Nejste přihlášen/a.
"Spíš jsem se nadýchal"
Vy jste snad tu plechovku otvíral a čuchal k obsahu ve snaze zjistit, co to je?
Buďte v klidu. Možnost, že se Vám něco stane, když párkrát projdete kolem (možná) špatně zavřené plechovky s nebezpečným obsahem je nulová. Látky, které by mohly mít takový účinek se do běžných plechovek nedávají a těžko by je někdo odložil na Vaší chodbě. Jakákoliv "detoxikace plic" z těchto důvodů je nesmyslná. Nejhorší je smrt z vyděšení.
Každopádně ale požadujte majitele domu o odstranění. Kdyby si s tím třeba hrály děti, mohlo by to být opravdu nebezpečné.
Oddíl 3.4
Senzibilizacedýchacích cest, kategorie 1, 1 A, 1B
Oddíl 3.5
Mutagenita v zárodečných buňkách, kategorie 1A, 1B, 2
Oddíl 3.6
Karcinogenita, kategorie 1A, 1B, 2
Oddíl 3.7
Toxicita pro reprodukci, kategorie 1A, 1B, 2
Oddíl 3.8
Toxicita pro specifické cílové orgány – jednorázová expozice, kategorie 1, 2
Oddíl 3.9
Toxicita pro specifické cílové orgány – opakovaná expozice, kategorie 1, 2
Oddíl 3.10
Nebezpečnost při vdechnutí, kategorie 1
A ještě tabulky GHS01 až GHS08, přiřazení k nebezpečným látkam a jejich účinky na živé organismy...
A odkaz, který výše chybí..
Pokud vás to zajímá, tak si vyhledejte jednotlivé druhy nebezpečí...tady např. Karcinogenita 1,2, pak třeba Toxicita pro reprodukci (hledejte...) a další
Myslíte toto?
viditelně označit, stanovit a kontrolovat zákaz jídla, pití a kouření na pracovišti, kde je riziko kontaminace látkami; pro účely jídla a pití vyhradit zvláštní prostory mimo kontrolované pásmo,
A vy chcete mít třeba svačinu a jíst ji v prostoru (místnosti), kde se používají nebezpečné látky? Jsou to třeba různé chemické postřiky v zemědělství apod.,
Byl jsem vystaven expozici. Zkuste to blíže specifikovat...pokud to bylo delší dobu, pak vyšetření...pracovní úraz (pokud v zaměstnání a opakovaně)
Spíš jsem se nadýchal. Čeho, jaké látky, jak dlouho, jak intenzívně...
Tak v tom případě to musíte řešit s majitelem plechovek (jejich odstranění), případně s majitelem domu. A pokud kolem nich jen chodíte, a zdá se, že....jak píšete...nebude to tak "horké". To v paneláku bydlíte sám? Nikdo jiný tam nechodí? Nikomu nevadí skladování něčeho na chodbě domu? Už jsem myslel, že jste pár let dělal s jedovatými látkami bez zabezpečení ... nejen dýchacích cest...
Pokud se k tomu nikdo nehlásí, šlo by ty plechovky dát do igelitového pytle a odnést do sběrného dvora..
Tak to buďte v klidu...ale dejte to na vědomí majiteli; mohly by to otevřít třeba děti...a hrát si s tím...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.