Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Karpály - zkušenosti

Od: karpaly odpovědí: 3 změna:
Podělíte se o své zkušenosti s karpály? S praktikem jsme se shodly, že je velmi pravděpodobně "mám" - v noci mě budí bolest v zápěstí a brnění rukou. Zřejmě už to mám trochu rozjeté, bolí to dost, necítím první 3 prsty. Jen vyklepání nepomůže. Jsem objednaná na EMG. Pomohly vám nějaké cviky, bylinky, mazání? A pokud jste šli na operaci, jak dlouho jste marodili? Jsem měsíc v nové práci tak mám obavu co bude (dělám v obchodě). Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Před lety jsem ztratil pohyblivost prstů na pravé ruce.Při zatnutí prstů v pěst,se některé prsty zablokovaly a musel jsem použít násilí,abych je narovnal.Chirurg mi,velise komickou situací ,kdy operační sál pozbyl funkčnosti po havarii,a museli kvůli mě zřídit v kanceláři improvizovaný operační prostor,ruku naprasvil.Hned jsem se informoval,v čem spočívá "operace karpálního tunelu".Operace velice jednoduchá,dva tyto tunýlky byly hotovy za 20 minut.V podstaě chyba je v uzlíku,který se vytvoří na "tahači a ohýbači prstů.Ten pak neprojde tunýlkempod dlaňovým kloubem prstu.Tunýlek se zvětší a šlacha volně projde.Řez asi 2 cm na dlani se za týden zahojil a já jsem v neděli prořezával stromy na zahrádce.Samozřejmě existují i jiné prostupy šlach,tam to bude určitě náročnější.

JABRAKA

futra
hodnocení

0x

Mám operované obě ruce už asi 17 let. Byla jsem s tím na neurochirurgii,ale jak dlouho trvá nemocenská nevím ,já byla na rodičáku.Myslím ale ,že to nějaký týden bude.Jinak mám od nich ,,ťuky ťuk,, na dřevo už pokoj.

berger*
hodnocení

0x

Ne přímo karpály,ale asi něco podobného - loni v prosinci jsem mi operovali ruku,tuším tomu říkali syndrom zkřivených prstů. Tři dny ve špitále,potom asi tři týdny občas na převaz,stehy atd. Zhruba po měsíci jsem tu ruku omezeně používal,do práce se vrátil po šesti týdnech. Ta ruka dodnes nefunguje pořádně,jeden prst necítím,pohyblivost omezená. Zvykl jsem si...*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]