Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč v Mariánských Lázních nemají moc stánky s jídlem?

Od: nikc® odpovědí: 12 změna:
Byla jsem včera v Mariánských Lázních a je to krásné město. Ale pokud dostanete hlad u kolonády a jídlo nemáte sebou, máte smůličku. Na nádraží jídlo žádné, pak kousek od nádraží hamburgery a pizzu mají. Ale to jsem ještě neměla tak velký hlad. Až v centru na hlavní třídě. Ale tam akorát tak seženete sladké. Párek v rohlíku nebo něco slaného nikoliv. Až pak nahoře jsem viděla klobásu za 85 Kč. To už jsem ale snědla trdlo. Příště do Mariánských Lázní jedině se sváčou. Pohledem na krásné zahrady a kytky se nenajím.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

senior
hodnocení

6x

Než rychlé občerstvení, tak raději jenom polévka v restauraci, nebo i předkrm.

Lázeňští hosté mají celodenní stravování, na nich stánkaři moc netrhnou.

Můj názor je, že by se neuživili.

liska5
hodnocení

4x

Žiju v jiném lázeňském městě a je to totéž. Cukrárna nebo restaurace. Myslím, že je to podřízeno smyslu lázeňského pobytu, aby se lázeňáci necpali. I klasický obchod s poravinami mají daleko. Ubytovaní lázenští hosté mají stravovací režim a lahůdky s chlebíčkama by tam nejenže neprosperovaly, ale sváděly by k porušování onoho lázeňského stravovacího režimu. I když cukrárna...No, je to asi spíš společenské záležitost.

jabraka*
hodnocení

4x

V Mariánkách jsem byl mnohokrát.Když jsem chtěl,vždy jsem scváču objevil.Je jasné,že v centru či kolem kolonády se nenajde něco jako fastfood.To zastanou malé restaurace mimo Centrum.Nebo Kaufland či Penny.

JABRAKA

hodnocení

2x

V Mariánských Lázních jsem byla v roce 2007 po operaci ledviny. Ani tehdy jsem kolem kolonády nevídala stánky. Ani s jídlem, ani s ponožkami... Stánek si nikdo nemůže postavit jen tak. Musí požádat MěÚ, musí za zábor prostranství zaplatit. Pravděpodobně si místní MěÚ nepřeje, aby kolem kolonády stály stánky. Punc lázní by se ztrácel.

Přímo na kolonádě bylo pár kaváren, ale kousek od centra a v okolí lázní byly restaurace, čajovny. Jinak pacienti i zaměstnanci lázeňských domů se stravují přímo v lázních, běžní občané jistě ve svých závodních jídelnách nebo vzdálenějších restauracích. Nevěřím, že by se nějakému stánkaři finančně vyplatilo si složitě vyjednat a těžce platit provoz stánku s párky v rohlíku. Těch turistů s batůžky tam zase tolik nebylo.

hodnocení

Před více jak 20 lety tam párek v rohlíku prodávali. To si pamatuji.
mila2

Hlavně, není tam co koupit, na kolonádě, výstavní skříni města, vietnamci s jejich krámy, co se nehodí ani jako suvenýr. Když se chceš najíst a nezaplatit za to majlant tak jsme museli autobusem do supermaketu. Město nic moc, dovolenou jsme si tam neužili.

senior
hodnocení

2x

V lázních je ještě další možnost rychlého občerstvení.

Je to trošku skryté a vědí o tom hlavně ti ubytovaní lázenští hosté.

Ve velkých domech je ve vstupu velká hala a recepce a zároveň tam je mnohdy bufet, kde se prodává občerstvení.

Takhle jsme chodili v Jánských Lázních do Lázeňského domu.

Museli byste se dívat na cedulky u vchodových dveří, reklamy, židličky a stolky.

vilik*
hodnocení

0x
Nikdy jsem tam nebyl, ale neléčí tam náhodou obezitu? Aby nebyl narušován léčebný režim...
hodnocení

V Karlových Varech léčí obezitu.

jabraka*
hodnocení

0x

není tam téměř fastfoodové občerstvení,ale mnoho obchůdků se šperky různé kvality.

JABRAKA

hodnocení

Na ty jsem měla taky chuť. :-D

donpapa
hodnocení

0x

Do je dotaz na zastupitelstvo města. Jinak, Mariánské Lázně jsou lázeňské město, stánky hledejte na farmářských trzích nebo na jarmarku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]