Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám problém s dcerou,je ji 6 let a od malička nechce nosit kalhotky,Má různé druhy všechny jsou bavněné,první říkala že jí šimrají,pak že jsou nepříjemné,koupila jsem jí kalhotky-boxerky ani to nepomohlo.Celou zimu chodila do školky bez nich ale v září jde do školy a já už nevim co udělat aby je nosila.Pokud ji donutim tak si je oblíkne pak někam zaleze a sundá je.Už nevim co sní máte prosím někdo podobné zkušennosti nebo nějakou radu.Já jsem už zoufalá,každý den řešíme kalhotky,nic nepomáhá.Chtěla psa tak jsem jí ho slíbyla až bude nosit kalhotky ani to nezabralo.Díky za každou radu.
doplněno 23.04.10 21:48:Jinak je dcera v pohodě jen ty kalhotky to je hrůza..
zkusila jsem neco najit na netu zda ma nekdo podobny problem.. hledam vsak vzdy v anglictine protoze v anglictine je mnohem vice diskuzi ohledne vseho mozneho.. a nasla jsem jednu kde se bavi lidicky o tom ze jejich deti taky kolem veku 5 let nechteji spodni pradlo ...
velka vetsina se shodla na tom ze neni nutne dite nutit..
dite neni debilek a samo moc dobre vi co je mu prijemne a co ne.. nema smysl nasilim ji do toho nutit.. akorat ji to jeste vice znechutite!
sice docela chapu to ze byste radeji kdyby pradlo nosila ale jak sama rikate je to zcela nemozne ji prinutit.. tak bych zkusila zcela jinou taktiku A TO napriklad vubec o tom nemluvit . Chovat se zcela normalne jako kdyby bylo vsechno v naprostem poradku.. vem te ji treba sebou az si budete kupovat pradlo a pozadejte ji at vam pomuze s vyberem . proste bych ji brala uplne normalne.. mozna ji leze na nervy prave ta nervozita z vasi strany kterou z vas neustale citi.. Deti maji neuveritelne senzory ktere zachyti kazdou vibraci .. smirte se s tim a zkuste ji brat takovou jaka je .. ona az uvidi ze na ni neni tvoren zadny natlak tak casem mozna sama zacne o tom uvazovat...
nic jineho by me na vasem miste nenapadlo drzim palce at to ve zdravi prezijete obe dve
Tak jsme se s manželkou zasmáli. Nechte to dítě na pokoji. Netrapte ho nějakými psychology, zákazy ,výhružkami. Nebo z ní chcete vypěstovat neurotičku?Budte rada , že je zdravá. Sama přijde na to , že kalhotky je lepší nosit. Je jí 6 proboha. Kdyby ji bylo 16 , tak neřeknu.To je otřesný co dneska lidi řeší za ptákoviny. Nezapomente, že má svoji osobnost i když je to dítě.
Tak moc děkuji taran za přízpěvek.Moc mi to pomohlo.Už se vážně nebudu trápit kalhotkama.Mě samotnou to vyčerpává a vaše reakce mi pomohla.V okolí-sousedky atd.mě přesvědčovali že jí mám donutit že je nosit musí a já už to vážně pustím z hlavy.Dcera je jinak v pohodě,je to veselé dítě ale jen když nemá kalhotky.Tak se celkově ulevilo a věřím že i dcera si uleví když ji přestanu otravovat s kalhotkama.Díky moc
A co kdybyste zkusila z povinnosti udělat přednost? V každé malé dívence se skrývá budoucí aspoň trošku marnivá žena a nošení přitažlivého spodního prádla patří k výsadám dospělé ženy. Tak můžete dcerce vysvětlit, že ženy se rády krášlí právě luxusním prádlem. Řekněte, že rozumíte tomu, že je ještě malá holčička a kalhotky nosit nechce, ale kdyby si to rozmyslela, že jí ráda pěkné a příjemné prádlo koupíte. Pak už se k tomu nevracejte (určitě ne jako k povinnosti), možná můžete jen nenápadně v přítomnosti dcerky občas podotknout, jakou radost máte ze svého prádla vy sama.No a řekněte mi, která z nás se netěšila na to, až si bude mosi vyzkoušet vysoké podpatky, líčení, ženský účes...třeba to bude u vaší dcerky fungovat i se spodním prádlem, je však důležité, aby jeho nošení přestala vnímat jako něco, co se musí, ale brala to jako výsadu atraktivních žen .
jitu. I některé dospělačky chodí naostro . :D A pánové potvrdí, že se jim to občas líbí Třeba jde dcerka tímto směrem .
