Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest SRDCE, spatny dech

Od: infarktmyokardu odpovědí: 16 změna:
je to 24h co mam dusnost a bolesti srdce (nekdy vubec, nekdy moc) v praci sem si pripadal, ze dostanu infarkt. Je mi 20 a v noci mi pomohlo vypit 1l
vody, to mi pomohlo usnout protoze se vse vratilo do normalu. Muze to byt chudokrevnost? (jim hodne masa a vejce)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Může to být cokoli - nejlépe se to dozvíte od lékaře po vyšetření.

hodnocení

1x

Může to být cokoliv, ale takhle najednou, bez varování, to mi přijde jako posun ploténky v páteři. Ploténka skřípla nerv, který jde k srdci a z toho ta bolest, tíseň a strach nadechnout se. Mívala jsem to, když jsem bývala mladá a hrála jsem basket. A můj bratr totéž, lyžoval a hrál volejbal. Pokuste se udělat pár cviků nebo se pověste na dveře. Zády ke dveřím, uchopit za horní hranu a skrčit nohy. Páteř se uvolní váhou těla a ploténka najde své místo. Mi to vždycky pomohlo.

lordea*
hodnocení

0x

Může to být cokoli, v mládí jsem toto řešila a bylo to od páteře + působení dlouhodobého stresu. Taky vám může chybět ve stravě jenom nějaký enzym atd, případně to fakt i infarkt! Zašla bych určitě k doktorce, aby se na to mrkla. Třeba vám předepíše jenom nějaké fyzio na uvolnění zad, což je vlastně fajn, ale pro jistotu běžte!

nedoktor*
hodnocení

0x
Zašla bych na vyšetření. Takhle se mnohdy projevují i úzkosti, ale to bez vyšetření nikdo, ani ten sebenejlepsi doktor nepozná
infarktmyokardu
hodnocení

To asi budu muset jit az bude pondelí ne? O víkendu toho pohotovost asi moc nenadělá?

nedoktor*
Zkusila bych i tu pohotovost.. radsi
infarktmyokardu
hodnocení

A co mi tam muzou vyšetřit? Maximalně tlak

Na pohotovosti klidně i EKG a saturaci krve a mnoho dalšího. Pokud to není pohotovost někde v horní dolní, ale součást velké nemocnice.

Myslíš, že o víkendu se neoperuje a nedělají žádné výkony? Pacienti na umření počkají do pondělí?

To určitě ne *smich*

liska5

Užívej Mg - hořčík, co nejdřív. Při akutních stavech kdykoliv do nemocnice. Rady poskytne lékař na bezplatné telefonické lince 800888155.

nedoktor*
Udělají základní vysetreni. Mohou stanovit diagnózu a okamžitě pomoci. Byt Váma volám hned..

hodnocení

0x

Jestli se náhodou pondělka dožijete a půjdete k lékaři, napište, co to bylo. Na co pohotovost.

hodnocení

0x
Může to být pouze psychosomatické od nervů, stresu. Fyzicky můžete být zdravý, ale určitě se nechejte vyšetřit.
Panické ataky se mohou projevovat stejně jako infarkt.

infarktmyokardu
hodnocení

Mam slabej dech a kdyz pracuju zhorsuje se to a boli me srdce a jakoby za nim. Je to furt stejne takze pujdu za doktorem.
janm*

Zdravím

Může to být i nedostatkem hořčíku, měl jsem něco podobného zvláště po těžké fyzické námaze, dušnost, pocit dechové nedostatečnosti, lapání po dechu apod. Doktorka mně vyšetřila předepsala magne B6 a jako zázrakem bylo po problému, čili může to být závažné, ale může to být i úplná banalita, zajděte za doktorem.

horčík, sodík a draslík je na srdce

liska5

Hořčík jsem už doporučila výše. A není jen na srdce, stejně jak ostatní minerály.

Jestli ho tlačí na hrudi, i od bloku v páteři to může být. Snad už byl u doktora.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]