Nejste přihlášen/a.
Plíce jsou součástí celého organismu, vedou do nich cévy, jsou prokrvené, kryje je sliznice, která zajišťuje výměnu plynů. takže čistý vzduch ano! Ale jinak nelze čistit pouze samotné plíce. Je třeba pročistit celý organismus. Mít v pořádku cévy, krev,... Plíce nejvíc souvisejí s tlustým střevem. takže to musí být především v dobré kondici, tak se prospěje i plicím.
Mít v bytě co nejlepší vzduch, člověk tam tráví hodně času. Pomáhají pokojové rostliny, jen je jich potřeba pěstovat v bytě hodně, aby vzduch zvládly vyčistit. Je mezi nimi mnoho nenáročných na pěstování (lopatkovec, zelenec, šplhavník) abych to nemusela vypisovat, dávám odkaz
: https://www.floranazahrade.cz/nejvykonnejsi-cisticky-vzduchu/
Při zahlenění používám odvar ze slézu nebo z květů černého bezu, jsou i jiné byliny, tyhle používám já. Odvar z byliny při pít max 2 týdny, pak lze druh byliny změnit, nebo už není potřeba. Byliny nepít nikdy dlouhodobě.
Pránajáma. Před 15 lety jsem absolvovala více víkendů, vždy po měsíci, kde jsme se ji učili v rámci meditačního nácviku. Jógu jako takovou jsem necvičila a necvičím ani dnes, cvičím si opravdu jen základní dechové techniky, které jsem se tam tenkrát naučila. Procvičovat dechové techniky v přírodě (ideálně v horách nebo u moře) má efekty pro každého, který jinak toho moc necítí. Na YT jsem našla dobrý popis:
Kdo je starší a má nějaké zdravotní problémy. musí být opatrný, každý stupeň dechu dělat tak dlouho (měsíce i déle), než se stane pro něj při cvičení "přirozený". Zádrže dechu přes moc, na sílu, rozhodně ne, mohou uškodit. Raději si v tomto případě najít někoho, kdo to umí, bude znát vaše případná omezení a vše vysvětlí a dohlédne při nácviku. A cvičím klidně ve vzpřímeném sedu na židli v práci, nebo doma v kleče na polštářovém válci (srolované dece) mezi nohama a pod zadkem. Lotosový sed neumím a není k tomu nutný.
Ohledně detoxikace těla - čistím trubky čili provádím šanku podle Jardy Zajíčka, má zjednodušený postup a funguje. Napoprvé jsem se k ní odvážila v blízkosti lidí, kteří s ní měli zkušenost. Měla jsem možnost se ujistit, zda postupuji správně, zklidnilo mě to. Měla jsem obavy, že to nezvládnu a nechtěla jsem mít špatnou zkušenost, protože pak už bych se neodvážila vůbec. Po prvních dvou zdařených šankách jsem si už věřila a začala dělat od té doby sama. Dělám 4x do roka. Příprava před, postup a ukončovací fáze, či případná omezení pro někoho, kdo má zdravotní problémy, jsou dobře popsána zde:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.