Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slavnostní oběd po promoci. Koho pozvat?

Od: taktovka odpovědí: 15 změna:
Dobrý den. Přál bych si váš názor.
Příští týden budu mít promoci a pak máme jít s rodinou na oběd. Na promoci jsem pozval i přítelkyni a její sestru, kteří by pak rádi se mnou zašli na oběd. Sluší se to? Na jednu stranu, je to “rodinný” oběd, na druhou stranu mi máma rikala, at pozvu i přítele od sestřenice. na třetí stranu, přítelkyně a její sestra jsou už taky jako rodina. A navíc spolu bydlíme. Na čtvrtou stranu je to moje promoce a mohl bych si pozvat i spoluzaky Tak teď nevím proč je mama naštvaná, ze jsem tam pozval i svou přítelkyni a segru. Je lakomá, nechce platit za oběd, ale jejich rodiče me kolikrát pozvali na oběd...Tak co si myslíte? Bude mi trapné, když je po promocich seznámim a mama řekne “Ony jdou jako s nama na oběd?”. Jestli to řekne, řeknu ji, ze na oběd jdeme my, kam jde ona to nevím.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Dobrý den. To je tedy situace! Promluvte si ještě jednou v klidu s mámou a pokud neskousne přítelkyni na obědě, promluvte si o tom i s přítelkyní. Než riskovat nějaký trapas a netaktnosti, bylo by asi lepší rozdělit to na oběd rodinný a pak třeba večeři dle Vašich představ - s přítelkyní a přáteli. Tam si pozvěte koho chcete, už bez rodiny.. Navrhněte toto řešení, pokud je jiné pro mámu překážkou. Přítelkyně tuto situaci snad pochopí.Ale nechápu, když spolu bydlíte , proč by mámě měla vadit při obědě. Ale určitě to nějak vyřešíte, nebojte!

Já to vidím stejně. Než být napjatý, co se stane, pak hlasuji pro oběd s rodiši a večeři s přítelkyní a s kamarády.

kepler*
hodnocení

6x

Podle mně je promoce především rodinná událost, takže bych pozval rodiče a nejbližší příbuzné. Není to svatba nebo pohřební hostina. Nejlepší přítelkyně nebo přítel jistě nebudou na závadu.

vilik*
hodnocení

5x
Podle mě se promoce strašně přeceňuje.
Jestli ale platí oběd vaši rodiče, měli by mít právo mluvit do toho, komu.
Vaše silné řeči by byly na místě, pokud byste si platil (nejen) oběd sám. I tak bych si být vámi za vaše myšlenky vůči matce nafackoval.
Takto nezbývá, než maminku a tatínka slušně poprosit, jestli by nemohli udělat laskavost i vůči sestře vaší přítelkyně, která by radost z ukončení vašeho studia ráda sdílela s vámi.
Zajímalo by mě, co jste vystudoval, že se cítíte najednou tak výjimečně.

etana*
hodnocení

2x

Nu, my měli v rodině promoci naposled předloni a pozváni byli jen rodiče, babička plus syn samozřejmě svou přítelkyni. Proč zvát ještě její sestru, to trochu nechápu, ale normální je pro kamarády udělat mladou oslavu někdy večer, pořádně to zvesela oslavit (čímž nemyslím ožrat se jak carský důstojník, ale i to je možné, ovšem už za oslavencovy peníze). V případě, že začnete zvát na promoční oběd různé tetičky atd., tak z toho bude hasičský bál, vždy na někoho zapomenete, kdo se děsně urazí.

No a ta poslední věta je síla...velmi hnusná, koneckonců s největší pravděpodobností vás ta matka živila cca 23 let a ujišťuji vás, že ji ještě v životě budete potřebovat. Já bych vás za něco takového zvětřila jak havrana promoce nepromoce.

athenaise*

etana@...zvětřila...*smich2* ...dobře vy :)...za mne souhlas, někteří mladí berou vše jako samozřejmost :(

hodnocení

1x

Je to Vaše promoce, Váš významný den. Na posezení se následně zvou především rodiče, prarodiče, sourozenci. Pokud pozvete svou dívku, je to v pořádku. A pokud vycházíte dobře s její sestrou a klukem, proč by se neúčastnili taky? Vždyť budete rodina, až proběhnou svatby. Tak proč spolu neposedět?

Spolužáky nemá cenu zvát, každý bude mít určitě podobné starosti a budou pořádat vlastní slavnostní oběd se svými rodinami.

S matkou to dopředu projednejte, kdo na oslavě bude, aby tam pak neztropila nějakou nehoráznost. Myslím, že to bude v pohodě. Syn ukončil studia, matka bude naměkko a nedovolí si žádné nepatřičnosti.

A na tom placení hostiny se předem doma dohodněte. Zda rodiče, zda Vy, či zda napolovic. Není nic horšího, když nad Vámi stojí vrchní a vy se pak vzájemně osočujete, kdože to zaplatí. ;) Jaga

priklad11*
hodnocení

1x

Nikoho. Všechny tyto rodinné oslavy v současné době Je jen potenciální nebezpečí šíření coranoviru.

synerb

Líp bych to neřekl! Pravda pravdoucí.*palec*

fialka2
hodnocení

1x

Zajímavé, zda jsem pochopila, bydlíte s přítelkyní a matka ji nechce na obědě po promoci. Trochu divné vztahy, asi s Vaší volbou nesouhlasí. Má-li to být oběd s rodinou, tak přítelkyně asi ano, pokud máte delší vztah. Ale nevím proč zvát její sestru, spolužáky atd. To si organizujte úplně mimo.

Možná má matka obavy o finanční zajištění, Vy máte něco našetřeno? Tak si udělejte pouze podle matky a rodinu a s přítelkyní jděte na večeři. Nehrotila bych situaci, aby při placení útraty nebylo kolem víc trapností než úsměvů.

A pokud vím, na takové akce v restauraci se domlouvá i počet lidí - předem, event. jídlo.

hodnocení

0x
Viz poslední věta - matka taky může odvětit, že neví, kdo to zaplatí... Zkus to s ní ještě probrat. Sestra přítelkyně není až tak neobvyklé přání, snad se v klidu domluvíte. Spolužáky bych určitě nezval.

joudic*
hodnocení

0x
asi myslela, ze tam budete spolu jako rodina a ne cizi lidi..
jinak po promoci je kazdemu prd, nic to neznamena, muzete byt klidne promovany nepouzitelny tupec, jdou dulezitejsi veci. Mam to tak, ze jestli chcete mermomoci oslavit moji promoci/cokoli, tak jdete beze me. Az budu mit opravdovy duvod, pozvu vas ja sam.

lamy13
hodnocení

0x

etana Ta to chodí. Z mamánka se stal velký chlap. Maminka je zbytečná, a pokud nebude po jeho, tak ji ukáže.

priklad11*

Hlavně, že tu hostinu zaplatí

hodnocení

0x

Mně přijde, že má Tvá mamka něco proti Tvé přítelkyni. Když chtěla pozvat přítele sestřenice, tak si nezakládá na tom, že je to "rodinný oběd". Je jedno koho pozveš, není to o vhodnosti, jen by ses měl s mamkou shodnout, aby nebyla napjatá situace. Zeptej se jí, proč jí vadí pozvání Tvé přítelkyně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]