Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křeče z ledové vody

Od: klar12

Ahoj všem,

ráda bych se zeptala, zda někdo neví, co může způsobovat, že když ponořím nohy do ledové vody (stačí do lavoru), začnu dostávat "křeče" (takové nepříjemné stahování) do prstů u nohou.. Dále mám s leden zkušenosti, že se to děje i na rukou, když manipuluji s něčím z mrazničky.

Už jsem se ptala několika doktorů, ale nikdo mi neodpověděl... Žíly na nohou mám podle ultrazvuku v pořádku. Budu moc ráda za každý postřeh, vzhledem k tomu, že se lékaři nevyjádřili, nechala jsem to několik let být a vyhýbala se problému, i když ne vždy to šlo.

Díky a mějte se :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

1x
Zdravím. Toto je problém šlach. Mívala jsem to několik let, (byly mi doporučené vložky do bot na podporu klenby), a stejně se mi propadly příčné klenby chodidel. V teple jsem nic nepociťovala, ale v chladu se mi takto začaly stahovat šlachy nad prsty u nohou (právě v oblasi té příčné klenby) do křečí. A v ledové vodě o to víc. Zkuste zajít na ortopedii. Ida

olinl
hodnocení

0x

Pokud si vzpomínám, při omrzlinách se tělo (mozek) brání tím, že nejvzdálenější části (ruce, nohy) přestane zásobovat krví, uzavírá tam cévy a soustřeďuje více krev do mozku. Je tedy možná nějaká spojitost s dotykem ledu a reakcí mozku. Osobně jsem občas dostával křeče do chodidel při plavání v řece, která měla teplotu šestnáct stupňů Celsia, do "rukou" ale ne.

hodnocení

0x

A krevní tlak?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]