Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych sdílet optimismus předchozích rádců. Naše nemocnice je asi specifická. Lékaři z mně neznámého důvodu odmítají vystavovat neschopenky a odkazují na obvodního lékaře. Zřejmě jen proto, že je to práce navíc, není pro ně problém poslat člověka s komplikovanou zlomeninou 50 kilometrů daleko, aby si tam vyseděl v čekárně další tříhodinovou frontu. Spousta lidí to asi vzdá a podvolí se, já odmítl a najednou to šlo. Souseda si přehazovali jak horký brambor mezi ambulancí a lůžkovým, nakonec se taky domohl. Šedivá je teorie, zelený strom života.
@jedubabicka: Děkuji za odkaz na patřičný paragraf. Asi to opravdu bude nějaké místní specifikum nebo spíš spiknutí. Protože ta teorie z úst ošetřujícího lékaře zněla, že neschopenku mi vystaví ošetřující lékař a tím je můj obvodní lékař . Nehádal jsem se, pouze jsem logicky argumentoval, že ve stavu jakém jsem, není padesátikilometrová cesta prostředky veřejné dopravy nejlepší nápad. To naštěstí stačilo. Ono vytáčet paragrafy někoho, kdo má v rukách Vaše zdraví, by taky nebylo dvakrát rozumné. I tak to nedopadlo nijak růžově.
@amper - Lékaři z mně neznámého důvodu odmítají vystavovat neschopenky a odkazují na obvodního lékaře.
Zkuste je upozornit na existenci
z. č. 187/2006 Sb. o nemocenském pojištění
§ 57 Vznik dočasné pracovní neschopnosti
(1) Ošetřující lékař rozhodne o vzniku dočasné pracovní neschopnosti
a) pojištěnce, jestliže vyšetřením zjistí, že mu jeho zdravotní stav pro nemoc nebo úraz (dále jen "nemoc") nedovoluje vykonávat dosavadní pojištěnou činnost, popřípadě, jde-li o vznik dočasné pracovní neschopnosti v ochranné lhůtě, plnit povinnosti uchazeče o zaměstnání, a to i když pojištěnec není uchazečem o zaměstnání,
určitě budou mít radost
Ono jde i o to, že když jste osamělý a z nějakého akutního důvodu skončíte nečekaně v nemocnici a ležíte tam třeba 14 dní, mohou Vás mezitím klidně vyhodit z práce, protože Vám nikdo nevystaví neschopenku? Týž § zákona 187/2006 Sb. o nemocenském pojištění odst. 1 písm. b) praví:
(Ošetřující lékař rozhodne o vzniku dočasné pracovní neschopnosti)
b) pojištěnce, který byl přijat k poskytnutí lůžkové péče nebo kterému byla na základě veřejného zdravotního pojištění poskytnuta komplexní lázeňská léčebně rehabilitační péče
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.