Dobrý den,je mi 20 let a zanedlouho nastupuji k PCR. Doteď jsem studovala a měla pouze brigady. Ted mi ale začne takový ten opravdový dospělý život na který se moc těším a jsem zvedava,co mi přinese. První rok budu na výcviku a budu pobirat cca 20 tisic mesicne cisteho(neco padne na běžné potreby,neco na policejní ubytovani,předpokládám,ze mi bude zbyvat cca 10-12 tis měsíčně). Po tomto prvním roce se samozřejmě plat zvyšuje,přichází stabilizační prispevky atd. Plat by mel dosáhnout cca 27tis čišteho. To jen aby jste meli představu co vůbec bude me zaměstnání a jak bude ohodnoceno. Rada bych po tom prvním roce/a nebo uz v průběhu/ zacala pronajimat neco sveho(byt 1+1 nejlepe,v Praze a nebo klidne Kladno a okolí). Zatim koukam pasivne,protože je to ještě daleko,ale zkrátka me hrozne laka představa ze mam neco sveho,ze mam soukromí a případně kdyby se nasel nejaky muž,ze s nim můžu trávit cas o samotě u mně/pokud by on třeba studoval napr) Zatim jsem to neprobirala s nikym,nejspíš by si doma klapali na čelo ze to resim moc brzy,ale ja zkrátka jen zjišťuji,jak bych to zvladala a jestli vůbec. Prosim mate nekdo nějaké rady,zkušenosti,čemu se vyvarovat? Zatim nacházím jen same byty přes RK,coz se mi moc nechce,ale žádné známé co maji nemovitosti a pronajimaji bohužel nemam. Poraďte prosim mlade/mozna naivni/ holce Dekuju a hezký den
Známí, kteří pronajímají byt na dlouhodobý pronájem, žádné AirBnb, si nájemce vždy hledali a našli na FB. Neporadím konkrétně, protože já nepronajímám, ale určitě si to snadno na FB najdete, asi to bude na Marketplace a tam to sledujte, ať získáte přehled.
V době, kdy budete bydlet na ubytovně, může se naskytnout další možnost: domluvit se tam s jinou dívkou a jít do spolubydlení, byt budete hledat dvě. Dlší možnost - v zaměstnání zase budou další lidé, kteří mohou znát někoho, kdo hledá spolehlivé a slušné nájemníky. Určitě se Vám zadaří něco najít. I v Praze se najdou majitelé, kteří velmi rádi upřednostní dlouhodobý pronájem bytu pro nekuřáka, bez zvířat, který navíc bude pracovat u státní správy - vysoká pravděpodobnost bezproblémovosti a spolehlivosti nájemníka, a pronajmou za rozumnou cenu.
no tak pravda, technicky nejjdenodušší začátek by byl někoho sbalit a nastěhovat se k němu. Jenže jak jste si už asi všimla, tento způsob lásky vytváří závislost a konce lásek, i velkých lásek, bývají rychlé. Často bývají rychlejší, než prásknutí dveřmi. Co pak s tou závislostí, že?
V prvních měsících budete bydlet na ubytovně a bylo by záhodno vytvořit si rezervu. Věřte nebo ne, v případě podnájmu bytu je tady zvykem složit jakousi jistotu. Pronajímateli budete muset zaplatit několik nájmů předem. Kolik to může být?
V případě 1+1 v Praze tři měsíční zálohy předem, že by 3*15.000=45.000? Nebo čtyři zálohy 4*15.000=60.000?
Tak už to tady chodí. Osobně bych vám radil začít spolubydlením. Podnájem bytu 2+1 nestojí měsíčně dvakrát víc než podnájem 1+1. Až se z té prvotní rány trochu vzpamatujete, najděte si něco sama pro sebe. Ale až potom.
timea
To v žádném případě! Na kluky nemam ani pomyšlení! a rozhodně ne na společné bydleni! Co tak koukam,neni to právě tak hrozné! Většinou jeden najem dopredu+ provize RK Ja předpokládám ze si hodne nasetrim na tom výcviku takze rezerva by byla a nezila bych ,,z ruky do huby" Uvidíme no,každopádně děkuji
Jste si jistá, že ta mzda je v čistém? V čistém se nikde neuvádí. Jinak ano, jde to utáhnout. Z těch 20 už si nic moc potom nekoupíte, ale z těch 27 to jde celkem v pohodě.
timea
Aaano,takto nebyl plat nikde uvedeny,vypocitala jsem si to cca na čistou mzdu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.