Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí hlídání dětí jako živnost

Od: annamarie* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, nevíte prosím zda je nutné splnit nějaké normy pro tuto činnost? Měla bych chut začít hlídat děti u nas doma - prostory vnitřní i venkovní na to máme. Nechci nic od státu ani jiné dotace, jen tak prostě možnost nebýt na ÚP a "živit se touto činností" Podmínky pro vázanou živnost splňuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No, já bych ten váš záměr už viděl jako podnikání, což sebou nese značné množství povinností a závazků. Prozatím bych volil spíš formu jakési přátelské pomoci, kdy by prostě dítko (či dvě nebo třeba čtyři) u vás pobylo jako u hodné tety. Jak si to srovnáte mezi sebou je otázka čistě soukromá... Jediný problém je zodpovědnost za svěřená dítka... *nevi*

jabraka*

Souhlasím se Strejcem,tato činnost jako podnikání by mohla být posuzována oficiálně jako oblast školství,(mateřská školka).

Pokud se dohodneš s přítelkyní,(nebo s kýmkoliv jiným) na smlouvě o výpomoci,je to jen ezi vámi dvěma.Smlouva určí závazky obou stran a nikomu do toho nic není.Pokud by příjem z této činnosti přesahoval minimum pro určení daně,tak bude nutno přiznat daň z příjmu z dohody o provedení práce.

JABRAKA

arimas*
hodnocení

0x

No napada me napriklad vypis z rejstriku trestu ze jste napriklad nekoho netyrala nebo ze proste nejste "vadna" a muze vam tudiz nekdo svoje deti sverit! spousta lidi toto dela .. prevazne znam mlade lidi (studenty) kteri si timto privydelavaji a podobne.

nekdo po vas muze chtit i potvrzeni od dokotora atd.

asi bych zacala od znamych a kdyz budou s vami spokojeni tak vas urcite doporuci i ostatnim .. pak budete mit i reference a lide vam budou vice duverovat ...

drzim palce

hodnocení

0x

Chvilku jsem si s tou myšlenkou, když jsem odcházela ze školky do důchodu, také pohrávala. Ale pak, když jsem to domyslela do důsledků, vzdala jsem to.*uspech*Nedokázala jsem vyřešit stravu, poobědové spaní a také hygienu (tak jsme ve školce říkali wc a následnému mytí). Nějaký pobyt venku, čisté povlečení na spaní po obědě tak, aby děti měly všechno to, co jim prospívá. Komplexní péči.*hi*Nedovedla jsem vymyslet, kdy bych nakoupila, udělala svačinku, uvařila oběd, umyla nádobí nádobí, vyprala, když by se motalo kolem mě 3-5 dětí. Předpokládám, že by toto rodiče potřebovali v době, kdy jsou v práci, tedy celý den. *klik* A na hlídání jen na chvíli? A kolik by rodiče platili? Za kolik by jsem byla schopná uvařit, vyprat, umýt, zaplatit mou mzdu, amortizaci zařízení. Když by to nebyla charita, ale moje živobytí.*modla* Možná, že by se vám oplatilo poohlédnout se po hlídání dětí u někoho doma. Pěstounské rodiny, kdy by vás zaměstnávalo nějaké sociální zařízení nebo úřad.

doplněno 22.04.10 16:43:

annamarie, napište, prosím, jestli a jak jste to vyřešila. Je mi po dětech nesmírně smutno. Poučila bych se u vás. Děkuji ;)

arimas*

ano a nebo se spise stat pro nekoho takovou nejakou chuvou a byla byste vylozene s jednou rodinou a ne na stridacku...

to co jsem psala ja se spise tykalo takovych tech chvilkovych obcasnych pohlidani.. napriklad kdyz rodice potrebuji nekam do spolecnosti a nemaji babicku tak holt pohlida nekdo znamy a nebo kdyz neni znamy tak takova pani NA HLIDANI :)

cellsa*
hodnocení

0x

Odkud jste z Ov?Ja zrovna hledám nejakou paní na občasné hlídaní dítka.Nebo neznáte nekoho zodpovědného?

Podívejte se do vnitřní pošty, posílám vám číslo na mobil a pár slov o sobě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]