Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je přesně doklad o zaplacení?

Od: podnikatelka odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, začínám podnikat na volnou živnost fakturovat budu paušálně.
Ale našla jsem tento termín. Tomu moc nerozumím. K čemu toto slouží?
Ještě dodám že na volnou živnost maluju.
Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vetsinou jde o platbu v hotovosti. Vystavujete prijmovy doklad na castku prijatou od zakaznika. Propisovaci tiskopis maji v kazdem papirnictvi.

podnikatelka
hodnocení

Děkuji takže při platbě na účet lze poslat jen fakturu. Ale já se s tím to pojmem právě setkala při platbě na účet. Musím něco takového posílat? Nebo stačí faktura

Nejprve poslete fakturu, potom Vam zakaznik zaplati na ucet a vice uz nic. Zakaznik ma odchozi platbu ve vypise a Vy take.

podnikatelka
hodnocení

Dejme tomu že pošlu fakturu za obraz za 150 Kč paní zaplatí a bude chtít doklad o zaplacení. Tak jak ji ho pošlu elektronicky?
podnikatelka
hodnocení

Děkuji takže ten doklad o zaplacení se mě netýká? K čemu to tedy je dobré kromě placení v hotovosti.

Samozrejme muzete prijatou castku na ucet potvrdit zakaznikovi emailem, ale tohle se do ucetnictvi nedava.

podnikatelka
22.08.20 18:38
hodnocení

Děkuji

hodnocení

0x

V textu dotazu píšeš, že budeš fakturovat paušálně. To jako každá věc bude mít stejnou cenu? To asi ne. Paušálně nejspíše budou řešený daně. Paušální platby záloh na daň z příjmu?

podnikatelka
hodnocení

Ano budu fakturovat paušálně abych nemusela vést složité účetnictví..je to výhodnější.

Promiňte. podnikatelko, ale chápete význam slova "fakturovat"? Nemáte spíš na mysli paušálně (procentem z příjmů) uplatňovat výdaje?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]