Nejste přihlášen/a.
Mám přítele a hádáme se (jako každý jiný). Ale problém je v tom, že když se pohádáme, nikdy to necche řešit. Chce na to raději zapomenout. Já bych ráda, abychom to spolu nějak vždycky vyřešili, když se na něčem neshodnem, ať už to cokoliv. Vysvětlíme si to,zapamatujeme si chyby, kterých jsme se dopustili a víckrát už to nestane. Tím míň se budeme i hádat. Nevím, jak mu to mám už vysvětlit, aby to se mnoi chtěl řešit. Poraďte mi, prosím. Děkuji.
Tato Vaše otázka má pro mne hrozně široký záběr. Nějaký konkrétní typ hádky? Oč šlo? Ono totiž takhle.. Manžel kolikrát taky neřeší. Třeba jednu sobotu začal kapat kohoutek. Říkám že se musí opravit. ..."jo". Za půl dne mu říkám, ten kohoutek pořád kape a ty sedíš a nereaguješ. Odpověď "už jsi mě to říkala". V neděli vypěním, začnu. Kape kohoutek, okno netěsní, o ten věšák abys přidělal jsem tě taky už prosila, hrnek si po sobě neuklidíš, postel neusteleš atd. atd. (klasika, od kohoutku po ponožky :D) Zas nic. V pondělí spravuje kohoutek a já se rozčílím " no tos nemohl spravit už v sobotu? ted to honíš v pondělí večer po práci, celej víkend jsi měl čas a klid" Odpověď? "neměl jsem těsnění" Tím chci říct, a nechci Vás urazit, to ne, ale my ženské máme jiné důležité věci a chlapi taky. Chlap nebude řešit, že v obchodě mají zrovna teď na něj pěkné boty ve slevě a musí jít nakupovat, dokud je mají, my ženské zase neřešíme to, že za půl roku si musí zajet na technickou prohlídku. Proto se ptám. Já kolikrát mám zkažený den a večer zjistím, že vůbec o nic nešlo.
Ono mě někdy přijde, že ti mužský mají na všechno čas, všechno řeší v klidu... Já zas když něco chci pořešit, tak to musí být hned
Jsou dva druhy hádek. Ten horší typ (zřejmě Váš případ) je hádka, která oba účastníky naštve ale nic nevyřeší. Ten dobrý typ je tzv. konstruktivní hádka, kdy si účastníci vyříkají od plic své problémy, ale následně se nějak dohodnou na řešení příčin této hádky, aby se hádka na podobné téma nemusela opakovat. Ovšem na konstruktivní hádce musejí spolupracovat oba, což bohužel asi není případ Vašeho přítele...
Další věc je, jestli je Váš přítel střízlivý, když se hádáte. Už moje babička říkala, že s vožralym chlapem se nemá nic řešit...
Ano, vždy když se hádáme je střízlivý. Když je opilý nedá se s ním ani mluvit o blbostech, natož něco důležitého řešit.
Pak mne napadla ještě jedna možnost - dopisovat si. Vím, že to zní trochu divně, ale v některých případech to funguje.
Naučila mne to máma, jsem od přírody nervák a mám to po ní, což si ona plně uvědomuje. Když se mnou chtěla (nebo dodnes chce) řešit něco opravdu důležitého, zvolila písemnou formu. Ona měla při psaní čas si uspořádávat myšlenky, ten dopis na 6 stránek A4 jí trval třeba týden, psala tam i datumy (někdy i hodiny) jednotlivých odstavců. Pak mi ho předala se slovy: "prosímtě, přečti si to někdy v klidu". A já jsem si ho "někdy" (většinou hodně brzy) přečetl, raději několikrát, a měl jsm čas pochopit myšlení své mámy. A pak jsem zase v klidu postupně odepisoval na jednotlivé odstavce a po týdnu jsem jí předal odpověď. Mnoho záležitostí jsme takhle vyřešili beze slov a hlavně bez zbytečných emocí (v tu chvíli se přece nebudu hádat s kusem papíru), občas jsme si pak v klidu sedli a nastoupila menší konstruktivní hádka, při které se doladily zbytky problémů - ale už bez větších emocí, protože názory a postoje k danému problému jsme si vyjasnili dopisem.
Pokud zkusíte tuto variantu, napište jak to dopadlo. Možná Váš přítel nechce nic řešit, protože je jako každej chlap ješitnej (to je občas vlastnost na zabití) a nechce uznat jinému do očí svoji chybu. Ta písemná forma je daleko schůdnější způsob, jak mezi řádky vyjádřit uznání pravdy toho druhého nebo omluvu za své jednání a chování...
Ještě otázka ,nemusíte odpovídat. Jak dlouho jste spolu, kolik je vám let a jemu. Hádáte se často?
Jsme spolu přs dva roky, skoro 3. V srpnu to budou 3. Mně je 19, příteli 21. A hádáme se poměrně často, no.
A co Vás u sebe drží? Zřejmě vede volnější život, ne? A vy se proto na něj zlobíte. Hádky nejsou má doména, litovala bych každé chvíle, kdy bych se měla hádat. Nevím co je důvodem vašich hádek, a čemu říkáte často 1x denně 1x za měsíc? Nedovedu to posoudit. Stojí takový vztah za to? Zřejmě se k sobě nehodíte, co ty hádky vyvolává, nebo spíš asi kdo?Nějak mi to nebere mozek,.Takový mladí lidé a hádají se.Proč proboha z toho vztahu neodejdete?Mám v hlavě tolik otázek až je mi trapně, promińte mi to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.