Naše malá (5let), má podobnou "úchylku". Jakmile se jde oblíkat sama - je BEZ. Já to neřeším. Aspoň mám míň prádla na praní
To už máme za sebou,nabídla jsem jí že jí koupím sexy kalhotky,dělala že neslyší.Když jí koupím barbie panenku tak první co udělá tak jí sundá kalhotky že je prý barbína nesnáší.Dneska je v pohodě protože jsem o kalhotkách nemluvila dokonce si i hrála na dvorku.Jindy by radči byla celý den doma než aby si vzala ty kalhotky.jen jsem zvědavá jak to zvládneme ve škole bez kalhotek.
tedy to je číslo.Za nás děti nosili dlouhé punčochové kalhoty,neprůsvitné .Nevím přesně jak se jmenovaly.To by mohlo být řešení pro malou do školy.Hlavně netlačte na pilu , časem se to podá. Až vám bude nosit Vaše svršky , pak si vzpomenete, jak to bylo fajn , když nechtěla ani kalhotky.Každopádně je s ní určitě legrace, a o tom to je.Přeji vám všem hezký slunný den , prožitý v klidu a pokoji.
Jito. Víš co mě naučil život? Nepřemýšlet a hlavně se nenervovat dopředu. Kolikrát jsem dumala, jak budu něco řešit, v noci jsem nespala, byla jsem z toho . No, a pak se to vyřešilo nějak samo, třeba úplně jinak
, k mé plné spokojenosti.
Kupte jí tanga to bude nejlepší. Holka by sprominutím potřebovala pořádnejch pár ran na pr.el a byl by pokoj. Jste špatná matka.
babca Bít malé dítě za to , že nechce nosit spodní prádlo, je mírně řečeno hloupost.Jen jedovatá a zapšklá osoba jako vy,může něco takového radit matce dítěte.Rozhodně není špatná matka,pouze trochu přehnaně řeší drobný problém.
,
Pro pani babca-Tak budte ráda že vy jste dobrá matka.Ani pár na prdel nepomohlo.Navíc nejsem zastánce bití dětí.Dceru mám dobře vychovanou,pár dobrých rad jsem tu dostala a jsem za ně vděčná.Myslím že většinu rad co jsem zde dostala použiji Ale bít jí nebudu.To jsem udělala kvůli kalhotkám jen jednou a tvrdě toho lituju protože to nepomohlo ale přesto dík za názor.Ostatním moc děkuji za rady.
babca, kdoví, co dítěti vadí při nošení kalhotek, a bitím se to nespraví. Je malá a ještě neumí asi přesně specifikovat proč je nechce nosit. Nosila by je jen ze strachu, a kde je strach, tam není láska. Může za tím být i fobie, chce to čas a vypozorovat důvod. Bití opravdu ne. PT /stařenka/
Jitu, já si myslím ,že zbytečně stresujete sebe i dcerku a časem se to vyřeší samo. Mám jednu kamarádku, jejíž partner sportovec před svadbou vyznával domácí styl Adamita. Po svadbě s příchodem potomků, preferování jeho stylu ustoupilo do pozadí. Spousta mužů / např. dříve výsadkáři chodilo naostro/ a žádný problém v tom nehledalo. Prostě je jim to tak pohodlnější. Nebo i existují typy co po příchodu domů si své svůdné prádelko / trenýrky/ vyzují Sama vím o jedné úřednici z banky BM jednoho známého a rozhodně si z toho hlavu neděla a to navzory její 17 dceři. Která se jí jak jinak než pošklebuje. Každáý člověk je individulalita, kařdému vyhovuje něco jiného tak se netrapte.
doplněno 24.04.10 19:23:Ještě odlehčení zmiňovaná kamrádka má 2 syny a představte si mladší se jmenuje Adam.
tak s tím jsem se ještě nesetkala.No jedině ji vysvětlit,že to je neslušné chodit bez nich , ukázat jí,že vy je také nosíte a že je nosí všichni.
