Nejste přihlášen/a.
Máte ve svém okolí nějaký případ, kdy dva sourozenci zdědí barák napůl (každý má půlku), ale jeden je na tom tak nějak společensky líp než ten druhej?
Brácha bydlí v podkroví sám, rozvedenej a musí čumět na to, jak si jeho ségra s děťuchama šlechtí zahradu a na dvorku maj malej autosalón ..
Nebo naopak rozvedená padesátiletá ségra žije ve své půlce s kočkama a její bratr se ženou a dětmi užívá radostného života a vona to má denně před očima a pěkně jí to s*re.
Tyhle stavy generujou potenciálně hrozně nebezpečný situace a z baráku pak lítaj nejrůznější předměty a je slyšet řev až k sousedům kvůli každé prkotině.
Jak to nakonec vyřešili, nebo jak jste takové soužití museli řešit vy? Jde mi o to soužití, ne o prodej baráku
Jo a chtěl jsem to dát do volné diskuse, ale v seznamu jsou jen nějaké vzkazy a stížnosti, tak nwm.
Pokud jsou normalni se zdravymi vztahy mezi sebou, pak svemu sourozenci to stesti uprimne preji. Pokud nejsou, pak krome odstehovani se nepomuze nic.
Dobrý den, jednu radu mám, ale je obtížná - přestat závidět a zamyslet se, jestli nedělám já v životě něco špatně. Jinak řečeno - nezávidět jiným a snažit se o svůj lepší život sám. Zdravím!
Zapojit toho osamělého do svého života.
Zvát ho pravidelně, být mu nápomocen. Nabízet odvoz na nákup, pokud není dotyčný pojízdný, s těmi kočkami odvoz na veterinu, přivézt žrádlo, kočkolit, pozvat na oběd, večeři, odpolední kávu, čaj, pochlubit se, co dobrého paní upekla, zahrát večer šachy, dámu, karty, šipky.
Nemluvit o tom nahoře hanlivě před dětmi, snažit se mluvit pozitivně, ono to pak přijde samo.
Když společnost, tak pozvat na grilovačku, nebo vůbec toho jednotlivce požádat o pomoc.
Prostě neseparovat se, zapomenout na nějaké blbé řeči, chovat se s respektem, tolerovat a když už, tak myslet si své.
A ano, nejdříve to je líto a potom to může eskalovat, tak jak píšete.
Víte, kdo má rodinu, široké příbuzenstvo, kamarády, kolegy, prostě lidi okolo sebe, tak nepochopí, jak těžké to je být sám, odtržený. Na to přijde každý, až když už je pozdě.
jj, běžný bývá i opačný případ. Ten movitější platí opravy a údržbu celého domu a ten sociálně slabší vysedává po hospodách, dělá dluhy a nakonec skončí v exekuci i se svým poděděným podílem na nemovitosti. Co pak? Co může dělat ten movitější? Například vykoupit v dražbě ten druhý, vlastní prací a vlastními investicemi zhodnocený podíl a ještě k tomu svého milovaného sourozence strpět dál, protože ho nedostane ven. Paráda, co?
Moji rodiče problém s jedním barákem a dvěma dědici vyřešili jednoduše. Celý barák i se zahradou přepsali na mého bratra. Můžu vám říct, že to vůbec nebyl tak špatný nápad. Vše bylo jasné. Já jsem získal volnost, dnes bydlím někde úplně jinde, barák se zahradou už mám taky a nemusím být nikomu za nic vděčný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.