Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střídavá péče

Od: fanda11 odpovědí: 7 změna:

Mám dotaz, nevíte někdo jak se vypočítávají alimenty při střídavé péči o děti?

Konečně když se mi povedlo docílit střídavé péče o 2 moje děti, na které jsem přes 5 let pravidelně posílal alimenty cca 8000. S Exmanželkou se pravidelně střídáme po 14 dnech a oba si posíláme soudem danou částku, ale už po rozhodnutí soudu se mi smála, že ze mě peníze dostane jinak. Tehdy jsem to nějak nevnímal, pač jsem byl rád jak to dopadlo, ale nyní jsem zjistil, že je těhotná a tudíž nebude mít příjem z práce cca 23 000 čistého, ale rodičák, mateřskou.

Počítá se to stejně, nebo jinak?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Soiud při rozhodování o výživném musí vždy zohlednit tzv. "odůvodněné výdaje" - tedy mimo jiné i to, zda mají rodiče ještě jinou vyživovací povinnost. Tu matka mít bude, takže podá-li návrh na změnu výše (snížení) výživného, to, že došlo k zásadní změně poměrů snadno prokáže.

NOZ § 923

(1) Změní-li se poměry, může soud změnit dohodu a rozhodnutí o výživném pro nezletilé dítě, které nenabylo plné svéprávnosti.

Nicméně soud bude brát v úvahu i to, že k dalšímu dítěti i matce má vyživovací povinnost jeho otec, tudíž bude při rozhodování záležet i na jejich výši, která celkový příjem matky rovněž ovlivní.

tebi
hodnocení

0x

Výživné stanovuje soud, takže to by ex musela dát na soud, k čemuž zřejmě dojde. Soud částkyupraví, dle svého uvážení. Případně souhlasí se stanovenou částkou. Pokud by žena předložila návrh s nějakou extrémně nízkou částkou, soud na návrh přistoupit nemusí...

senior
hodnocení

0x

Nejdříve by měla mít od současného přítele zajištěné nynější těhotenství a náklady s ním spojené. Tedy otec nového dítěte se bude podílet na výživě těhotné, výbavičce, náklady na slehnutí, na porod atd. .

Takže to už je věc nového vztahu - nevztahu. Pokud bude tvrdit, že nic nedostává, tak by měla podat návrh k soudu na nynějšího přítele.

Jste rozvedeni a máte povinnost k Vašim dětem, ne k tomu již třetímu. To už bude na jejím příteli, pokud se nevzali:

maurlegal.cz/...

--------------------------------------------------

Takže Vaše paní exmanželka bude snad nejdříve žádat svého nynějšího přítele o penízky.

Ale chápu Vás, myslíte, že paní svého nynějšího přítele přeskočí, bude tvrdit, že jí nic nedává a začne vymáhat peníze na Vás?

ono spíš paní bude chtít snížit svoje výživné placené otci dítěte, protože se jí sníží příjmy a přibude vyživovací povinnost, tipuji. nakolik jí soud vyhoví nebo nevyhoví se u našich soudů moc předvídat nedá. přijde mi, že v případě výživného rozhodují nejspíš podle toho, jak se zrovna soudce vyspí *nevi*

senior

Chápu, oškubat otce prvních dvou dětí.

Ale on má také svoje náklady na bydlení, živobytí a půlku měsíce má v péči své děti.

Možná to bude chtít dobrého právníka.

tebi
hodnocení

0x

Tu ale nejde primárně o peníze,ale o děti! Střídavá péče je dle odborníků mor..

senior

Vůbec rozchod a rozvod rodičů je něco, co by děti neměly zažít. Prostě se zhroutí svět.

Samozřejmě, kromě výjimek. Alkoholici, tyrani apod..

Ta střídavá péče ponese ovoce, až tyhle první vlašťovky dospějí a řeknou.

Nikdy není všechno stoprocentní.

Pár příkladů bude spokojeno, ale na mnoha dětech se to může negativně projevit.

-----------------------------

Ach, kdyby člověk věděl, jaké chyby udělá v mládí, v dobré víře, ale na konci života zjistí, že všechno mělo být jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]