Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho se hojí zánět šlach v zápěstí

Od: anonym32 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, před měsícem mě začala bolest na pravé ruce za zápěstím, jakoby od palce směrem k lokti. Bodavá bolest, nešlo mi natahovat ruku, vadily prudké pohyby, paradoxně zvedat s rukou těžké věci nějak šlo, pokud jsem to dělal pomalu. V místi bolesti mám navíc necitlivou kůži, na dotek jakoby pálivou.

Před dvěma týdny jsem s tím byl u ortopeda, řekl že je to zánět šlach, dal mi ortézu na palec, doporučil mazat a chladit a dva týdny klidový režim, do práce jsem s tím mohl ale říkal nezatěžovat. Do zprávy mi také napsal - Kontrola při nezlepšení k zasádrování.

Takže jsem se snažil ruku opravdu šetřit, mazal a chladil jak doporučil.

Teď po dalších dvou týdnech ruka bolí jen když udělám opravdu prudký pohyb, nebo jí úplně narovnám. Zůstala mi však ta necitlivá kůže a trochu cítím jakoby tlak když hýbu se zápěstím, ale jinak se s tím dá fungovat, i když vezmu něco těžšího tak bolest necítím.

Tak se chci zeptat, jestli jste také někdy měli obdobné potíže. Jestli mám dál chodit do práce a snažit se to prostě rozhýbat a nebo jít zase k doktorovi. Nerad bych ovšem dostal sádru, jak mi psal ve zprávě, s tou bych do práce nemohl a na PN se mi pravda moc nechce.

Díky za rady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Známá měla zánět šlachy, musela dostat sádru na ruku, cca na měsíc. Ruku je potřeba znehybnit, jinak se zánět nevyléčí. Ale je to případ od případu, někdy pomůže mast, prášky a priznicův zábal každý den. Někdy pomůže rehabilitace /laeser, elektromagnerické proudy, ultrazvuk/.

hodnocení

0x

Bylo by dobře, kdyby vám někdo odborně nalepil tejp. Ne laik z Lidlu kupovanou páskou, ale rehabilitační, která to umí. To by vám mělo hodně pomoci. Vlastní zkušenost.

Nevím, jestli pracujete na pc s myší. Naučte se s ní pracovat druhou rukou. Také vlastní zkušenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]