Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyvrknutý kotník

Od: matyas* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, asi 19.8 jsem skákal po dlouhé době salto. Když jsem dopadl tak jsem nic necítil alle tak po 1 minutě mě to začlo bolet až do ted nebolí to moc jen trochu alle když mě to trochu teda bolí je to pod tim kloubem. Oteklé to nemám a chodit můžu jen při nějakým došlapu mě to trochu zabolí myslíte že je to vyvrtknuté a mám s tím jít k lékaři. Podle mě k lékaři nepotřebuju ale ocenil bych nějakou radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

4x

Kotník podvrtnutý nemáš, protože to bys na nohu pořádně nedošlápl. Asi máš jenom natažený některý vaz.

Co s tím? Rozcvičování a rozhýbávání nemá smysl, jen dobu hojení prodlužuje. Doktorské mastičky a vodičky hojení neurychlí.

Moje rada : K doktorovi nechoď, drž kontík co nejvíce v klidu. To by mělo stačit.

matyas*
26.08.20 15:34
hodnocení

Děkuju :)

hodnocení

2x

Kdybyste měl vyvrknutý kotník, tak to za prvé opravdu oteče a za druhé se na nohu nepostavíte. Vím o čem mluvím a trvalo to opravdu hodně dlouho, než se to vyléčilo. A i dnes, po letech, mne najednou ten kotník začne bolet a to nemusím vůbec nějak špatně šlápnout. Prostě to začne bolet a musím si natáhnout stahovací ponožku.

hodnocení

2x

První pomoc

Při podvrtnutí je nutné zvednout a chladit končetinu. Otok a bolest se mírní studenými nebo ledovými obklady a poté elastickým obinadlem, které ovšem nesmí škrtit ani omezovat prokrvení.

Pokud kloub není zatěžován, není nutná fixace a stačí aplikovat krém obsahující ibuprofen. Obvykle se proužek krému nanáší třikrát až čtyřikrát denně na postižené místo. Účinné látky pronikají bezprostředně kůží až do hlubokých vrstev tkáně či do kloubů. Mast zaúčinkuje po třiceti minutách a pomáhá několik hodin. Přináší úlevu svalům, kloubům, vazům a šlachám, urychluje regeneraci tkání, pomáhá při vstřebávání krevních podlitin a zmírňuje otoky. Při velkých a bolestivých hematomech je možno krém aplikovat na neprodyšném obvazu.

vitalia.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]