Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Může mě zaměstnavatel, v dnešní době,měřit teplotu a když bude 37°C,poslat domů?A popř. za jakých podmínek?Předem děkuji za odpověď
@petra - Bylo mi řečeno,když mi v práci naměří více jak 37°C,že mě má můj nadřízený poslat domů a bohužel nevím,co to pro mě znamená
Jak bylo řečeno - nejít domů, ale kontaktovat lékaře. Většinou chtějí nejdřív zatelefonovat a co dál vám řeknou. Zaměstnavatel postupuje podle ust. § 101 a § 102 ZP. Jinak
Měření a zpracování tělesné teploty zaměstnanců není výslovnou právní povinností. Ve smyslu GDPR ho však s přihlédnutím k nutným hygienickým a protiinfekčním opatřením lze považovat za oprávněný zájem zaměstnavatele.
Pokud zaměstnavatel na základě zjištění zvýšené teploty následně učiní další opatření a dohodne se zaměstnancem např. výkon práce z home office, jedná se z pohledu pravidel ochrany osobních údajů o oprávněný postup.
Celý text zde itpoint.cz/...
na neplacené volno nebo na neschopenku vás šéfové poslat nemůžou, protože neplacené volno a pracovní neschopnost se nedají nařídit. Můžou vám tak snad leda dělat návrhy, abyste si vzala dovolenou. Ale tahle metoda neúčinkuje, protože touhle roční dobou už lidi moc dovolené nemají a k vybírání zbytku nejsou zrovna ochotní. Navíc firmy potřebují, aby zaměstnanci měli nějaký zůstatek na zimní svátky.
Je tady ale jedna metoda, která účinkuje. Jmenuje se Kurzarbeit. Pošlou vás domů a dají vám šedesát procent mzdy.
No tak to opravdu nevím co se stane, když Kurzarbeit odmítnete. Jen vím, že dělat problémy svému zaměstnavateli se ve výsledku nevyplatí a v této lehce nejisté době už vůbec ne.
Já jsem to asi nepřesně napsala...Bylo mi řečeno,když mi v práci naměří více jak 37°C,že mě má můj nadřízený poslat domů a bohužel nevím,co to pro mě znamená ( nebo co by to pro mě mohlo znamenat )
37°c je již zvýšená teplota a takový člověk by měl již i v době před koronavejrem měl zůstat doma tím spíš nyní. Pokud Vás odešle mělo by být automatické jít k lékaři se otestovat,případně se léčit=neschopenka,nebo nezopdpovědbější si berou (pokud mají dovolenou ,nedoléčí se a pak máme chřipkové epidemie).Jinak řečeno-být zaměstnavatelem,zjisti že máte zvýšenou a odmítáte odejít z pracoviště ... pak bych to bral jako hrubé porušení p.kázně a...
Může. Škola nám poslala děti když se s rýmou dvakrát vysmrkaly v hodině, učitelka hned vyplašeně volala matce aby si je vzala domů a nechala je doma než vyzdraví. Bohužel jsou doma 2 dny a není jim nic, ovšem do školy mají přijít až v pondělí, tu starší neřešíme ale prvňákovi bude chybět každáhodina. Lidé jsou vyplašení, vystresovaní a v podstatě neví kde roušku ano a kde ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.