Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přístup k facebookovému profilu po smrti blízké osoby

Od: sestra odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

před krátkou dobou mi zemřel bratr. Měl profil na facebooku, ke kterému samozřejmě nemáme přístupové údaje. Rodiče by se chtěli na ten účet nějak dostat, ale nevíme, zda je to možné a co to obnáší, případně na koho se s tím obrátit, aby byl účet zpřístupněn. Máte s tím někdo zkušenosti?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

6x
Máte smůlu.
Facebook neposkytuje možnost přihlásit se k účtu zemřelé osoby, maximálně ho oprávněná osoba může nechat odstranit.
Je také možné účet takzvaně zvěčnit, což znamená, že zůstane funkční, nelze se na něj ale přihlásit. Pro podrobnější informace může navštívit Facebook, kde i vysvětlují kroky, které nastanou po oznámení o úmrtí, podniknuté v souladu s platnými předpisy o ochraně osobních údajů.
Mimo radu: na cizí účet nemáte oprávnění se přihlásit, hodně lidí ovšem používá uložené přihlašující údaje. V souladu s platnými zákony a i pravidly této poradny vás důkladně nabádám, abyste se přihlásit tímto způsobem nezkoušeli :).
mazanek

Přihlášením na Facebookový účet zemřelého blíkého příbuzného je spáchán trestný čin?, přestupek? nebo porušení pravidel služby?

asd1

Např. porušení listovního tajemství = až dva roky natvrdo...

Jaký máte důvod čmuchat v jeho profilu?

mazanek

Stačí napsat, trestný čin.

Já, zemřelého sourozence nemám.

Jde mi pouze o ujasnění pojmů.

Stačí to tak?

konda
hodnocení

1x

Zdravím,

koukněte sem. Jak už psal @vilik, najdete tam postup, co dělat:

cs-cz.facebook.com/...

cs-cz.facebook.com/...

A úmrtí Vašeho bratra mě moc mrzí. Upřímnou soustrast.

itguru*
hodnocení

0x

Dle jiných komentářů vám Facebook heslo neposkytne, ale co třeba získat heslo do mailu nebo jinam (třeba měl stejný). Případně si nechat udělat přístup na jeho email a pak si budete moct obnovit heslo na facebook (nove heslo přijde do mailu). U jaké společnosti má vedený email? Seznam? Gmail? Apple? zkuste to touhle cestou.

hodnocení

0x

Upřímnou soustrast...ještě nápad, co přes mobil? nebo jiný PC kde by mohl mít uložené heslo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]