Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dobrý oční lékař v Liberci nebo Praze?

Od: annajet odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, znáte prosím někdo dobrého - hlavně trpělivého - očaře? Může být Liberec nebo Praha nebo kdekoliv "na trase". Jde mi hlavně o tu trpělivost: nedávno jsem podstoupila 3 měření zraku a každé se liší (a to jak v přístrojovém, tak subjektivním měření), nově objevený astigmatismus a jedno podezření na další vadu. Potřebuji, aby si někdo všechny zprávy prohlédl, zkonzultoval se mnou možnosti, proč se liší, a vyšetřil mě v klidu a možností odpočinku pro oči. Jakmile mi začnou oči "pracovat", tak sama nevím, co vidím a nevidím.

Jen pokud máte osobní zkušenost prosím. Dobří očaři jsou asi všude (s profesionálními nedostatky jsem se nesetkala), spíš aby to byl někdo, kdo nad tím nemávne rukou a neudělá mi čtvré vyšetření zase s jinými výsledky a "tak tady to máte správně". Díky.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zdravím. Přímo s Libercem neporadím. Tam jezdíme na oční jen na pohotovost. A že jsme tam velmi často *smich* Ale v Rumburku jsou skvělé holky. Paní doktorka Bačová a paní doktorka Dragounová. Mají trpělivost, lidský přístup a očím dopřejí dostatek odpočinku.
annajet
hodnocení

Děkuju, trošku z ruky, ale když nepochodím jinde, zkusím. Koneckonců pokud půjde všechno dobře, nemusím k lékaři jezdit často.

Nevíte, jestli mají mají přístrojové měření, nebo ty brýle s dosazovacími skly?

Mají přístrojové měření už. Před lety mi ale nasazovali sklíčka. Je to id Liberce dál, vím. Ale kdyby náhodou;)
annajet
hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Kdyř by se jednalo o Prahu,tak je jednoznačně nejlepší 2 oční klinika na Karlově náměstí.Je tam soustředěna oftalmologická elita.Dojížděl jsem tam několik let po kolapsu sítnice.Na druhém místě je oftalmologie ve Vojenské nemocnici.Tady jsem absolvoval operaci šedého zákalu,a jezdim sem na kontroly 2x ročně.Skvělý perzonál.

JABRAKA

annajet
hodnocení

A víte, jestli v těchto velkých zařízeních budou ochotni se se mnou bavit? "Elity" se právě trošku bojím, že nebudou chtít brát v úvahu vyšetření již provedená, udělají mi další a výsledky bude opět jiné. Já nepochybuji o tom, že ta dosavadní zařízení jsou dobrá (Gemini a Lexum), personál byl taky moc fajn, jen prostě mám to srovnání a něco tam nesedí.

Ale o té Vojenské už jsem uvažovala, takže si tam asi zavolám a rovnou nastíním, co potřebuji a uvidím, co mi řeknou... děkuju.

joudic*
hodnocení

0x
ja tedy chodim na mereni do velkych modernich optik a ne k lekari... u ocniho jsem byl jen na stredni, kdyz uz jsem nevedel k jakemu dalsimu lekari jit, abych se ulil ze skoly... Presne to zmeri na pristroji, a pak odladi vymennymi cockami primo na hlave dokud clovek neni spokojen a vidi jak ostriz
annajet
hodnocení

U mě nejde jen o dioptrie, šlo o předoperační vyšetření ohledně korekce zraku... řeší se mnohem víc věcí než jen dioptrie. Takže optika nepomůže. Budou mi dělat fakickou čočku, která se vyrábí na zakázku podle přesných parametrů. Blbé parametry = 80 tisíc v háji a 3x narkóza nazdařbůh.

A dvě z těch tří vyšetření mám z Gemini a Lexum, takže do "většího" zařízení už asi jít nemůžu :) (snad jen ta Vojenská?)

Proto mi na tom tak záleží. Kdyby šlo o dioptrie do brýlí, tak vlezu do jiné optiky, možností je milion... :)

No a pak je tu ta záležitost, že jak píšete - dokud není člověk spokojen a nevidí jako ostříž - já taky viděla jako ostříž, na všech třech vyšetřeních. Dali si semnou dobrou práci, fakt že jo. No a stejně mám 3 různé výsledky. Ale dvě měření z těch 3 jsou si podobná, a to zbylé je podobné měření, které mám z doby před 10 lety, kdy se mi vada ustálila - aspoň něco *smich2*

joudic*
protoze se zivim grafikou a na ocich stoji a pada cely muj zivot, i mozek ma hlavne vizualni pamet, v zivote bych do operace nesel, ikdybych musel nosit popelniky, k cemu mi bude odskodneni za pochybeni pri operaci nebo po nenadalych komplikacich, ktere maji beztak osetrene ve smlouve, ze bych v tom pripade dostal stejne houby
annajet
hodnocení

Nestrašte. Já se poprvé k té operaci odhodlala, doteď jsem to měla podobně *zmateny*. Ale myslím, že ztráta zraku nějakým úrazem třeba na ulici je daleko pravděpodobnější než to, že zvořou operaci. Krom toho nejdu na laser, ale na nitrooční čočku. (Pravděpodobnost komplikace při operaci nižší, po operaci pak vyšší než u laseru.) Mám na brýlích -11,5 dioptrií a to je těžké i v plastu, špatně přes ně vidím, vše hodně zkresleno a zmenšeno. Kontaktní čočky jsou super, ale už jsou mi na sítnici kvůli nim vidět degenerativní změny. Já se té operaci nevyhnu, i kdyby to měla být ta refrakční varianta kolem 50. roku věku.

podzim
hodnocení

0x
Má osobní zkušenost z Liberce je taková, že budete ráda, pokud nějakého očního lékaře vůbec seženete. Mě se to po týdnech hledání nakonec podařilo, ale lékařku bych spíše nedoporučil takže neuvádím.
annajet
hodnocení

Já sehnala Blohoně. Zkušenost je podobná, k němu taky nechoďte...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]