Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat na Bachovy kapky (krizové, na spaní), využíváte je někdo? Fungují? Nebo máte někdo lepší tip na přírodní lék na spánek nebo na zlepšení nálady? Děkuji ![]()
Na úzkost, trému a nervozitu se kupuje v lékárně Guajacuran tabletky. Jednu večer. Při snaze rozpustit svalové napětí, třeba při bolestech zad nebo před sportovní masáží, se doporučují dvě tablety.
Jestli Vám jde hlavně o spánek, tak k tomu hořčíku event. bylinkám, či Guajacuranu ještě onu počítací metodu 478. Nádech na 4 doby, výdrž bez dýchání 7 dob a pomalounký výdech 8 dob. Tím klesne v krvi hladina kyslíku a mozek se nastaví k spánku.
Někdy stačí ke zlepšení brát hořčík. Mně to opravdu pomáhá. Nejlevnější jsou tablety v takových modrých platíčkách, mají je třeba v Albertu, drogerii Teta nebo v Kauflandu, tam stojí jen 19,90. Bachovy kapky Rescue mám taky, ale zdá se mi, že jde spíše o pocit.
Asi záleží na zdroji úzkosti a taky jak dlouho a v jaké intenzitě ten stav trvá. Mě při dlouhodobějších problémech se spaním a úzkostmi žádné volně prodejné čaje a léky nikdy nepomohly. Naopak co mě pomohlo je si o těch věcech s někým povídat, slyšet jiný názor. Neuzavírat se do samoty a pak každý máme něco co nám dělá dobře na duši, u mě je to fyzická aktivita na čerstvíém vzduchu. Nutno ale říci, že v době kdy jsem dlouhodobě nemohl spát a ničilo mi to zdraví a život mi pomohly až léky na předpis ale tak daleko snad nejste.S alkoholem bych byl opatrný, u mě alkohol spánek spíše zhoršoval.
Snažte se žít tak, aby jste byla spokojená !
Já přidám k ostatním cvičení. Pohyb třikrát týdně venku anebo doma na podložce, nebo dojít někam mezi lidi do fitcentra, na jógu, případně venku popoběhnout a postupně si přidávat metříky, projet se na kole, i s kamarádkou. Obden si zařadit večer, místo televize a počítače 50 minut cvičení. Podívejte se na you tube, to moc pomůže - chlapi, nebo ženský.
Mě teď uchvátila naše kaskadérka paní Dvorská, no optimismus samý, i když to už je pro pokročilé, nedoporučuji pro začínající, to Vás spíš odradí /tolika toho udělat najednou/. Ale usměvavá paní Dvorská říká, kdo to udělá, tak bude šťastný, jako blecha.
Pohybem se vyplavuje hormon serotonin a to je hormon dobré nálady.
Když si to zavedete, tak zjistíte, že to fakt pomáhá.
Dobrý den, s Bachovkama zkušenost bohužel nemám, ale na celkové zklidnění je dobrá třezalka, kozlík, rozchodnice růžová a na spaní se mi osvědčil meduňkový čaj nebo Persen. Před spánkem vyhnat všechny myšlenky z hlavy (je to někdy těžké
). Proti úzkosti můžete zkusit meditaci, pohyb na čerstvém vzduchu, úprava stravy aj. Možností je více
Velmi dobře mi pomohly kapky z kozlíku lékařského, jmenují se Baldriánské kapky. U nás je mají například v Makrivegetu.
Prodávají se přírodní kapsle které obsahují medunku, kozlík lékařský a chmel otáčivý. Velmi úklidňující a dobrá pomoc s usínáním.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.