Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Česká (Československá) čokoláda a kvalita?

Od: willybrandt* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

je pravda, že čokoláda vyráběná na území Československa před 2. světovou válkou patřila k nejkvalitnějším a nejžádanějším čokoládám na mezinárodním trhu?

Proč dnes nedosahuje takového ohlasu ve srovnání s jinými značkami čokolád?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

senior
hodnocení

2x

Také záleží na vstupních surovinách.

Pokud se dají kvalitní, jak kakaový prášek, kakaové máslo, tak výsledek musí být kvalitní.

Ale když se šetří a nahrazují se nekvalitním surovinami, tak to jazýček pozná.

Naše je nyní Čokoládovna Troubelice.

Jakou čokoládu preferujete? Dejte tip.

Já kdysi Ritter Sport, před 2 měsíci jsem koupila v Penny a už jsem si nepochutnala.

willybrandt*
hodnocení

Vámi zmíněná Ritter Sport, Figaro a Lindt (ta je ale dražší). Taková Milka mi přestala chutnat.

senior

Milku čokoládu nekupuji už dávno, co ale stále drží kvalitu je Choco Brownie a občas se podaří v akci v Bille

e-cukrovinky.cz/...

Nyní v Tescu dobrá cena 45 Kč.

willybrandt*
hodnocení

To jsem měl nedávno a nebylo to špatné.

Jestli se mohu vložit, mě mimo výše uvedených, chutná i Toblerone.
willybrandt*
hodnocení

Toblerone se mi úplně vypařila. Taky ji preferuju.

hodnocení

2x
Čokoláda resp kvalitní čokoláda není jen o kvalitních surovinách. Doporučuji kouknout se na pojem konšování čokolády. Dobrá čokoláda chce čas, hodně času a ten je drahý.

hodnocení

2x

Kamarádka mi dala jednou ochutnat chilli Lind a od té doby na ní ujíždím. A české čokolády mi nechutnaly ani když byly ještě naše, tehdy jsem preferovala slovenské Figaro.

willybrandt*
hodnocení

Lindtka je dobrá a Figaro nejlépe hořká :)

72mona
hodnocení

2x

Stále fungují malé (rodinné) výrobny, čokoládovny, které vyrábí luxusní nešizenou čokoládu. Dostala jsem balíček bonbónů, každý jiný a všechny naprosto dokonalé. M.

hodnocení

1x

ASi proto, že česká čokoláda už neexistuje. Ani Orion, ani Zora.

willybrandt*
hodnocení

Existuje, jen pod barvami Nestlé. Nicméně původ je český.

A českého je na nich co?

04.09.20 20:52

Výroba.

Jo, naši a cizí nádeníci v cizí fabrice vyrábějí cizí zboží podle cizí receptury.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]