No zřejmě bude kalhotová. Ale prádlo z hygienických důvodů se má nosit, to vy dobře víte. Zkuste na ni zapůsobit tím, že by mohla být nemocná a pod.
i to jsem jí říkala,Vždycky slíbí že je bude nosit a jak může tak je vyhodí.Jednou jsem otevřela šupík a kalhotky byly všechny pryč,Nakonec se přiznala že je onesla do koupelny a pak půl hodiny brečela že si je musí obléknout.Oblíkne si je a pak někam zaleze a sundá je.
Taky mě to přijde divné. Zkuste jí něčím pohrozit, že nastydne a bude muset do nemocnice. Myslím, už to chození bez kalhotek v zimě, jste neměla dopustit. Nebo jí vysvětlete, že se jí budou všichni smát, hlavně kluci ve škole. Myslím, že v 6 letech už by to dítě mělo pochopit.
Ať vám vysvětlí důvod, proč je nechce nosit.Vezměte ji do obchodu ať si sama vybere jaké chce.Třeba ji ty bavlněné nejsou příjemné.Zkusit se musí všechno.
Vezměte ji do obchodu s dětským prádlem, třeba si vybere úplně nějaké jiné, které vy byste ji nikdy nekoupila. Jen nechoďte k vietnamcům. Investujte do prádla a věřte ,že se je naučí nosit.Vyražte hned zítra a uvidíte bude mít radost, stavte se po cestě z obchodu v cukrárně ,poseďte a pomlsejte a popovídejte si. Udělejte z toho takový malý obřad.Určitě už se bude těšit domů, až si kalhotky oblékne.
kupujeme pouze značkový kalhotky minulý rok si vybrala kalhotky sama už je nemá ve školce je vyhodila.Brečí a tvdí že je to strašně nepříjemný nosit kalhotky dneska je měla na sobě asi hodinu a kroutila se jak žížala.Vemu jí zítra znovu do obchodu a uvidíme ale jsou to muka.
Prosím at vás ani nenapadne kupovat jiné než značkové dětské prádlo! A jenom v butikách nakupujte. Ne, aby jste zabrousila nedej Bože do sekáče, to by byl malér! Také trochu sexi dětského prádélka by to chtělo, ale kde ho vzít, jedině u návrháře. Jste trapná, normální ženě s několika dětma se z vás zvedá pajšl.
Já sama ještě nejsem maminka,ale jak si tak vzpomínám na své dětství tak mi rodiče občas tak lhali-strašily mě a ono to fungovalo a já si dodnes pamatuju,že se nemám dívat na svařování-jinak oslepnu,musím se rozhlížet než jdu přes silnic,aby mě nepřejelo auto,nesmím si olizovat ruce-nic jíst po konvalinkách,protože jsou jedovaté a pododně.Naši mě tady těma věcma uměli nahnat hrůzu,obalamutili mě já se bála,aby se mi to nestalo tak jsem to dodržovala.Měla jsem jako dítě často zánět močových cest,tak to nějak šikovně vymyslet,aby ho neměla ona a nepočurávala se ve škole.Nebo ,že jsou klíšťata,mravenci,aby jí tam nevlezli.Nebo to jen zavést na MÓDU- pokud se holčička ráda parádí,ukázat ji modelky ve spodním prádle,že jednou bude ,jako ony,kalhotky jsou normální a běžné.Promiňte,že radím-možná blbě,ale já bych se ji snažila obalamutit.
Hrozinko, rodiče Vám nelhali. Podívat se na svařování, tak se při přecházení silnice už nerozhlídnete bez parádního zánětu spojivek a ty konvalinky už byste ani neochutnala .
