Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak napsat čestné prohlášení

Od: dawsonka* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych poradit, jak napsat Čestné prohlášení k nepřiznání daně z příjmu. V roce 2007 jsem prodala věci na internetu Aukro.cz, tyto věci byly zakoupeny při mém delším pobytu v USA pro mně a mou sestru, čili pro mou vlastní potřebu, nikoliv za účelem dalšího prodeje. Později byla část věcí prodána přes inetrenet, z důvodu toho, že se nelíbily nebo velikostně neseděly.

Na FÚ mi řekly, že mám napsat Čestné prohlášení, poraďte prosím, jak toto prohlášení formulovat. Moc děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Na to není žádný vzor. Napište to stejně, jako jste to napsala nám. Hlavně si musíte být jistá, že toho nebylo skutečně nepřiměřené množství, které by odpovídalo osobní potřebě. Ale domnívám se, že i když FÚ avizovaly, že se zaměří na prodeje přes internet, těžko budou tuto skutečnost dokazovat. Spíš potřebují doklad o tom, že se s vaším případem zabývali, aby mohli tuto skutečnost považovat za vyřízenou. Hlavně tam uveďte vaše osobní údaje, kdy přibližně byly nevhodné a přebytečné věci prodány - myslím, že můžete i uvést, že si již vše konkrétně nepamatujete. Ale zdůrazněte, že v žádném případě to nebyl nákup za účelem dalšího prodeje v ČR. To by asi mělo stačit. *klik*

doplněno 26.04.10 14:54:

A zde je vzor: vzoryzdarma.blogspot.com/...

axa*

Liduško, myslím, že Dawsonka obchodovala velmi čile a v dotazu nenapsala pravdu. Nechápu, jak takový člověk chce dát Čestné prohlášení pro FÚ... www.aukro.cz/show_user.php?search=dawsonka&p=1&p=0

lidka*

Tak to bych si určitě potom netroufla napsat čestné prohlášení. To by mohlo být o dost dražší, než přiznat dodatečně nějaký příjem. Za neplnění oznamovací povinnosti jsou dost vysoké pokuty - viz zákon o správě daní a poplatků:

č. 337/1992 Sb. Zákon o správě da/...č. 304/2009 Sb.

dawsonka*
hodnocení

Dobrý den,

moc děkuji za vaší odpověď. Daňové přiznání jsem podala, jen jsem tady psala, co mi bylo řečeno na FÚ o napsání čestného prohlášení.

hodnocení

0x

Já, když po mě někde na úřadu chtějí nějaké prohlášení, tak po nich vždycky chci aby mi to prohlášení pomohli zformulovat. Pokud ho nemají v nějakým vzoru? Zrovna před 2 týdny jsem něco chtěl na Okresní Správě Sociálního Zabezpečení. Tam mi řekli že to spadá pod Českou Správu Sociálního Zabezpečení a že to mám poslat jim. Dost důrazně jsem jim vysvětlil že nevím jak to mám sepsat a že nemám peníze nazbyt. No abych nenapínal, pomohli mi to zformulovat a odeslali to svojí vnitřní poštou. *placni*

jaraa
hodnocení

0x

Dawsonko,

Chtěla jste na poradně "zahrát na city" a udělat ze sebe chudinku. Pravda je jiná a to moc dobře víte a dokonce chcete oklamat FÚ? Přinejmenším se styďte!
Snad už za např. protištěkací obojky a kosmetiku daně platit budete. Nebo je to opět prodej jak píšete "z důvodu toho, že se nelíbily nebo velikostně neseděly"?
tohle je z hodnoceni na aukru: např.
16. prosinec 2007 Zbožíčko opravdu krásné 100% originální,uváděné velikosti odpovídají uvaděným velikostem k danné aukci a jelikož je zboží zasíláno z USA tak trošku delší doba než dorází.
Po 19. listopad 2007 Aukcička v pohodě zboží opravdu nádherné a 100% originální.Délka aukce o trošku delší,ale po dodání jsem pochopil zdržení:zboží opravdu přichází z USA

Doporučuji: držte se známého přísloví - Lež má krátké nohy, daleko neujde!

dawsonka*
hodnocení

Dobrý den,

všem děkuji za rady, daňové přiznání bylo podáno, teď už jen zbývá čekat.

doplněno 27.04.10 11:43:

Za kosmetiku, kterou jsem začala prodávat v tomto roce určitě daně platit budu, pokud můj výdělek přesáhne 15 000kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]