Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Třes ruky ve spánku

Od: abbee* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

mám takový dotaz - někdy v noci se mi stává, že ve spánku "třesu" (rychle kmitám-prý neuvěřitelně rychle) pravou rukou - dovím se to vždy od přítele nebo od sestry, prý je to vzbudí. Já sama si nic neuvědomuju, ani nepamatuju. NA té ruce mám sice atopický ekzém, ale předpokládám, že to s tím nesouvisí. Nevíte, co by to mohlo být? Stává se mi to tak jednou za půl roku. A zrovna dneska me přítel vzbudil, že zase... Děkuji za odpovědi

doplněno 22.04.10 07:10:

A kdyžtak doplňuju - je mi 24

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den, může to být nedostatek vitamínu E a hořčíku. S nimi by jste samozřejmě musela doplnit další vitámíny a minerály. Může to být špatné prokrvení ruky v důsledku přeležení. Ale bez lékařského vyšetření se to asi přesně nedozvíte.

Existuje taky syndrom neklidných nohou, ale to bude něco jiného. Skusil bych b-komlex, v doporučeném dávkování neublíží, ale jestli pomůže...

doplněno 22.04.10 11:46:

forte

B komplex neublíží. Přebytek vitamínů skupiny B se vyloučí močí. Ale přírodnější je možná Pangamín..

abbee*
hodnocení

Já tu ruku měla po probuzení "nateklou", ale jen dlaň a prsty, jako když vám v létě natečou nohy v botách - druhou ruku ne, nevím, jestli ten otok není právě z atopického exému, mám zrovna fázi, kdy se mi ekzém "rozjel".. Do toho mám celkem stres - dnes jdu na zkoušku a za měsíc mám státnice...

Myslím si, že to také může mít vliv. Jak ekzém, tak stres a špatná životospráva. Zkuste na ekzém olej, nebo mast z rakytníku.

abbee*
hodnocení

Je fakt , že má životospráva na VŠ není nic moc, jím nepravidelně (když mám zrovna chvíli volna) a že by byla strava plná vitamínů, to se taky říct nedá...Budu se na to muset zaměřit. Stres bohužel odbourám až po státnicích..Jsem zmatkařka a trémistka a věty typu "nestresuj se, svět se nezboří, když to nedáš" u mě moc nezabírají:)

No bohužel stres neodbouráte asi ani potom. Ona většina činností v práci je dost stresujících. Resp. jsou stresující pracovní podmínky a termíny... Ale žít se s tím dá, jen se to musí člověk naučit a naučit se potom hlavně relaxovat. Já to moc neumím.. :D

hodnocení

0x

Jednou za půl roku? Neřešte to! Je to neutralizace napětí, které sebou období zkoušek nese. Netrapte se tím, někdo ze spaní řve, někdo dokonce chodí, někdo mává rukou... Hlavně si tím nelamte hlavu, to by mohlo být teprve opravdu škodlivé. :)

abbee*
hodnocení

Díky za odpověď, když mi o tom říkají, tak si opravdu připadám divně:) Sestra mi jednou chtěla ukázat, jak rychle ta ruka kmitá a i přes veškeré úsilí dospěla k závěru, že na to nemá ... Jako bych kmitala nadzvukovou rychlostí*smich* Je to zvláštní, co tělo ve spánku dokáže...

mil®

Zkuste ten B-komplex forte, ten vám neuškodí.

abbee*
hodnocení

Děkuju, zkusím, kromě betakarotenu v létě nic neberu, tak je asi načase...

Zdravím ;) S tím betakarotenem to nepřehánějte. Existují už studie na škodlivost . Jsou tam, tuším, nějaké rakoviny, při nadměrném užívání. Ale tím se teď netrpte a soustřeďte se na školu.*modla* Přeji vám, ať vám všechno proběhne hladce a hlavně dobře *jasne*

abbee*
hodnocení

Jediný, co jsem našla je, že je betakaroten nevhodný pro kuřáky, což já vážně nejsem:) A nadměrně ho neužívám;)

A doporučené dávkování (to je tuším jeden denně) bych zdvojnásobil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]