Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co doporučíte na úzkost?

Od: alena* odpovědí: 22 změna:

Dobrý den, chci se zeptat na Bachovy kapky (krizové, na spaní), využíváte je někdo? Fungují? Nebo máte někdo lepší tip na přírodní lék na spánek nebo na zlepšení nálady? Děkuji :)

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Na úzkost, trému a nervozitu se kupuje v lékárně Guajacuran tabletky. Jednu večer. Při snaze rozpustit svalové napětí, třeba při bolestech zad nebo před sportovní masáží, se doporučují dvě tablety.

Jestli Vám jde hlavně o spánek, tak k tomu hořčíku event. bylinkám, či Guajacuranu ještě onu počítací metodu 478. Nádech na 4 doby, výdrž bez dýchání 7 dob a pomalounký výdech 8 dob. Tím klesne v krvi hladina kyslíku a mozek se nastaví k spánku.

liska5

Píšete na zlepšení nálady... Usmějte se hned ráno na tu, co uvidíte v zrcadle. *vtip* Vyrazte ven, na slunko, do přírody, kde je hodně stromů. A oslaďte si den někde v cukrárně. A říkejte si, že zase bude líp.

Dnes v rádiu řekla V.Žilková: " Život není to, co chcete, ale co vydržíte!"

tresalka
hodnocení

2x
Tresalka pomohla me

hodnocení

2x

Někdy stačí ke zlepšení brát hořčík. Mně to opravdu pomáhá. Nejlevnější jsou tablety v takových modrých platíčkách, mají je třeba v Albertu, drogerii Teta nebo v Kauflandu, tam stojí jen 19,90. Bachovy kapky Rescue mám taky, ale zdá se mi, že jde spíše o pocit.

liska5

Nejúčinnější naopak předepíše lékař - Magnosolv v sáčcích. Pomáhá při nespavosti, nervozitě a křečích. Je z něj chutný nápoj a doporučuje se rozdělit obsah sáčku na dvě dávky.

joudis*
28.08.20 14:46
hodnocení

2x
sex .

no jo, chlapi :)

nespavec
hodnocení

2x

Asi záleží na zdroji úzkosti a taky jak dlouho a v jaké intenzitě ten stav trvá. Mě při dlouhodobějších problémech se spaním a úzkostmi žádné volně prodejné čaje a léky nikdy nepomohly. Naopak co mě pomohlo je si o těch věcech s někým povídat, slyšet jiný názor. Neuzavírat se do samoty a pak každý máme něco co nám dělá dobře na duši, u mě je to fyzická aktivita na čerstvíém vzduchu. Nutno ale říci, že v době kdy jsem dlouhodobě nemohl spát a ničilo mi to zdraví a život mi pomohly až léky na předpis ale tak daleko snad nejste.S alkoholem bych byl opatrný, u mě alkohol spánek spíše zhoršoval.

Snažte se žít tak, aby jste byla spokojená !

senior
hodnocení

2x

Já přidám k ostatním cvičení. Pohyb třikrát týdně venku anebo doma na podložce, nebo dojít někam mezi lidi do fitcentra, na jógu, případně venku popoběhnout a postupně si přidávat metříky, projet se na kole, i s kamarádkou. Obden si zařadit večer, místo televize a počítače 50 minut cvičení. Podívejte se na you tube, to moc pomůže - chlapi, nebo ženský.

Mě teď uchvátila naše kaskadérka paní Dvorská, no optimismus samý, i když to už je pro pokročilé, nedoporučuji pro začínající, to Vás spíš odradí /tolika toho udělat najednou/. Ale usměvavá paní Dvorská říká, kdo to udělá, tak bude šťastný, jako blecha.

Pohybem se vyplavuje hormon serotonin a to je hormon dobré nálady.

Když si to zavedete, tak zjistíte, že to fakt pomáhá.

postolka
hodnocení

1x

Dobrý den, s Bachovkama zkušenost bohužel nemám, ale na celkové zklidnění je dobrá třezalka, kozlík, rozchodnice růžová a na spaní se mi osvědčil meduňkový čaj nebo Persen. Před spánkem vyhnat všechny myšlenky z hlavy (je to někdy těžké ;) ). Proti úzkosti můžete zkusit meditaci, pohyb na čerstvém vzduchu, úprava stravy aj. Možností je více :)

Jen dodám sdělení od lékaře - nekombinovat třezalku a psychofarmaka. Buď jedno, nebo druhé.

liska5

Třezalka je obecně problematická. Ani na slunko by se při užívání nemělo chodit.

hodnocení

1x

Velmi dobře mi pomohly kapky z kozlíku lékařského, jmenují se Baldriánské kapky. U nás je mají například v Makrivegetu.

oprava: v Makrovegetu

liska5
hodnocení

1x

Nějakého sympaťáka nezadaného.

hodnocení

1x

Dobrý den. Kolik je Vám let? Možná by stačila sklenka vína před spaním, relaxace při poslechu muziky, dlouhá procházka před spaním. Můžete zkusit i čaj od Teekanne Spánek a nervy. Ale stejně bych poradila si o těch Vašich úzkostech popovídat s odborníkem - psychologem.

hodnocení

1x

Mě pomohl psychiatr.

nedoktor*
hodnocení

1x
Dobrý den, mě pomohly kapky Gentian (Gentiana amarella). Nezaberou hned, tak za 3 týdny. Samozřejmě nejvíce pomůže psycholog a poté psychiatr s vhodnou medikaci. Na spánek obecne pomaha medunkovy či hermankovy čaj. Na uklidnění dost pomaha i čokoláda, či výše zmíněná sklenka vína. Také bych být Vámi začala více sportovat, kvůli endorfinum. Začala bych ventilovat své emoce na povrch (pokud to již nedelate) a sehnala bych si psychologa. Je důležité to řešit, třeba to je jen přechodne období, ale to přes net, a z tak krátké zprávy nikdo nepozná. Zkuste aplikaci NEPANIKAŘ, ta by pro začátek mohla pomoci. Poridte si domácí zviratko, starejte se o něj, uklidní Vás to. Těžko říct, jestli třeba nemáte sebevrazedne myslenky, nebo takové úzkosti, že se nemůžete ani nadechnout. Taky nemůže nikdo z nás vědět, jestli nejste třeba teď v těžké životní situaci, může to s tím souviset. Hlavně to ale reste, než bude pozdě..

Prodávají se přírodní kapsle které obsahují medunku, kozlík lékařský a chmel otáčivý. Velmi úklidňující a dobrá pomoc s usínáním.

alena*
hodnocení

Děkuji všem za rady a tipy... ale marihuanu opravdu ne *smich*

Raději alkohol také ne. Alkohol může zhoršovat psychické potíže a dlouhodobě vést k závislosti.

pitr125
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]