Dobrý den, chtěla bych se optat zemřel mi před devíti lety 20 letý syn v nemocnici. Nemám žádnou zprávu o úmrtí syna jen vím, že měl rakovinu. Zemřel po 3 týdnech nejde mi do hlavy, že to bylo tak rychle nechápu.. V nemocnici mi jen řekli, že zemřel na zástavu srdce. Pak jsem se od paní doktorky mého syna dozvěděla, že bylo ve zprávě pokud by k něčemu došlo, aby ho neozivovali nikdi jim k tomu nedal souhlas je mi to moc divné a stále mě to trápí. Proto se chci optat kde bych mohla zadat o zprávě úmrtí mého syna. Moc děkuji. Iveta P.
Mám za to, že jako matka máš pouze nezpochybnitelný nárok na vydání úmrtního listu. Jenomže z něj se toho o příčinách smrti člověk moc nedozví. Co se týče nahlédnutí do zdravotní dokumentace, pokud syn lékaře vyrozuměl, že si nepřeje, aby byly osobám blízkým podávány informace o jeho zdravotním stavu, nesmí lékař dokumentaci poskytnout. Ale začal bych právě u toho lékaře žádostí o nahlédnutí. Pokud syn zákaz nedal, nemělo by tomu nic bránit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.