Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlouhy prujem

Od: leny* odpovědí: 14 změna:
Ahoj mel tady nekdo delsi strevni potize?jde mi o radu jestli jste nejak resili po domacku nebo navstevou lekare..prvni 2dny obcas krece v podbrisku...krece zmizli ale prujem trva uz tyden coz mi pripada dlouho...mam pocit scvrknuteho zaludku a obcad v nem citim jakoby bublani...jinak zadne obtize jako teplota atd nemam..muze jit pouze o nejakou strevni bakterii? Zajima me jestli mel nekdo prujem tyden a dele at vim jestli zwjit k lekari nebo jeste vyckat..nijak bolestive nic neni jen je to uz otravne..diky za radu

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

3x

Při virové gastroenteritidě klidně i ten týden, když jsem nedržela dietu. Prostě týden na rozvařené rýži, suchém rohlíku, banánu, největší odvaz byla bramborová kaše (nízkotučné mléko, žádné máslo) s 98% šunkou. A musela jsem si doplnit laktobacily, aby se střevo zmátořilo. Takže buď hnusný Hylac forte, nebo moje oblíbené Laktobacily 5 od Naturevia.

pandora*
hodnocení

2x

Černé uhlí jste zkoušel? Hodně doplňujte tekutiny, laktobacily, jestli nechcete jít k lékaŕi, zavolejte mu . Hrozí dehydratace, můžete mít crohnova nemoc, potravinová alergie mně by týdenní průjem hodně vadil, já bych šla k lékaři. U vás průjem trvá stále?

hodnocení

2x

Uvařte mrkev a snězte ji, tedy víc než jednu, k obědu třeba se suchým bramborem. Uhlí je třeba spolikat alespon osm tabletek naráz.Ta mrkev fakt pomáhá.

hodnocení

2x

Živočišné uhlí je sice fajn, ale je potřeba ho sníst víoce a déle. Navíc, v hovínku není vidět krev, protože je černé. Lepší je Smecta z lékárny. Trošička přírodního jílu se rozpustí v troše vody a vypije.Funguje neuvěřitelně rychle. *palec* A kydž je opravdu zle, pak Reasec. Za 10 minut zastaví peristaltiku střev. Používám ho mnoho let, naposledy mi ho napsal lékař při střevní chřipce.

hodnocení

2x
Průjem brzdím "protiprůjmovým cvikem z jógy", makarasana.
jackcuneo.com/...
Pouze verzi ruce dlaněmi za hlavou, zvýší se napětí těla a účinek cviku. Cvičí se 20 sekund, 3x za sebou (někdy stačí i 2x), mezi cviky se chvíli odpočívá. Zabírá asi do hodiny, podobně jako léky. Tělo potřebuje čas na urovnání problému. Jen pokud cvik nezabere dokonale, zopakuji ho ještě jednou za den. Preventivně ho necvičím. Kamarádovi cvik zklidnil i průjem při zánětu střev, kdy léky naopak střevo dráždí také, cvik ne. Posílí se pružnost a tím výkon střev.
Obvykle jsem při průjmu už cvik znovu vůbec opakovat nemusela. Při případné otravě cvik dokonale zabrat nemůže.

hodnocení

1x

Přímo doživotní (IBD). Navštivte lékaře. Lepší radu nelze doporučit. Čím dřív, tím líp.

joudic*
hodnocení

1x
kdyz to nespravi 2 endiarony tak samozrejme lekar

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Pokud již týden držíte "protiprůjmovou" dietu (kam ale nepatří piškoty, ty obsahují cukr způsobující kvašení - průjem), a průjem přesto trvá, jděte k lékaři. Průjem provází třeba zánět slepáku (může se stav fofrem zhoršit a slepák prasknout), nebo nástup celiakie (nesnášenlivost lepku), nebo z čistajasna alergie na nějakou potravinu (často to bývá mléko a výrobky z něj, otrava houbami... Pokud se příčina neléčí, může se nemoc, kterou průjem provází, zbytečně zhoršovat. Nechte si zjistit, co vám průjem způsobuje. Ida

leny*
hodnocení

Nasadil jsem prisnou dietu jako suchy rohlik cerny caj piskoty..nic nepomaha

tebi
hodnocení

0x

Je to normální, já ho měla teď nedávno také týden. Bez léčby a bez diety. Pomáhá černé uhlí. Endiaron, dieta. Já to beru jako pozitivum. Člověk hned shodí třeba 3 i více kg.

pandora*

Člověk nezhubne na váze, jen se vyprázdní střeva, tady jde hlavně o dehydrataci. Až se střeva naplní, váha se vrátí. Průjem týden, brát jako pozitivum? Holt každý je jiný. A pro mě to určitě není normální.

Endiaron že není léčení? Endiaron opravdu není vitamín nebo paralen - jen si přečtěte v příbalovém letáku jak vám to vymete střevní mikrofloru.

tebi

Samozřejmě, že Endiaron léčí, já jsem ho nebrala. Je třeba pochopit správně, co jsem napsala.

hodnocení

0x

Zkuste lék Tasectan. Před nedávnem mi jej doporučili v lékarně a je super.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]