Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co byste udělali na mém místě

Od: lordea* odpovědí: 9 změna:

Zdravím! Řeším takové dilema. Posledních 10 let jsem měla skvělou práci v oboru hotelnictví a cestovní ruch. Výborný kolektiv i vysoká výplata, spousta přátel mezi kolegy, úžasné benefity (luxusní večeře, nejlepší telefony, dovolené zdarma). Náplň práce byla náročná, ale bavila mě. Po půl roce s koronou jsem samozřejmě v situaci, kdy se nám nedaří a firma pomalu propuští...Mzdy se nám snížily a my tak tak vyjdeme s výplatou. Nevíme, zda se na podzim byznys pomalu rozjede, nebo se zase zavřou hranice, a firma třeba pomalu skončí...nebo budeme nejméně rok s touto minimální výplatou, žít budu z úspor. Mně je 29 let a letos jsem plánovala založit rodinu. Ale co teď, když jsem na tom v práci takhle? Dost se v tom plácám a zajímal by mě váš nestranný názor. Najít si rychle novou práci, i když bude horší, vydržet tam nějakou dobu a zkusit otěhotnět? Nebo nepouštět tuto "práci snů" i za cenu žití z úspor a nechat rodinu až na jistější dobu? Nebo se i tak snažit otěhotnět s rizikem,že firma zanikne a nebude se kam vrátit? Navíc v krizi se asi dost těžko bude hledat práce, navíc při rodičovské jako přivýdělek. Partner by nás sice jakž takž uživil, ale já nejsem zvyklá nechat se živit a nevím, zda bych netrpěla, kdybych nepřispívala do rodinného rozpočtu...celých 10 let to bylo tak, že jsme jeden na druhém nebyli finančně závislí. Budu ráda za váš pohled na věc!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

5x

29 let? Nejvyšší čas na děťátko, bez ohledu na řeči, že je pořád času dost (těch zoufalek, co čekaly do osmatřiceti a teď lítají po umělých oplodněních nebo jsou samy je víc než dost). Takže za mne najít rychle novou práci a do roka otěhotnět (pokud možno po svatbě). Na cestovní ruch bych už moc nespoléhala, bude trvat několik let, než se znova začne cest. kancelářím tak dařit, že nebudou muset šetřit na zaměstnancích.

gordon

coz o to nebyt schopna v 38 porodit dite...to jeste neni takova hruza jako porodit pokřivené dítě.*nene*

to by se pocitam rozpadl i ten vztah..ja jako otec bych odesel si rikam.

Jako vsechna cest lidem co by nesli na potrat a o to dite se starali.

senior
hodnocení

4x

Šla bych do děťátka hned, na nic nečekala, ani do nové práce nešla.

Úspory máte, mateřskou brát budete, přítel nebo manžel se pochlapí. Ono už by to stejně chtělo změnu a vztah posunout kousek dál.

Na ty benefitní roky budete vzpomínat.

I s málem se dá vyjít, pomohou rodiče z obou stran a myslím, že se na vnoučátko už jenom klepou.

Máte velké oči, že se Vám sníží standart. Zařízení jste, bydlíte zřejmě také, oblečení máte plnou skříň.

Tohle všechno hodíte za hlavu, až budete mít mimčo v náručí a uvidíte, jak roste, jaké dělá pokroky. A dělat si starosti, co bude za dva-tři roky je zbytečné, žijte nyní, možná bude další děťátko na cestě.

Zvládli jsme to my i ostatní a neměli jsme také na růžích ustláno.

Až překonáte první ,,je to maličké, nevím, co s ním,, tak si to budete užívat.

doplněno 29.08.20 18:35:

Ale vždyť existuje peněžitá pomoc v mateřství, rodičovský příspěvek, porodné, přídavky na dítě, před porodem vyrovnávací příspěvek, pokud budete převedena na jinou práci, tatínkovi se sníží daně a pod..

Jinak na internetu lze zakoupit plno věcí na miminka z druhé ruky, ale určitě to až tak špatné nebude. Věřte si.

Já už jsem v důchodu a také musím obracet každou korunu, prostě se přispůsobíte.

lordea*
hodnocení

To máte asi pravdu. Nebo určitě jo! Ale nejsou to nervy, když jste pak doma, bez výdělku, obracíte každou korunu, když byste přitom měla být v klidu a pohodě v rámci těhotenství atd? Já nevím, já se ptám:) A když pak na chlapa padne veškerá starost o všechny účty a hypotéku..., není to pro vztah velká zátěž? Jsme 10 let spolu, prožili jsme dobré i zlé, ale jak říkám, v situaci, kdy bych na něm musela být závislá, jsem úplně prvně. Pro většinu holek asi standard, ale já si vždy všechno obstarala sama a byla na to pyšná...

hodnocení

3x

Přestaňte meditovat nad prací a pořiďte si sviště dokud vám to jde přirozenou cestou.

doplněno 29.08.20 17:57:

Teď je vlastně ideální doba. V práci to jde do pr.yč, tak co tam. Otěhotnět a za ty tři roky (pokud zůstanete u jednoho) se to zmátoří a práce zase bude.

id
hodnocení

1x

Ihned se snažit otěhotnět. Plat se vám snížil, ale určitě nepracujete za minimální mzdu. I takovým lidem se rodí děti a prospívají. Vlastně za války bylo o moc hůř a děti se běžně rodily.

hodnocení

0x

Zdravím. Záleží jen na Vás jaké máte priority. Ale pokud chcete mít děti - čím budete starší, tím hůř to třeba půjde. Pokud se s partnerem máte rádi a vztah vám dobře funguje, tak nepochybujte o něm ani o sobě, že to společně zvládnete po všech stránkách. Jak jsem psala, ujasněte si své priority...

liska5
hodnocení

0x

Určitě těhotenství neodkládat. Kéž se co nejdřív zadaří! A během té doby, co budete s dítětem doma se zase něco objeví. Pak bude všechno zase jinak. Určitě budete ve spojení s bývalými kolegy a Ti budou mít přehled, co se bude rýsovat.

tebi
hodnocení

0x
Nepřijde mi, že dítě chcete, spíš mi to připadá, že když tedy fa jde do háje , tak jako možnost úniku.Hlavne si ujasnete jestli nebude dítě trpět, když ho vlastně nechcete. Baví Vás kariéra. A dítě bude zřejmě až na druhém místě. To ho raději nemějte...A práce se najde i kdyby ta šla ke dnu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]