Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám takový menší problém, snad někdo, kdo se vyzná v zákonech, dokáže poradit.
Před asi 7 lety jsem státnicoval na jedné nejmenované VŠ. V rámci přihlášení na státnice se musela vyplňovat přihláška a přihlašovat přes počítačový systém školy. Na webu školy byly k dispozici dva typy blanketních formulářů, jeden s nápisem Přihlášení k bakalářské SZZ a druhý Přihlášení k magisterské SZZ. Já, byť jsem státnicoval v rámci svého navazujícího magisterského studia, jsem z nervozity omylem vytiskl a vyplnil onen formulář určený pro bakalářské státnice. Ten jsem na škole odevzdal a státnice úspěšně složil. Následně mi byl vydán diplom.
Nyní po 7 letech jsem našel sken tohoto mnou vyplněného formuláře ve svém PC a zhrozil se, že jsem tedy vyplnil omylem jiný formulář. Pravdou je, že mne nikdo na žádné pochybení neupozornil, čili jsem v dobré víře spoléhal, že je tedy vše v pořádku. V PC systému školy, jsem se přihlásil na dané státnice zcela korektně. To, na jaký termín státnic jsem se zapsal bylo i následně potvrzeno při státnicích v tom, že byly všude na škole v den konání státnic uvedeny na rozpisech mé jméno, číslo místnosti a čas konání.
Otázkou tedy mne nyní zůstává, zda má škola povinnost kontrolovat tyto žádosti - přihlášky ke SZZ, neboť škola v těchto "řízeních" vystupuje jakožto správní orgán a toto podání by mělo podléhat § 37 správního řádu odstavce 1:
(1) Podání je úkonem směřujícím vůči správnímu orgánu. Podání se posuzuje podle svého skutečného obsahu a bez ohledu na to, jak je označeno.
a hlavně, kdo učiní podání-přihlášení na szz, tak by měl spadat pod § 37 odstavce 3:
(3) Nemá-li podání předepsané náležitosti nebo trpí-li jinými vadami, pomůže správní orgán podateli nedostatky odstranit nebo ho vyzve k jejich odstranění a poskytne mu k tomu přiměřenou lhůtu.
Proto mne tedy zajímá, pokud já udělal tehdy chybu, jestli škola nebyla povinna ze zákona tu mou přihlášku zkontrolovat a pakliže by na její straně došlo ke zjištění oné jiné vady-chybný formulář, respektive jen jedno chybné slovo (Přihlášení k bakalářské statnici), neměla mi přihlášku vrátit k opravě, kde bych to já buď přepsal a nebo vytiskl celý nový formulář?
Hlavně, zdali to může nyní způsobit nějaký problém, když je z té přihlášky evidentní, jaké mám identifikační údaje, jaké jsou údaje školy, je zde i podpis apod. čili náležitosti dle § 37 ods. 2 správního řádu. Evidentní tedy je, že škola měla povědomí o tom, že patřím mezi studenty mag. navazujícího oboru, možná toto pochybení jen neřešila, byť se jednalo o vlastně o písařskou chybu.
Děkuji, Jakub Štěpánek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.