Dobrý den , potřebuji poradit , nedávno v červnu jsem odmaturoval. Momentálně mám své poslední školní prázdniny . Od 16.9. nastupuji do svého první zaměstnání. Jak je to se zdravotním pojištění v období od 1.9.-15.9. Na ÚP mi řekli ,že prý nebude žádný problém , že se to odvádí za celý měsíc. Ale stále mám obavy. Děkuji
Dobrý den. Na ÚP vám řekli pravdu. Pokud nastoupíte do zaměstnání 16.9. pak zdravotní pojištění za měsíc září budete mít hrazeno zaměstnavatelem. Nepočítá se to na dny, ale na celé měsíce. Tak se nemusíte bát, že byste na zdravotním dlužil.
OBZP hradí zdravotní pojištění pouze za celé měsíce, nikoliv za jejich části. Takže i kdybyste do zaměstnání nastoupil až 30. září, nemusel byste nic doplácet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.