Dobrý den předevčírem večer jsem dala vařit vejce vše uplně jako vždy se uvařili .Jedli jsme je s manželem u televize Vejce nesmrděli ani nijak chuťově nebylo nic znát snědla jsem dvě manžel taky pak manžel rozsvítil že odnesu skořápky a misky a držela jem nakouslé vejce a..na konci žloutku byl kus černohnědého kusu něčeho a ve skořápkách špatně ši loupat trochu šedých bílků vše jsem inhned vyhodila strachy bez sebe jsem snědla bílí jogurt prý pomáhá při travě nevím jen zkouša z nouze a do dnes jsme nezvraceli nemáme průjem ani horečku atp.Jen mě bolí žaludek.No včera jsem ze zvědavosti zbylé syrové vejce rozklepla a málem to se mnou seklo smrad a plíseň šedé bílky hrzné ato byli kupované před 4 dny datum spotřeby do 2.září.Lidi mám se bát otravy nebo tak nějak?
Párkrát jsem se se zkaženým vejcem už potkal a věřte, že tonepřehlédnete (spíš nepřečuchnete ) ani omylem. Je to zážitek na celý život . Že byste takové vejce uvařila, nebo dokonce snědla nepřichází v úvahu.
Pokud by se syrové vejce dalo rozklepnout, opatrně vylít a žloutek zůstal v celku, vše bylo OK. Modrošedá barva po uvaření se objevuje po příliš dlouhém vaření, 10 minut stačí. Je způsobena stopami sirovodíku. Pokud jsi ale po rozklepnuti obdržela smradovou pecku (sirovodík), tak šlo jednoznačně o zkažená velce. Nějaké moudrosti jsou zde:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.