Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s nespavostí

Od: spanek odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, už zhruba měsíc nemůžu pořádně spát. Dříve to bylo docela dobré, jen třeba jednou týdně jsem blbě usnul...
Poslední dobou se to zhoršilo a spím klidně i tři hodiny denně. Většinou usínám mezi třetí až šestou hodinou ráno.
Chodím do školy, tak bych to chtěl vyřešit.
Nevíte co s tím?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Říká se, že spánek máme rozfázovaný na 1 a půl hodinové cykly. Tak bych si to odpočítala od doby, kdy musím vstávat zpětně po hodině a půl. Tak by mi vyšla doba, kdy bych měla usnout. A šla bych do postele o něco dříve, měla už vyvětráno, klid a vše hotovo.

Pak ten nejkratší spánek vychází na tři cykly, to je 4,5 h, nebo čtyři cykly, tedy 6 hod, případně 7,5...

nespavec
hodnocení

1x

Protože nepíšeš o žádné zjevné příčině nespavosti jako třeba úmrtí v rodině, rozchod, úzkost ze školy/práce tak bych se soustředil na tvůj denní režim. Najdi si na netu zásady spánkové hygieny. Večer nic neřešit, chodit spát ve stejnou dobu a ráno ve stejnou dobu vstávat, vyvětrat pokoj večer, nejíst pozdě, nekoukat večer do kompu atd.. tohle opravdu může pomoci, ale MUSÍŠ v tom být důsledný.

S nespavostí jsem se trápil dlouhé roky a žádné kapičky, bylinky, čaje a volně prodejné léky mi nepomohly. Buď tě něco trápí a to je třeba vyřešit, nebo máš "jen" prázdninami rozbitý režim a tam je třeba důslednost. Jinak doporučuji to opravdu řešit.

asija
hodnocení

0x

Dobrý den, zkusil bych na vašem místě třeba nějaký bylinný čaj, občas to pomůže, v případě dalších potíží navštvit doktora.

liska5
hodnocení

0x

Přečtěte si zde o něco níže odpovědi na dotaz: "Co doporučíte na úzkost" z 28.8.2020 .

Tazatel taky nemůže usnout.

hodnocení

0x

Kupte si kapky z kozlíku lékařského tzv. Baldriánské kapky. Jinak dostanete v lékárně směs medunky, kozlíku a chmele v kapslích, působí dobře na uklidnění a na spánek. Když si večer dáte 40 Baldriánských kapek, budete spát jako Baryk.

nedoktor*
hodnocení

0x
Hermankovy čaj, nebo medunkovy čaj. Před spaním dělat jen klidné věcí a přes den přidat sport a pobyt na čerstvém vzduchu.

liska5
hodnocení

0x

Zkus večer brát hořčík / Mg/.

tebi
hodnocení

0x

Já spím často 5,3,i méně hodin. Ne že bych si to přála.Ja se budím brzy. Ale je dobré to brát jako plus ne minus, v noci stihneš hafo veci, co druzí ne...občas to může být výhra...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]