Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak škodlivá je expozice výrobku s tímto označením?

Od: willybrandt* odpovědí: 20 změna:
Jak škodlivá je expozice, nadýchání se toho?V čem tkví riziko? Co to znamená?
Děkuji - účinky na zdraví

Jak škodlivá je expozice výrobku s tímto označením?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

"Spíš jsem se nadýchal"

Vy jste snad tu plechovku otvíral a čuchal k obsahu ve snaze zjistit, co to je? *sok*

Buďte v klidu. Možnost, že se Vám něco stane, když párkrát projdete kolem (možná) špatně zavřené plechovky s nebezpečným obsahem je nulová. Látky, které by mohly mít takový účinek se do běžných plechovek nedávají a těžko by je někdo odložil na Vaší chodbě. Jakákoliv "detoxikace plic" z těchto důvodů je nesmyslná. Nejhorší je smrt z vyděšení.

Každopádně ale požadujte majitele domu o odstranění. Kdyby si s tím třeba hrály děti, mohlo by to být opravdu nebezpečné.

hodnocení

0x

Oddíl 3.4

Senzibilizacedýchacích cest, kategorie 1, 1 A, 1B

Oddíl 3.5

Mutagenita v zárodečných buňkách, kategorie 1A, 1B, 2

Oddíl 3.6

Karcinogenita, kategorie 1A, 1B, 2

Oddíl 3.7

Toxicita pro reprodukci, kategorie 1A, 1B, 2

Oddíl 3.8

Toxicita pro specifické cílové orgány – jednorázová expozice, kategorie 1, 2

Oddíl 3.9

Toxicita pro specifické cílové orgány – opakovaná expozice, kategorie 1, 2

Oddíl 3.10

Nebezpečnost při vdechnutí, kategorie 1

Tady více

doplněno 22.08.20 21:11:

A ještě tabulky GHS01 až GHS08, přiřazení k nebezpečným látkam a jejich účinky na živé organismy...

doplněno 22.08.20 21:13:

A odkaz, který výše chybí..

willybrandt*
hodnocení

Dalo by se shrnout, jak nebezpečné a hrozivé to je?

Pokud vás to zajímá, tak si vyhledejte jednotlivé druhy nebezpečí...tady např. Karcinogenita 1,2, pak třeba Toxicita pro reprodukci (hledejte...) a další

willybrandt*
hodnocení

To opravdu jídlo v blízkosti tohoto výrobku se intoxikuje?
willybrandt*
hodnocení

Byl jsem vystaven expozici.

Myslíte toto?

viditelně označit, stanovit a kontrolovat zákaz jídla, pití a kouření na pracovišti, kde je riziko kontaminace látkami; pro účely jídla a pití vyhradit zvláštní prostory mimo kontrolované pásmo,

A vy chcete mít třeba svačinu a jíst ji v prostoru (místnosti), kde se používají nebezpečné látky? Jsou to třeba různé chemické postřiky v zemědělství apod.,

willybrandt*
hodnocení

Spíš jsem se nadýchal.

Byl jsem vystaven expozici. Zkuste to blíže specifikovat...pokud to bylo delší dobu, pak vyšetření...pracovní úraz (pokud v zaměstnání a opakovaně)

Spíš jsem se nadýchal. Čeho, jaké látky, jak dlouho, jak intenzívně...

willybrandt*
hodnocení

Co vyšetřit konkrétně?

Toto řeší lékař, ne my na poradně...

willybrandt*
hodnocení

V paneláku jsou tyto plechovky s tímto označením na chodbě. Každý den procházím tímto místem. Zdá se, že jedna z nich není plně zabezpečená.

Tak v tom případě to musíte řešit s majitelem plechovek (jejich odstranění), případně s majitelem domu. A pokud kolem nich jen chodíte, a zdá se, že....jak píšete...nebude to tak "horké". To v paneláku bydlíte sám? Nikdo jiný tam nechodí? Nikomu nevadí skladování něčeho na chodbě domu? Už jsem myslel, že jste pár let dělal s jedovatými látkami bez zabezpečení ... nejen dýchacích cest...

willybrandt*
hodnocení

Nikdo si toho asi nevšiml. Neprocházím tam sám. Není to úplně přímé ale procházím tudy, odnáším tudy nákup s potravinami. Nechápu, proč to tam je. Prostě jsou tam 2 plechovky s tímto označením. Ale nevím, jak dlouho.

Tak to buďte v klidu...pokud tam nestojíte půl dne a nefetujete...

willybrandt*
hodnocení

To nikoliv. Je to otázka 10 sekund. Přesto jsem dostal obavu. Děkuju za Vaše odpovědi.
olinl

Pokud se k tomu nikdo nehlásí, šlo by ty plechovky dát do igelitového pytle a odnést do sběrného dvora..

Tak to buďte v klidu...ale dejte to na vědomí majiteli; mohly by to otevřít třeba děti...a hrát si s tím...

willybrandt*
hodnocení

Jojo, požádám o jejich odstranění / uklizení. Šlo mi hlavně o komplexní škodlivost vůči zdraví.
willybrandt*
hodnocení

Ano, dám na vědomí majiteli a požádám o odklizení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]