Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
tento měsíc je horké téma valorizace důchodů. Já pobírám sirotčí důchod a začátkem tohoto roku se mi samozřejmě zvedl o nějakou částku a to stejné mému otci, který pobírá částečný invalidní.
A zajímá mě, jestli nějakým způsobem se nás týká i tato valorizace, až už v podobě zvednutí důchodu a nebo jednorázového příspěvku.
Samozřejmě je to matoucí. Čistě teoreticky já když pobírám důchod, tak jsem také důchodce, ale mám pocit, že média o tom píší hlavně skrze seniory.
Díky za upřesnění.
ovšem ten jednorázová příspěvek 6000,-/ rok je pěkný podvod, to se nebude započitávat do každoroční valorizace a vyjde to 500,-/měsíc...Kdo to navrhl nevím...navíc pokud někdou pobírá nějaké sociální dávky, budou mu patřičné ihned pokráceny...
Nedomyšlené. Pak ani na příspěvek na bydlení nebudou mít nárok.
To je pěkná blbost - jednorázovka 6 tisíc důchodcům.. Dala bych, ale rodinám s dětmi a samoživitelkám..
@stir Valorizaci určuje zákon. Jakým podvodem může být jednorázový příspěvek? Co se tím ušetří?
Určitě ano, valorizace je dle zákona a vztahuje se na všechny typy důchodů. Zatím je vše v jednání, chce to sledovat vývoj.
Viz v odkazu letošní valorizaci kurzy.cz/...
Valorizace důchodů v roce 2021
Valorizaci důchodů od lednové splátky důchodu v roce 2021 budeme znát po schválení vládou v září 2020. Níže uvedená kalkulačka počítá s plánovaným zvýšením o 800 Kč u průměrného důchodu . naseduchody.cz/...
Dnes ve zprávách proběhlo ohledně jednorázového příspěvku- 5000 Kč, vyplácet se má v prosinci, je určený pro starobní, invalidní, vdovské a vdovecké důchody. O sirotčích ani zmínka, na ty se to vztahovat nebude.
@duchod- pokud jste ve starobním důchodu a ovdověla jste a berete po manželovi-také důchodci- poměrnou část ke svému důchodu, dostanete 1 jednorázový příspěvek.
-pokud jste vdova a nejste ještě v důchodu a berete po manželovi- např.starobním důchodci vdovský důchod např. na 1 rok, nebo déle, dle určitých podmínek, máte také nárok na 1 jednorázový příspěvek.
Všichni hovoříte o valorizaci, ale tento Babišův úplateček nemá s valorizací důchodů nic společného. A myslím, že je zbytečné teď vyšilovat a něco řešit, do vánoc času dost a vše se ještě tisíckrát změní.
Jestli jsem to dobře pochopila tak jednorázový příspěvek by měli dostat senioři ve starobním důchodu a né všichni invalidní.Je to tak?
já nejsem důchodce, ale tak nějak jsem si všiml, že v případě valorizací důchodů se vždy navyšuje ta složka důchodu, které se říká základní výměra. Je pro všechny stejná a dostávají ji všichni. Kdo pobírá důchod, ten má základní výměru a ta mu bude navýšená.
No a podle té vášnivé politické diskuze se nazdává, že onu mimořádnou dávku 5000 asi dostanou jen starobní a invalidní důchodci. Sirotčí důchodci asi ne. Ale nezoufejte, do voleb je ještě daleko. Ledaco se ještě může změnit.
Jako nezlobte se na mě, ale skutečně se jedná o uplácení voličů. Mě by si teda můj hlas nekoupil. Spíš mě to rozčiluje z toho hlediska, že u starobních a invalidních důchodců má největší voličskou základnu a osobně neznám nikoho do 25 let, kdo by jej volil. A pokud chce pan premiér oponovat slovy, že důchodci to měli složité a zdražuje se...tak zdražuje se všude a pro všechny...nejen pro důchodce.
jestli ta Babišova podpora u starších lidí nepramení spíš z toho, že si pamatují, co opakovaně předváděly vlády ODS a spol. Jednu ostudu za druhou. Každá vláda s ODS v čele skončila fiaskem a úřednickým kabinetem.
Ryze teoreticky. Dovedete si představit, že by vládu složilo pět parlamentních trpaslíků? ODS+Piráti+STAN+ČSL+TOP09? Jak dlouho by taková koalice vydržela? Požrali by se sami mezi sebou nejpozději za pár měsíců. Jasná věc, v téhle době koronaviru bychom zase měli úřednický kabinet a bylo by ještě hůř.
Buďme rádi za to co máme.
Já neřeším AB jako takového. Já řeším, to, že to je až moc okatý a Ty jeho argumenty za mě nedávají smysl.
jako důchodce budu řvát na všechny strany /nejen světový i parlamentní/ "nic mi nedávejte, já jsem neúplatněj" ale blbec..protože budu volit třeba SPD
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.