" a následně zákonitě "zanikne"...Jakkoli se může kdokoli smát takovému strohému popisu vězte, že je to tak, proč si myslíte že se tolik lidí rozvádí? Protože neví co to manželství je...to je realita...
@Janm > nesouhlasím s Vámi.
Manželé nemají povinnost konzultovat s druhým partnerem, kam půjdou, co zamýšlí udělat apod. Ti slušní a odpovědní to obvykle dělají, ale nemusí to být pravidlem vždy, všude a za všech okolností.
Ti, kdo se ale chovají tak, jak popisuje tazatelka, by měli počítat s tím, že z toho partner vyvodí závěry, které jim mohou vadit i více než jejich partnerům jejich původní chování. (Snad je srozumitelné, co jsem chtěla vyjádřit.)
iz- Nemusíte souhlasit, faktem zůstává, že jakmile spolu manželé "konzultovat" přestanou, pak pomalu ale jistě spěje jejich manželství k rozkladu zániku. Pochopitelně spolu nemusí probírat věci jako nutná návštěva toalety, jestli sním jeden nebo dva rohlíky k snídani , jestli si mohu lehnout když jsem unaven apod., to jsou ale drobnosti a to je snad každému jasné. I když je pravda, že jsou "lidé" a "lidé", kdysi jsem věděl o jednom páru, který žil z mého pohledu trochu zvláštně, ona se chodila sama bavit na diskotéky a zábavy on také, možná měli i "paralelní vztahy" partnery, jestli se tomu ale ještě dá říkat manželství nebo proč spolu pak vůbec byli je mi záhadou, nevím zda jsou spolu ještě dnes...Možná se vzájemně jen "pojistili" na stáří, aby se měli až přestanou být atraktivní pro své "ostatní partnery" ke komu a kam vrátit... Inu když jim to vyhovuje a nemají z toho v hlavě a srdci zmatek...já budu ten poslední kdo jim do toho bude mluvit...
Třeba může mít pocit, že vám musí něco oplatit. V klidu si s ním o tom promluvte, snažte se přijít na to, proč to udělal, neobviňujte ho, jak v ženské máte ve zvyku. V tom lepším případě Vám v klidu řekne, proč to ve skutečnosti udělal, v tom horším se pohádáte a zůstane to nevyřešeno, což bude pravděpodobně další hřebík do rakve vašeho vztahu.
Nebo se odreagujte tak, že půjdete na jinou diskotéku, třeba tam najdete někoho lepšího.
Jelikož dodal, že tě má rád, asi si myslí, že si myslíš, že tě tam podvádí. Možná je to pravda.
Vadilo by mi to, řekl bych, že jdu teda taky, at vidím, co tam dělá. Obzváště, pokud je to ojedinělé chování (tzn. 2 roky nešel na disko, najednou začal s "kamarádem" chodit. Sledoval bych ho. Z okna, jestli jde do auta, jestli jde pesky...vydal bych se za ním. Aspon bych viděl, jestli jde opravdu na disko, s kym se před disko potkal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.