Trochu to nechápu. Vaše dcerka nikdy kalhotky nenosila nebo až teď je nesnáší? Nosila plenkové kalhotky a přechod na klasické ji vadí nebo jen tak najednou? Nevadí jí třeba střih? Nemají středový šev, který by jí vadil? Nebo je nemá moc těsné, zkuste jí dát volnější. Je zajímavé, že kalhoty jí nevadí. Nemůžete se poradit třeba s dětskou lékařkou, kam s dcerkou chodíte?
já si už přesně nepamatuju jak to začalo ale zhruba od tří let je začala sundavat vždycky říkala že jí vadí že jsou nepříjemný,že jí šimrají.Plínky nosila normálně.Kalhotky vždycky stáhla a tak šikovně že jsem to zjistila až doma.Když je měla na sobě tak byla nervozni furt se vrněla no hrůza.Dokáže si je sundat i ve školce.Prostě do školky jde s kalhotkama a ze školky bez nich.Taky mě napadlo že jí třeba nesedí,nakoupila jsem i jiné velikosti,jiné tvary,Postupně si je všechny oblékla řekla že jí nešimrají měla je na sobě tak 5 minut pak se začne šmejdit je vidět nervozita a hned je sundá.Kvůli kalhotkám je schopná být celý den doma.ted je v klidu protože jsem kalhotky přestala řešit,už o nich nemluvím protože když jí donutím aby si je vzala tak s ní nemůžu nikam jít,šmejdí se a je nervozní.Když je nemá tak je v pohodě.Dneska byla celý den venku,říkala si básničky že prý je dnes krásný den.Samozřejmě bez.
To jsem ji taky balamutila,ona to vyřešila po svém-nechodila ven,říkala že se jí ven nechce a bylo to.Nebo si v létě vzala tepláky aby jí tam nic nevlezlo a tvrdila že je jí zima.Věřte že jsem vyskoušila snad všechno ale ona udělá cokoliv jen ne ty kalhotky.
Trnky-Brnky je proti vaším příspěvkům slabý odvar. Dámy , to dítě má víc rozumu než vy. Nějaký balamucení a oblbování vám vzápětí vrátí svým dětským způsobem.Neučte děti lhát, nevyplatí se vám to .Nech te ji v klidu , časem se srovná a ještě se tomu všichni zasmějete .
Trnky-Brnky = humoristický magazín
Dobrý den, nenutit!
Brzy se začne stydět a sama si k sukínce vezme kalhotky.
Návštěva psychologa nemůže uškodit.
Minimálně další názor vám potvrdí to co tu většina píše.
NENUTIT
Nutit jí a nestresovat sebe ani dcerku, ale řešit byste to rozhodně měla dřívnež začne chodit do školy. Vždyť se přece bude převlékat do hodin TV a tam by mohla nastat vážný problém, jak ze strany učitelky, tak i spolužáků. To Vás nenapadlo?
pavla problém vyhledávají jenom takový lidé ,kteří se nedovedou ani sami rozhodnout /nutit , nenutit/ a proč ještě tomu druhému nevtlouci klíny do hlavy,že? Matka dítěte, je natolik inteligentní, že se domluví ve škole co malá bude nosit.
NUTIT, NENUTIT není chyba v rozhodnutí, ale pouze jsem se spletla a chybu zapomněla opravit, ale vzápětí jsem jí opravila. Samozřejmě dcerku nemůže nutit, jen by jí to zprotivila ještě víc. Ale nějaké řešení hledat musí. Jít na to spíše psychologicky, poradit se s odborníkem . S nástupem do školy to není jen tak, s každou učitelkou se domluvit nedá. Nevím, jak byste to chtěla řešit Vy, ale děti se MUSÍ do hodin TV převlékat do cvičebního úboru. Děti ve škole jsou také dost inteligentní, aby si toho nevšimly a dcerka by se mohla stát terčem posměchů. Navíc o riziku zánětu močových cest se nebudu tady rozepisovat. Nestresovat sebe, ani dítě, netrestat, ale zjistit, proč jí kalhotky tolik vadí. Nic jiného Vám asi nezbude. Nevěřte, že z toho vyroste. Až bude větší, pak už s tím neuděláte nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.