Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Clo u dopisu,balíčku z čínského e-shopu a Pay platba

Od: motorkarka* odpovědí: 11 změna:

1) Prosím o info, zda se platí clo u dopisu či balíčku z některého čínského e-shopu (Aliexpress, Wish apod.). Chci koupit pouze náplasti o nízké hmotnosti, které mně Číňané zasílají přes "postovnezdarma.cz" v obálce, tedy lehký dopis (jedná se o speciální náplasti s účinnou léčebnou látkou). Zdá se mně, že pokud je zboží odesláno přímo z Číny, tak možná se clo platí, pokud Číňan přeposílá zboží přes některou evropskou zemi, např. Španělsko, Anglii apod., tak nikoliv. Někteří prodejci nabízejí možnost výběru odesílací země a dle toho je výše poštovného. Chci si přímo z čínského e-shopu objednat zboží poprvé. Dosud jsem objednávala stejné náplasti i o více než 100 % dráž (dle toho kterého čínského prodejce) z postovnezdarma.cz.

2) Lze v čínských e-shopech platit českými korunami z PC přes nějakou tu "Pay" bránu, jako např. PayPal, PayU apod., protože nemám bankovní kartu, neboť vím ze svého někdejšího zaměstnání, jak je karta snadno rozklíčovatelná a zneužitelná? Potřebuji, aby mně daný e-shop nenabídl moji platbu uskutečnit přes bankovní kartu, ale přes nějakou tu bankovní bránu "Pay", a přitom aby nezměnil české koruny, při pokusu přes tu kterou Pay bránu zboží uhradit, na polské zloté, dolary či jinou cizí měnu, jako u PayU snad u Aliexpress, nebo Wish či jiného e-shopu.

Díky předem za odpověď.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

To byste toho chtěla opravdu hodně. U AliExpress nakupují lidé z celého světa a všichni platí kartou za podmínek, které má tento e-shop. Denně tam nakoupí několik milionů lidí z celého světa a nikdo se neobává, že by přišel o peníze. Já tam nakupuji intenzivně, skoro každý den, od roku 2016, mám tam kartu přihlášenou nastálo celou tu dobu a ještě se mi neztratil ani haléř. Máte zbytečné obavy. Ale pokud nemáte ani bankovní kartu, tak holt budete muset zase využít předražených služeb chytrého překupníka, který s lidmi jako jste Vy počítá a využívá jich. A to je právě ten e-shop "Pošta zdarma". Vy máte strach, aby Vás kolos, jako je AliExpress neokradl o nějaké šprdlíky a přitom se dobrovolně necháte obalamutit a oškubat jenom proto, že se ten dotyčný provozovatel tváří jako solidní firma. Pořiďte si kartu, nechte si v bance potvrdit, že s ní můžete platit v zahraničí a bez obav si kupte na AliExpress co potřebujete. Nakonec můžete nastavit placení tak, jak doporučuje rádce "joudic". A žádné clo platit nebudete. Teda určitě ne za ty náplasti.

motorkarka*
hodnocení

Díky, jsem zase chytřejší *tuc* Jen nevím, zda je založení účtu u Equabank i Air banky zdarma a nejsou-li u obou už žádné poplatky, min. za to obchodování kartou přes internet.

Já jsem u České Spořitelny a žádné poplatky neplatím a to je tato banka snad ta nejméně populární mezi lidmi. A za nakupování kartou, také neplatíte žádné poplatky. A běžné placení kartou třeba v tady v obchodech, budete mít Vy spíše odměny od té banky, protože transakci platí ten komu kartou zaplatíte a o to bankám jde. A jestli u Vámi vybrané banky budete platit poplatky třeba za vedení účtu, tak to si určitě najdete na jejich stránkách. Každá banka má své podmínky podrobně popsané. Ale moc bych se divila, kdyby zrovna u Vámi jmenované banky byly podmínky vedení účtu horší, než u Č. Spořitelny. :)

PS.

Za založení účtu nic neplatíte.

Ano, Airbank má účet bez poplatků za běžné akce včetně placení kartou. Jen za výběr z cizích bankomatů se platí. airbank.cz/...

priklad11*

Já měl u Air dva běžné účty. Jeden pro běžné použití, druhý s minimální částkou pro platbu po internetu. No a Air bude chtít za druhý účet platit 10 Kč měsíčně. Možná je to asi jedna z mála bank která umožňuje víc běžných účtů.

joudic*
hodnocení

5x
zneuzitelnosti karet se vzdycky nejvic boji ten, kdo ma na uctu prd :) Bez karty to nejde, zalozte si pres internet equabank ucet, je komplet zadarmo..., po prihlaseni zazadejte o kartu a pockejte az prijde.. pak si na ten ucet prevedete ty 2 stovky na naplast *smich* a tou kartou to zaplatite.
Zadne clo se zatim neplati, ale uz se naky zakon chysta.. neznam nikoho, kdo by kdy platil.. osobne jsem nakoupil i mnoho techniky a nejdrazsi za 600$ a nejtezsi balik mel pres 1kg, vetsina dopravy je zdarma, anebo za maly priplatek, kdyz u zakladni dopravy neni tracking (vetsinou okolo 2$), si zvolite jinou dopravu, ktera tracking ma. Ale na kraviny clovek tracking kod stejne nepotrebuje, vsak ono to nekdy prijde.
priklad11*

Přes 400 objednávek z Aliexpresu. Asi jen 3 byly přes limit, ale žádné DPH nebylo. Pokud něco dražšího přes limit a celnicí to nechytil, tak je to klika. Nepřišla pouze jedna objednávka za dolar. Prodejce nahradil. U Air banky mám dva účty, jeden na internet a je na něm minimum. Nyní chce Air druhý účet zpoplatnit a tak ho zruším. U hlavního účtu lze nastavit limit platby po internetu a není čeho se bát.

Ovšem objednat zboží u českého překupníka může jen magor.

motorkarka*
hodnocení

Díky za rady, vážím si jich. To víte, milí junioři, stará baba se narodila v době, kdy ještě nebyly mobily, pevný telefon, TV nebo auto měla asi tak každá 50. rodina z paneláku, nebyly počítače, myčky, aut. pračky, sušičky atd. A u toho vámi navrhovaného Equabank účtu se neplatí nic ani při jeho založení, ani potom žádné poplatky atd.?

Já jsem se narodila v roce 1948, takže také nejsem žádná mladice ;).

mnd®

Ahoj suzymon.Moje žena je 26.11.48. *smich* takže taky žádná stará baba,ale PC rozumí ještě hůř jak vaření .

joudic*
equa je zcela zdarma, sakumprask vcetne vsech sluzeb, ikdybyste si ho zalozila jentak ze srandy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]