Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smetanový nanuk bez čokolády /polevy/

Od: babajaga® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

jako dítě jsem mívala ráda nanuky za korunu. Takový hranol na klacíku, bez čokolády, příchuť vanilka, kakao nebo káva. Ten "kafíčkový", jak jsem říkala, jsem měla nejraději.

Dneska se jen těžko hledá nanuk bez polevy. Jsou občas ty barevné, vodové, ale já bych ráda smetanový. Ještě loni prodávali něco podobného v Lidlu, měl modrý obal s bílými písmeny a jmenoval se, myslím, BIG MILK. Neměl žádnou čokoládu. A slušnou cenu. Letos už jsem ho nenašla. A prošla jsem těch Lidlů několik.

Neznáte nějaký nanuk bez čokolády či jiné polevy? Smetanový, ne vodový. Ať je to Mrož, Eskymo, Pegas, Kostka, Míša a řada dalších, všechny jsou polévané. :(

Pokud víte o nějakém bez polevy, budu ráda. A prosila bych uvést, v kterém obchodě se dá koupit. Děkuji - Jaga.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Právě nyní mají v Lidlu Ruskou zmrzlinu ve vaničce (modrá vanička) a bez oplatek. Mám ji v lednici.

Ruská smetanová. Obal děsný, obsah... mmm... mám ji v mrazáku. *srdce*

hodnocení

4x

Dobrý den. Vámi zmíněný nanuk BIG MILK se dá koupit i v Tesco, Globusu a Kauflandu. Takže pokud nemají v Lidlu, mrkněte se jinde. Jinak se dá smetanový nanuk bez čokolády vyrobit i doma, pokud by se Vám do toho chtělo. Prodávají se na nanuky formy a receptů je hodně. Každý si tu svoji chuť jistě vyladí. To prosím berte jen jako tip mimo dotaz.

Ano, Big Milk je od Algidy. Je stále k dostání v boxech označených logem Algida,mimo jiné. Vídávám v Tescu i Kaufu. A domácí jsou také mňam *srdce*
hodnocení

Děkuji, Kapko a Denny, BIG MILK jsem vždycky viděla jenom v tom Lidlu. Teď už ne. Podívám se tedy i v těch dalších obchodech, které jste mi poradily. Dík - Jaga.

hodnocení

4x

Kde sehnat neporadím *nevi*, jen jsem si tak vzpoměl:

"polárka" - hranol čtvercového průřezu bez čokolády, na klacku, 1,-Kčs

"nanuk" - podobný polárce, ale v čokoládě, tuším 1,20 Kčs

"eskymo" - placatý hranol bez klacku, v čokoládě, balený ve voskovaném papíru, 0,50 Kčs

"míša" - podobný eskymu, ale tvarohový. Jestli byl na klacku si nevzpomínám (spíš ne), cenu taky ne (nechutnal mi)

Nic jiného v té době nebylo (klasickou kopečkovou zmrzlinu v kornoutu, či v misce nepočítám). Uvedené výrobky (hlavně eskymo) roznášeli prodavači v kinech před promítáním na takových pultících, zavěšených na břiše. *frajer*

To už je dávno...:(

senior
hodnocení

3x

Co Ruská zmrzlina, je bez čokolády, oplatky navíc.

Jinak vanička asi ne, jedná se Vám o to dřívko a obírání, ne?

hodnocení

Přesně tak, Seniore, na klacíku. Tu ruskou si občas koupím, ale ty oplatky dám pryč. Prostě mám nejraději jenom ten samotný nanuk, bez polevy, bez čehokoliv navíc. Pokud si někde dám zmrzlinu do kornoutku, ten taky nejím. Vždycky na něj čeká děda. Svou už má zatím zpracovanou i s kornoutkem. :) Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]