Nejste přihlášen/a.
Nový nadpis ...Kožní problemy
Dobrý den, měla jsem oddělaný nehet, pak se mi zašpinil a mě nejde dostat ta špina za nechtem pryč. Ted to vypadá že to vůbec nepůjde, předtím mě to bolelo tak to šlo špatně vyčistit, a ted už to bolí mín a vyčistit to vůbec nejde, jako by ten nehet zarostl, ani to nejde umrtvit zubní pastou že bych s tím něco udelala, a nic s tím nejde Nevíte jak to vyčistit?
Pak by mě zajímalo mám něco s nechtem na ruce, je jak požvýkaný, ale už půl roku roste takhle, taky se špatně čistí, ale po nějaké době to jde. Doktorka se na to ani nepodívala a dala mi na to nějakou vodičku na B za 170Kč a nic se nezměnilo.
Jo a ještě by mě zajímalo, mám na krku znamínko, teda měla jsem, pak mi zčervenalo nafouklo se to, a asi po měsíci mě to odpadlo, ale nezbyla mě tam rovná kůže, ale mám tam takovej jako by kamínek pod kůží. Taky nevím jestli je to vpohodě nebo ne. Sice je to drobnost ale týká se to znamínek a ty souvisí s rakovinou.
Co s tím mám dělat? máte nejakou zkušenost s tímto?
Jano, chtěl bych neprve odpověď jestli jdeš teď v dohledné době do školy a nebo jestli už jsi dospělá.
Pokud jdeš do školy, tak máš rodiče a s těmi se můžeš poradit nebo si můžeš zajít (třeba i v doprovodu rodičů) k lékaři.
Pokud jsi plnoletá, tak si k lékaři klidně zajdi sama.
Já jako strojař ti můžu poradit to, co mne zrovna napadne. A ani ty ani já nevíme, jestli ta rada k něčemu bude.
Takže si zajdi k lékaři a ten podle toho co uvidí může stanovit diagnózu.
Popisuješ špínu za nehtem. Vůbec nechápu oddělaný nehet a zašpinil se mi. Ty musíš vědět cos s tím oddělaným nehtem prováděla a co se ti tam dostalo za špínu. (Například pokud jsi natírala něco barvou, tak tam můžeš mít kapku barvy). Ale stejně nerozumím jak se ti nečistota může dostat pod nehet.
Pokud se nečistoty nedokážeš zbavit, tak musíš doufat, že se nečistota bude posouvat společně s nehtem a za několik měsíců odroste.
Nehet na ruce neroste. Nehty rostou na prstech. Že máš "požvýkaný" nehet je nicneříkající popis. Možná potřebuješ doplnit nějaké minerály a vitamíny? Na to se můžeš zeptat taky u lékaře nebo v lékárně.
A se znamínkama se nehraje. Zase jsou na to studovaní lidé na kožním oddělení. Takže se tam taky zajdi zeptat.
Chápu že se se mnou musíte bavit jako s debilem. Jsem plnoletá. K doktorce jsem šla před více než půl rokem. Byla jsem u praktické paní doktorky a ptala jsme se jí zda můžu s nechtem na kožní, u praktické jsem byla hlavně s jiným problémem. Na kožním jsou 2 ordinace vedle sebe, šla jsem se zeptat jedné paní doktorky jestli mě vezme, že mám nějaké problémy se znamínkem a tak, tak mě objednala za měsíc. Pak jsem šla do vedlejší ordinace zda mě vezme, a že mě vezme hned. Tak jsme čekala půl hodiny, vyšel pacient a pak ještě půl hodiny a paní doktorka mi začala přes celou chodbu vysvětlovat že to rozhodně není nic závažného, že tam otravuji, že jsem objednaná k doktorce vedle a že jsem tam už před 8 lety byla a že nesmím mít karty u všech doktorů v Brně. Když jsme jí řekla že bych to ráda řešila co nejdříve, tak mě řekla že za měsíc mám dojít k té druhé. Za měsíc jsem tam došla a že mě vzít nemůže, že je všude vir a že jsem nakažená. Přes léto jsme se snažila někam objednat ale neůspěšně. Pak jsme musela na brigádu a pod nehet se mi dostala špína a saponáty a tak to trochu štípalo. Když jsem se šla zase objednat tak mi řekla že se špinavým nechtem mě nevezme, ani na to ostatní se nepodívala. Na ostatních kožních odděleních mají plno, nebo se jim nelíbí že jsem registrovaná jinde. Takjže nejdřív musím vyčistit nějak špínu kterou mám asi 3cm od okraje nechtu a pak teprve můžu k doktorce, nebo si vyrážky vyřešit nějak sama.
V lékarně mi s tím nechtem nepomohli, poslali mě na kožní, že mi oni na to nemůžou nic dat. Na kožní asi nic nedělají. A špina za nehet se dostane hned. Prostě když někdo dělá špinavou práci a na nohy si obuje sandály nebo pantofle, tak se dostane špina za nechty na prstech co jsou na rukách i na nohách. ale musí se to čistit, a když mám nehet oddělený tak to moc čistit nejde.
Nechci se s nikým bavit jako s debilem. Ale při přečtení dotazu mi to přišlo jako když to píše dítě, které se nudí v poslední den prázdnin.
Ani já neznám odpovědi na všechno. A zdravotní otázky musíš řešit především s lékaři. My tady tvůj problém nevidíme.
Pokud si na to troufneš, tak se dá nehet provrtat nalým vrtáčkem nebo probrousit. Ale potom se ti tam můžou dostat další nečistoty a můžeš z toho mít větší potíže, než máš teď.
Když už pracuješ se saponáty, tak si kup pracovní rukavice a použivej je. Před použitím můžeš do rukavic nasypat pudr, aby se ti tolik nepotily ruce.
Aha, tak to jsou prsty na nohou.
Je mi líto, ale já ti poradit nedokážu. Já když mám nějaký bolavý prst, tak nosím ponožky a uzavřenou obuv.
Můžeš zkusit nemočit nohu do horké vody aby nehet změknul. A pak tu nečistotu zkus vyčistit. Když bude nehet změklý, tak ho zkus přitisknout ce nejblíže k nehtovému lůžku. Pak musíš nehet nějak zafixovat - třeba přilepit náplastí tak, aby pod ním bylo co nejméně místa.
Snad bude mít někdo více pochopení a poradí.
Mám v kalendáři, že zrovna zítra ve velkých městech by měla být nějaká akce Stany proti melanomu, vyšetřování znamínek - pro veřejnost. Zjistěte si to u Vás, jestli to kvůli coroně nezrušili.
Tak jsem se informovala a v Brně je to až 21.9.2020 na nám. Svobody- Stan proti melanomu- diagnostika znamínek. Bude tam fronta. Zkuste ukázat obojí.
Zavolala jsem si na VZP do Brna. Oni prý s tím nemají nic společného. Ten tým je z Prahy, kde to bude po dva dny týden před tím a pak odjedou na den do Ostravy.
Možná tuším. Nemáte na nehtu "stínku"nebo-li modřinu pod nehtem? Buď Vám někdo na nehet stoupl nebo Vám na něj něco spadnulo. Pak to vypadá, jakoby tam byla špína a zároveň nehet reaguje tím, že se oddělí od kůže. Pomoc bych viděla jednoduchou. Nalakujte nehty u nohou lakem a nic vidět nebude. Stínka a oddělený nehet zůstávají déle než zcela zmizí. Lak na nehty je nejlepší řešení.
Stínka pod nehtem - obrázek:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.