Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křeče z ledové vody

Od: klar12 odpovědí: 3 změna:

Ahoj všem,

ráda bych se zeptala, zda někdo neví, co může způsobovat, že když ponořím nohy do ledové vody (stačí do lavoru), začnu dostávat "křeče" (takové nepříjemné stahování) do prstů u nohou.. Dále mám s leden zkušenosti, že se to děje i na rukou, když manipuluji s něčím z mrazničky.

Už jsem se ptala několika doktorů, ale nikdo mi neodpověděl... Žíly na nohou mám podle ultrazvuku v pořádku. Budu moc ráda za každý postřeh, vzhledem k tomu, že se lékaři nevyjádřili, nechala jsem to několik let být a vyhýbala se problému, i když ne vždy to šlo.

Díky a mějte se :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

1x
Zdravím. Toto je problém šlach. Mívala jsem to několik let, (byly mi doporučené vložky do bot na podporu klenby), a stejně se mi propadly příčné klenby chodidel. V teple jsem nic nepociťovala, ale v chladu se mi takto začaly stahovat šlachy nad prsty u nohou (právě v oblasi té příčné klenby) do křečí. A v ledové vodě o to víc. Zkuste zajít na ortopedii. Ida

olinl
hodnocení

0x

Pokud si vzpomínám, při omrzlinách se tělo (mozek) brání tím, že nejvzdálenější části (ruce, nohy) přestane zásobovat krví, uzavírá tam cévy a soustřeďuje více krev do mozku. Je tedy možná nějaká spojitost s dotykem ledu a reakcí mozku. Osobně jsem občas dostával křeče do chodidel při plavání v řece, která měla teplotu šestnáct stupňů Celsia, do "rukou" ale ne.

hodnocení

0x

A krevní tlak?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]