Nejste přihlášen/a.
Nepíšete, kolik je Vám let. Jestli 20, bylo by dobré zajít k odborníkovi. Jestli 50, je to přirozený jev a nic s tím nenaděláte. Elixír na růst vlasů lidé vymýšlí co je lidstvo lidstvem. Zatím neúspěšně. Veškeré "zázračné vodičky" se zatím vždy ukázaly jako podvod.
Taky jsem míval spoustu krásných tmavých vlasů (navíc tak dlouhých, že mě za to za minulého režimu honili policajti po ulicích ). Teď jich mám poskrovnu a ubývají každým dnem. Posledních 40 let mám vlasy dokonale světle šedivé (až bílé). Už mě za ně nikdo nehoní, i když je mívám až na ramena (co chybí na hustotě, doháním délkou
). Nikdy jsem to nijak neřešil. Prostě jednoho dne nebudou...
Ale uznávám, že u ženský je to o něčem jiném.
Někdy stačí nějaký i malý stres, starosti, máte kvůli něčemu nervy a hned se může objevit zvýšené padání vlasů. Šampon to moc neovlivní, vlasy potřebují výživu zevnitř, pestrou stravu. Případně využívejte Biotín Plus z lékárny, dobrý na vlasy a nehty. Mohou být i jiné důvody, např. špatná činnost štítné žlázy, nebo i mnoho jiných příčin, které se zde nedozvíte.
Více padají vlasy při nedostatku minerálů:
hořčíku Mg, zinku Zn, železa Fe, křemíku Si a vitamínu B2 . Tyto prvky fungují společně, takže pestrou stravu s větším podílem různé zeleniny, ořechy, mandle, panenské oleje na saláty, ryby, cereálie, melasu, klíčky, vločky, kvasnice, banány, zelená petržel a krůtí a králičí...
Pokud je to náhlé větší vypadávání, tak k lékaři. A nechte si vyšetřit štítnou žlázu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.