Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Manžel mi brání chodit do prace skrze nevlastního syna

Od: suri* odpovědí: 17 změna:
Mám syna (4 roky) z prvního partnerství. Bohužel to nefunguje s nynějším manželem, se kterým mám dceru (1 rok). Důvody řešit nebudu, ale zřejmě půjdeme od sebe :(... Našla jsem si práci na odpolední směnu, 3 dny v týdnu. Chodím tam týden. Po poslední hádce mi manžel řekl, že ať si do práce klidně chodím, ale že odmítá hlídat mého syna a bude se starat jen o dceru. Samozřejmě ví, že pro syna hlídání nemám, ještě když pracuji do 23:00. Jeho otec pracuje na 3 směny a má ho o víkendech. Nedá se to nijak rozumně zkombinovat... Vidím v tom jistou dávku manipulace a je mi strašně líto mojeho syna. O tu práci opravdu stojím. Aspoň než budu s dětmi sama. :( Má na toto právo? Když já také hlídám děti, když je v práci.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Váš manžel by měl pečovat o obě děti - viz

NOZ § 885

Pečuje-li o dítě jen jeden z rodičů, podílí se na péči o dítě a jeho výchově i manžel nebo partner rodiče dítěte, žije-li s dítětem v rodinné domácnosti. To platí i pro toho, kdo s rodičem dítěte žije, aniž s ním uzavřel manželství nebo registrované partnerství, žije-li s dítětem v rodinné domácnosti.

Ovšem vymáhat to po něm budete velice těžko.

idanova*
hodnocení

4x

Zdravím. Přijde mi, že problém bude daleko hlubší, než jen neochota manžela hlídat obě děti. Vaše manželství je 2. vztah, ze kterého máte dítě, a oba vztahy vám zkrachovaly. Je chyba skutečně jen v těch 2 mužích? Nepřichází náhodou ta ultimata a donucování "přes"děti od vás samotné? I váš manžel usoudil, že je vhodné, abyste chodila do zaměstnání, a právě do tohoto a za těchto podmínek? Nebo jste si to rozhodla sama? Dospělá a psychicky vyspělá žena nekončí vztah, když není za každou cenu po jejím. Nechci vám křivdit. Ale nebylo by dobré, sama vše přehodnotit a pak to v klidu a s rozumem probrat i s manželem? Partnerský vztah bez kompromisů nebude fungovat nikdy a nikomu. Ida

senior
hodnocení

3x

Já bych se bála, jak se chová k synovi bez Vaší přítomnosti. Jestli ho psychicky není přísný a psychicky ho netýrá. Vypadá to, že bude protěžovat svoji vlastní krev.

To malé dítě to vycítí. U manžela to bude k dceři možná opičí láska. Dceru bude rozmazlovat a Váš synek bude mít vojnu. Hodně se mluví o macechách, ale i otčímové dokáží být hodně krutí. Nebo to je jinak?

Píšete, že dcera má rok. To jako musíte chodit do práce? Proč nejste s malou doma, zhodnoťte svoje rozhodnutí. Vždyť máte rodičovskou. Nešla jste do zaměstnání i přes námitky manžela? V tom musí být shoda a společné rozhodnutí. Možná, že manžel není až takový špatný, ale prostě nemá jak se bránit, když nesouhlasil s vaším návratem do práce. Chce pro svou dceru to nejlepší a tou je máma do tří let věku dítěte.

Takže, kde je pravda, když Vás přitlačil skrze Vašeho synka.

Rodina trpí, když si předáváte děti mezi dveřmi. On přichází z práce a Vy do ní odcházíte.

Jenom moje domněnky, nevím všechno, samozřejmě.

hodnocení

2x

Jak to myslíte-Má na toto právo? Když já také hlídám děti, když je v práci?

Jsou to snad Vaše děti, ne? Vztah vám neklape a odnášejí to děti? To je tedy něco.. *zed*

Je to vůl, navíc s chlapem, který by nepřijal mé dítě, bych nebyla ani 5 minut. Šla bych od něj a našla si jinou práci. Nemyslím si, že práce do 23.hodin je vhodná pro mámu s takhle malými dětmi, děti jsou přece nejvíc...

doplněno 04.09.20 19:12:

@jedubabicka, v tomhle mám jasno. Kdo by nepřijal mé dítě, dělal přes něj na mě nátlak, nemá v mém životě co dělat. Pár hodin odloučení to opravdu nespasí. Toť můj názor.

@andy123 - děti jsou přece nejvíc...

Říkáte vy. Když jsou potřeba peníze nebo si zachovat zdravý rozum ;), může být párhodinové odloučení ku prospěchu oběma stranám.

