Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obědvání na recepci

Od: surikata222 odpovědí: 13 změna:

Prosím o vaše názory ohledně stravování se na recepci (z pohledu estetiky). Myslím tím vyloženě obědvání, nikoliv nějaký malý snack apod.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

14x

Pokud to někdo dělá z vlastní pohodlnosti, je to proti etiketě. Pokud proto, že ho zaměstnavatel nepustí ani na oběd, nevadilo by mi to. Je to vizitka zaměstnavatele.

jurajjuraj*

a ptas se na duvod proc tam ji?

hodnocení

8x

Záleží na platu a zázemí. V případě, že berete 15 000 čistýho a "zázemí" je nevětraná komora, tak ano, klidně bych obědvala na recepci (ale když někdo jde, tak jídlo odsunout).

Stejně tak, pokud bych nemohla odejít na oběd a očekávalo by se, že do sebe něco kopnu v pětiminutové pauze na WC.

Dělala jsem ve firmě, kde mohl člověk odejít i na hodinu, stačilo vyvěsit, že je pauza. Ale taky ve firmě, kde se nemohlo odejít nikam a i WC byl problém, aby někdo neprudil. 12hodinové směny. Nikdo nepočítal s tím, že se bude člověk chtít najíst. Když se to řešilo, tak jednoduše - "jezte na recepci". A to nebyla žádná vrátnice.

smode*
hodnocení

6x
Hezký den. Ani na recepci firmy apod. mi to nepřijde nijak zvláštní a rád popřeji i dobrou chuť. Jak vidno patrně se mnoho lidí naivně domnívá že má každý zaměstnanec k dispozici šatnu, kuchyňku, odpočinkovou místnost, kávu a perlivou vodu zdarma, slevu do automatu na pochutiny, sprchu atd. jako za minulého režimu. Málokdo je natolik soudný aby si uvědomil že se doba radikálně změnila. Mám kamarádku co pracovala na několika recepcích a na té poslední kde je teď komentuje situaci slovy "luxus že mám alespoň teď vlastní skříňku na chodbě" (převléká se na wc v kabince). Nějaký stůl k obědu v soukromí, spotřebiče na ohřev pokrmů či dokonce celá kuchyňka je čistá utopie. Takže pokud musí obědvat jde na oběd do přilehlého podniku nebo obědvá přímo na recepci. Pokud by to někomu vadilo, pošle ho slušně do patřičných míst. P.S. A to se jedná o novou budovu v centru velkého města kde se to na první pohled penězi jen "blyští".
daya
@smode Já jsem takhle při škole dělala na autobusáku, prodávala jsem jízdenky slavného Student Agency. Podmínky pro zaměstnance ale děsné. Seděla jsem v budce na nádraží. V létě horko jako kráva, klimatizace nefunkční. Žádná konvice, lednice ani mikrovlnka. Směna začínala v 6 ráno, to byly po cestě ještě všechny obchody zavřené a končila v 19.30 všude max do 8 a to už jsem také nestíhala. Když jsem měla 3 směny po sobě musel mi vždycky někdo nakoupit. Mela jsem jednu 30min pauzu, žádné zázemí jsme neměli. Žádné jídlo v létě nevydrželo, v zimě stejně nebylo kde ohřát a být 3 dny na rohlikách byl mazec. I třeba sýr po 4h v létě v balíčku tekl. O té pauze jsem musela ručně nasadit a sundat kryt budky, to šlo blbě a zabralo pár minut a v budově nádraží byl jen bufet přezdívaný žloutenka - proč asi. Bohužel i takové pracovní podmínky jsou tedy ani já se nikdy na člověka s jídlem nezlobím. Ono i když má tu pauzu tak 12ka je třeba od 7 do 19 a to se člověk možná nasnida a další 3-4 jídla jí v práci a má na to 1x 30min v poledne

hodnocení

5x
Máte-li na mysli recepci jako oficiální akci s přijetím hostů, pak je oběd OK.
Pokud ovšem myslíte konzumaci oběda u přepážky recepce (vrátnice) provozovny, v podstatě před zraky okolojdoucích či hostů, tak je to krajně nevhodné.

liska5
hodnocení

3x

Jíst tam jako recepční? Určitě ne! To bych vyvěsila pauzu /a event.telef. kontakt/ a šla bych to sníst jinam. Nejen kvůli lidem, ale mně by ani nechutnalo.

Je recepce, coby hotelová vrátnice - a recepce, jako kulinářská akce

hodnocení

3x
Horší je snad už jen pohled na zaměstnance hulící přímo ve dveřích jakože venku s patřičně unuděným xichtem. Nicméně k dotazu - pokud nemáte možnost řešit jídlo jinak, je to ostuda zaměstnavatele a ne vaše. Pauzu na jídlo máte, nejspíš vám ji ani neplatí... Mě osobně to nějak nevadí, jen to vypadá divně - nebral bych to jako vaši osobní chybu.

evzen
hodnocení

2x
Záleží na tom, zda-li jste ten recepční...

pado1
hodnocení

2x

Pro oko je to takové divné, asi nevhodné. Ale protože i recepční má právo na oběd, měl by mít možnost, aby ho někdo po dobu oběda zastoupil a on si mohl v nerušeném klidu oběd dát někde v jiné místnosti nebo jídelně či restauraci. Pro hosta, zákazníka je nepříjemné, když požaduje službu od recepčního, co se zrovna láduje knedlíky.

hodnocení

1x

Pokud obědváním na recepci máte na mysli vchodovou recepci do nějakého hotelu, je to nevhodné. Je vizitkou toho hotelu, když se recepční láduje přímo na pultu, u toho občas vydá klíč, ukápne mu omáčka apod. Správně by měl v době oběda být vystřídán, minimálně na 30 minut a najíst se někde v ústraní, či v hotelové restauraci.

Recepční by se měl ve své pracovníé době věnovat hostům a pokud hosté právě přijdou a on bude zápolit se řízkem, není to dobrá vizitka hotelu. Myslím si, že po celou dobu by recepční měl být k dispouici potřebám hostů a mezi to konzumace oběda jako vedlejšák rozhodně nepatří. Jaga.

daya
hodnocení

0x
Vhodné to není. Ale taková recepční dělá často 12h směny, je tam sama a vystřídat ji kdo nemá. Na 30 minut pauzu má nárok, dokonce ji nemá placenou, vybrat si ji ale nemá jak, protože na recepci někdo dřepět musí. Tak co má dělat? Nejíst?

jaj*
hodnocení

0x
Na oběd bych si vzala nějakej hamburger, bagetu a tak. Rohlík se da normálně jíst, sekaná se da normálně jíst, salát se da normálně jíst, rajče se da normálně jíst. Takže na hamburgru není nic špatného. A na večeři neco lepšího. Nebo bych vychytala čas kdy chodí méně lidí a jedla bych na co mam chuť v této době. Nebo bych si udělala jící koutek, kde bych si dávala svíčkovou, a jak by se někdo blížil tak bych nahlédla do zrcátka utřela se a šla bych tam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]