Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do Chorvatska s testem Covid 19

Od: vilda* odpovědí: 12 změna:
Zase někdo straší,že po návratu z Chorvatska by měli být povinné testy na Covid 19 od 7.záři.K čemu to je dobré, když ten vir je stejně fiktivní a mediální bublina k tomu nahrává. Nikdo ho neviděl a přesto jsou omezení jako by to bylo skutečné. Co si o tom myslíte,existuje to nebo je to jen smýšlené a kolem toho zbytečný humbuk?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Pokud byste sledoval vývoj, tak Chorvatsko má v poslední době velký nárůst pozitivních. Při počtu obyvatel 4 100 000 je dnešní nárůst 357 pozitivních, u nás na 10 700 000 obyvatel je dnes 352 pozitivních.

Vir tu určitě je, jako zbytečný humbuk mně to nepřijde. Maďarsko bude zavírat hranice, Anglie nás strčí do karantény a tak to bude přibývat, pokud se virus bude šířit dál.

Vám se to možná zdá jako zbytečný humbuk, já mám velký respekt a jen doufám, že vše zůstane jen s lehkými příznaky a nezaplní se nemocnice pacienty na přístrojích. . .

lordea*
hodnocení

3x

Souhlasím s tím, že humbuk je zbytečný, nicméně vir bohužel skutečný je a pár lidí už na to doplatilo. Stejně nám nezbude, než se nechat před cestou otestovat. Je to opruz, pro zdravého člověka žádná zátěž, ale berte to tak, že musíme být ohleduplní k těm, které virus ohrožuje. Jinak se to asi zvládnout nedá, taky mě všechna ta opatření jenom štvou. Nedodržuju je kvůli vládě, ale kvůli druhým lidem.

daniela1
hodnocení

2x

Existence SARS-CoV-2 se přece vzájemně nevylučuje s tím, že je kolem toho zbytečný humbuk... :)

Mimochodem, trochu mě pořád udivuje, že se běžně používá "COVID" jako označení viru samotného, často trochu nelogicky jako "onemocnění covidem" nebo dokonce "nakažení koronavirem COVID19" - přitom jde o zkratku z anglického Corona Virus Disease 2019. Ale to jen tak na okraj. *hi*

mathew
hodnocení

0x

Jelikož nikdo neví co bude zítra ráno tak nemá cenu řešit 7. září;) Takto se ovšem dlouhodobě nedá fungovat a domeček z karet začne brzy padat

hodnocení

0x

roste to všude ve světě

chorvatsko to zvladalo dobře na začatku uzavřelo okrasy neboli žumpy teď jim to roste ,ale to není jejích vina

jinak obecně se čekalo ,že balkan to hodně zásahne ,protože hodně lidi jezí pracovat do italie

jinak v ČR si myslím ,že máš větší pravděpodobnost to chytit než v chorvatsku

je lepší to chytit a projit si tím očkovací ladka ještě není a když bude musí se otestovat

hodnocení

0x

Také si myslím, že je kolem viru zbytečný humbuk, ovšem druhá věc je, že se provádí plošné testování i u lidí, kteří nemají žádné příznaky, ale jsou pozitivní a pak jsou chudáci ti, kteří kvůli nim musí do karantény. My to teď doma máme s postiženým synem. Chodí do stacionáře a jedna ... pracovnice to dovezla z Chorvatska. Takže - kluk čumí doma v karanténě, my nasraní, nic mu není, ale zrovna jsme se chystali na pár dní pryč, než zase začne blbinec s rouškama. Každý se diví, proč tam baba jezdila, když dělá s postiženýma. No, kdyby tam byla jednou, už tam byla letos 3x. Na hygieně jsou z toho na prášky, jak provést stěry lidem, kteří si na sebe nenechají sáhnout, navíc nám to řekli se zpožděním, takže kdyby to syn v sobě měl, tak půjde do karantény půl příbuzenstva a několik známých, s kterými jsme byli minulý týden viděli. Mají v tom hrozný chaos, nakonec, že přijedou z hygieny k nám. Takže chvílema jsem vzteklá, chvílema brečím a to kvůli jedné pi..., která si to hodně užila. Já bych to udělala jak jedna známá - přijela a pak byla dobrovolně 14 dní doma.

Hmm Dajko a jak se pozna, ze to provezla z Chorvatska a neni to treba z mistniho obchodu? Nebo z prace od nekoho jineho?
Jako vztekate se pekne, ale vzhledem k tomu, ze nesedite doma, setkavate se s dalsima mimo domacnost a chcete jet mimo bydliste tak jste vlastne stejna pi.. - nebudu spekulovat co to je, tak jste ji sama nazvala a pouzivam Vase slova ;)
Chce to trochu uvazovani nez nekoho zacnu vinit ne? :)

A vy si myslíte, že budu někoho vinit, když to nevím určitě? Bylo mi to tak řečeno, mají to všichni, ta parta, co tam byla.

Bylo to receno... ok, to je velmi duverihodne... Porad plati co jsem rekl. Dotahnout to i do te party mohl kdokoliv odkudkoliv... ano mohlo to byt Chorvatsko, ale ani nemuselo. Vase tvrzeni je odvazne a jeste mate vse z doslechu... nesnazim se ji ocistit, ale nelibi se mi takovehle napadani.

Já se nerada dohaduji, bože, to není jedna paní povídala, toto mám přímo od té pracovnice ze stacionáře, prostě museli jít s pravdou ven, když se to týká klientů v sociálních službách. Když nevíte, jak to funguje, tak se dohadujte někde jinde.

id

Moje známá dotáhla coronu z Plzně do Chorvatska a nakazila další dvě české rodiny, se kterými byli ubytování v jedné vilce.

Dajko, stale nechapes co ti rikam a nema cenu ti to nadale vysvetlovat. Zkusim naposled. Kdyz chytnes chripku, dokazes presne rict kdy, kde a od koho? Ja si myslim, ze ne. Pokud jo, tak ses minula povolanim a mas pomahat na hygiene.
Zdar

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma covid

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]