Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Magnetická rezonance. Je cítit?

Od: kunka odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, je nějak cítit působení mag. pole při mag. rezonanci? Je to zcela bezdotykové? Jak dlouho trvá třeba vyšetření bricha? Je to nepříjemné? Dik

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Že je to hlučné, už psali jiní. Nejnepříjemnější je skutečně to dlouhé ležení bez pohybu. Dám Vám radu. Pro magnetickou rezonanci i třeba pro CT vyšetření. Požádejte sestru, aby Vám sdělila přibližnou dobu vyšetření. Pak si jen tak sama pro sebe počítejte do 60. Každou minutu si lehce stiskněte další prst na ruce. Počítání Vám nedovolí myslet na hlouposti a budete vědět, že čas ubíhá. Druhá půlka je tak rozhodně příjemnější.

au1
hodnocení

2x

mně to teda zas tak hlučný nepřišlo, jak píšou ostatní. jasně, vydává to zvuky, ale dostaneš sluchátka nebo špunty. No a jelikož mám ztísněný pocity i v blbým výtahu, tak jsem ještě před cestou do tunelu zavřel oči, a otevřel je za 25 minut až jsem zas vyjel ven *smich* vydržet se to dá, nic ti to neudělá, hlavní je zůstat v klidu *ua*

hodnocení

1x

Cítit to není. Dělá to strašný rámus (dostanete sluchátka nebo špunty) a tam jsem teprve zjistil, co je klaustrofobie. Byl jsem uvnitř s krční páteří cca půl hodiny.

kunka
hodnocení

Půl hodiny?!? Já se prave bojím, že tam chytnu nerva kvůli klaustrofobií.

Já jsem byla z komentářů tak vypanikařená při MR ramene (s hlavou v tunelu), že jsem si řekla, že neotevřu oči, dokud to neskončí. Kravál tedy neskutečný, ale to bylo jediné trochu nepříjemné, to dunění, hukot, klapání. Jinak ležíš a nic.

pet32
hodnocení

1x

Nic není cítit, hluk velký, ale u břicha je možné, že půjdete nohama, hlavu můžete mít venku. Ja byla 3x na rezonanci mozku, dostanete sluchátka, někde pouští hudbu. Trvání cca 30 min, jednou se jim zasekl, tak jsem tam byla cca hodinu.

hodnocení

1x
Cejtit neni jen to hučí jak vlak v tunelu

pb®
hodnocení

1x
Chodím každý rok na MR mozku a míchy, už jsem to absolvovala asi 5x. Naposled to bylo i s rouškou, ale zase bez kontrastní látky, takže jen půl hodiny, jinak s kontrastní látkou tam jsem asi 50 min. Jen jednou jsem cítila, jakoby mě to tahalo za vlasy, jinak nic. Je to směs různorodého vrčení, hučení, klepání, chvíli to s člověkem klepe. Sluchátka s hudbou mi nikdy nedali, byla bych za ně vděčná. Musím si vystačit se špunty do uší a vlastními myšlenkami. Nejhorší je na tom nemožnost se pohnout. Dostanete zvonek do ruky, ten jsem ještě nevyužila. Nejlepší je zavřít oči a neotvírat je a snažit se myslet na něco úplně jiného. I když v tom kraválu je to těžké a jak se nesmím hýbat, začne mě svědit všude možně.

hodnocení

0x

Byla jsem na MR, necítila jsem ani zápach, ani vůni, nic tam cítit nebylo. Jediné, co jsem vnímala, byl hluk, bylo to však snesitelné, nic hrozného.Těla se nic nedotýká, pro jistotu dostanete do ruky zvonek, ale myslím si, že může mít problém jedině člověk, který nesnáší uzavřené prostory. Byla jsem tam s hlavou, ale věřím, že tam nebude rozdíl.

mazanek
hodnocení

0x

Před pěti lety jsem byl s plotýnkama. A nepříjemný. Hlavně ten hluk, ale i trochu klaustrofobie. Ten "strop" je vcelku hodně nízko.

Teď jsem tam byl s hlavou, a do sluchátek šlo rádio a úplně v pohodě. Odvedlo to pozornost od těch nepříjemných pocitů.

Paušálně tam pouští Evropu 2, já bych uvítal Radiožurnál. Měl jsem se zeptat.

kunka
hodnocení

Děkuju všem za odpovědi. Aspoň díky vám trochu vím, do čeho půjdu... zkusim opakovane počítat do šedesáti a třeba to líp uteče. Nebo budu myslet na praci, abych to nějak vydržela.

Opravdu to není žádný malý prostor a nic vás nebude bolet, zvláldnete to snadno. Nesmíte mít na sobě nic kovového, ani háček na podprsence, prostě nic.

kt

Nebojte i sestra, která bude obsluhovat MZ, se vás bude pravidelně ptát, jestli je vše v pořádku. Nebudete mít pocit, že jste v tom tunelu úplně sama. Mně spíše nejvíce vadilo to, že jsem také strachem zapomněla před tím jít na WC na malou. Takže celou dobu jsem netrpěla ani tak tím tunelem,ale více tím, že už jsem to skoro nemohla vydržet, abych se nepo...:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]