@andy123 - Mícháte dohromady dvě rozdílné věci - vhodnost zaměstnání pro matku od dětí a nátlak manžela. Já reagovala na tu první.

re4zon
Takze vhodny zpusob nesouhlasu se zamestnanim je, ze se budu starat jen o svoje dite a na partnerovo se vykaslu? Nevim nevim, ale tohle pronest ve vztahu chce radnou davku debility.
gordon

"s chlapem, který by nepřijal mé dítě, bych nebyla ani 5 minut."

no, ja bych si ani nezacal s zenskou co uz ma dite...je to cerna ovce

tem chlapum se vubec nedivim...kdo by chtel vychovavat cizi kukacku? Jen uplnej trubka co to ma v hlave zprehazeny nebo ten co nemuze mit vlastni dite.

divi se vubec nekdo proc matky samozivitelky nemuzou nikoho sehnat? A kdyz jo tak akorat sex a nazdar?

Zenska co ma dite a zustane sama je pro me cerna ovce (vyjimky jsou, ze manzel umre, to pak neni jeji vina,)

Gordone, takže když chlap opustí ženu s jeho dítětem, za to nemůže, ale ta žena? Třeba jim to prostě nevyšlo. Ale aby za to mohla jen ta ženská, mi připadá od Vás omezený názor. Nenapadá Vás možnost, že ten chlap, co jí opustil, mohl být ten špatný?
gordon

no kdyz se necha otrkat od kohokoli, a nedělá výběr tak je docela jasne jak to skonci. Snad dokaze posoudit co je to za cloveka a jaky by mohl byt tata ...nebo ne? Neni toho schopna? Nebo ji to je jedno?

re4zon
To jsou zas uvahy. Zenska sama s ditetem muze byt stejne tak vdova jako pekna krava. Prvni neni vada, druhe ano. Ovsem resi se to tak, ze s druhym typem nebudu bydlet, ne ze si ji vezmu a pak odmitnu hlidat dite.

hodnocení

2x

Pokud se s manželem v klidu nedohodnete, pak budete mít starosti. Buď si seženete a zaplatíte paní na hlídání ( což by se Vám asi nevyplatilo) nebo si musíte najít zaměstnání, aby se slučovalo s péčí o děti. Manžela těžko donutíte, aby hlídal syna, když o to nestojí. Ani by nebylo dobré vynucovat si to, mohl by si zlost pak vylívat na Vašem synovi. Možná to manipulátor je, ale jen Vy víte jaký vztah má k Vašemu synovi a čeho je a není schopen. Až budete s dětmi sama, pak se jim budete muset též podřídit a postavit si je na první místo. Pokud manželovi dělá problém 3x v týdnu pohlídat obě děti a dělí je na Vaše a své, je to špatně. Smutné je, že neshody mezi dospělými vždycky odnáší nejvíce děti. Zkuste si o tom s manželem ještě v klidu promluvit a dohodnout se.

hodnocení

2x
Když máte tak malé děti, proč s nimi nejste doma? Kor když manžel o to starší nestojí. Manžel by měl obě hlídat, ale když má takový přístup... Tak to bych raději byla doma nebo si našla hlídání u babiček, paní na hlídání. On to dítě nemá rád a bude mu to dávat najevo. Teda ten je opora, Váš manžel.
doplněno 05.09.20 06:52: Od takového utíkejte pryč. On se vybarvil a nebude to lepší. Spíše naopak se to bude stupňovat, přitvrdí.
doplněno 05.09.20 07:54: Hned po přečtení nadpisu, jsem věděla, o co půjde. O jaký typ muže.

etana*
hodnocení

2x

Souhlasím s idanova, tohle je šílené soužití a sekat si děti bez ochoty ke kompromisu, k vyjednávání, k přizpůsobení se je nezodpovědnost hlavně těch rodičů. Chudáci děti a vy si paní příště rozmyslete, s kým budete mít další dítě. Já tedy šla z mateřské brzo, ale v jednom roce dítěte ne, to je, pokud to není absolutně nezbytné, docela hnusné vůči dětem, mají být s matkou a ne si je přehazovat jako horkou bramboru.

koca
hodnocení

0x

To on asi jenom tak straší.Jestli stále bydlíte ve splečném bytě, tak by si určitě nedovolil vašeho malého syna postavit na rohožku a zavřít dveře, aby měl po starosti. Měl by hlídat obě děti zrovna tak jako vy. Asi by jste s ním ještě měla mluvit tak nějak v dobrém, bez hádek - kvůli dětem. Možná je také nějaký zklamaný, naštvaný, proto tak šíleně mluví.

hodnocení

0x

Zkuste ještě zvážit jiné možnosti hlídání - Vaše rodiče, rodiče Vašeho bývalého manžela, jiní příbuzní, kamarádky...

fialka2
hodnocení

0x

Asi zvláštní vztah máte mezi sebou. Proč jste si pořizovala další dítě, když jste tušila, že vztah k Vašemu synovi není asi nejlepší. Nikdo 2. manžela nemůže donutit, aby hlídal Vašeho syna.Chodit do práce až do 23 hod. je také divné, když máte dvě malé děti. Váš nynější muž je manipulant a sobec, Vy sama jste možná taky nevyrovnaná osoba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]